Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

marți, 12 decembrie 2023

W72- Prima Directivă

Publicat 20 martie 2023

Traducere Const. Mihăilescu

Cel mai solemn jurământ al comandantului stelar este că, la nevoie, va prefera să își dea viața, a sa sau a întregului echipaj, decât să încalce Prima  Primă.

Prima Directivă se aplică imediat tuturor civilizațiilor de pe orice planetă care nu au atins încă nivelul warp, ceea ce înseamnă că nu sunt încă interstelare.

Această directivă poate fi găsită în Statutul Federației, Capitolul 1, Articolul 2, Aliniatul 7, și prevede:

„Nimic din ordinele și reglementările Federației nu va autoriza Federația Unită a Planetelor să intervină în chestiuni care sunt, în esență, în jurisdicția internă a oricărui sistem social planetar și nu va cere membrilor săi să abordeze astfel de chestiuni, și va cere aprobare de soluționare în temeiul acestor articole ale Federației. Principiul nu aduce atingere aplicării măsurilor de executare în temeiul capitolului 6.

Deoarece dreptul fiecărei specii simțitoare de a trăi în conformitate cu evoluția sa culturală normală este considerat sacru, nicio persoană a Federației nu poate interfera cu dezvoltarea normală și sănătoasă a vieții și culturii extraterestre. O astfel de interferență include introducerea de cunoștințe, forță sau tehnologie superioare într-o lume a cărei societate este incapabilă să gestioneze și să aplice astfel de avantaje cu înțelepciune. Personalul Federației nu poate încălca această directivă, nici măcar pentru a-și salva viața sau nava, cu excepția cazului în care acţionează pentru a îndrepta o încălcare anterioară sau o contaminare accidentală a rasei respective.
Această directivă are prioritate față de orice alte considerente și poartă cu ea cea mai înaltă obligație morală și etică. Cu alte cuvinte, Federația nu poate impune unei specii sau o culturi, aflată în evoluție, o tehnologie pe care specia încă nu a descoperit-o sau pe care nu e capabilă să o folosească și să o dezvolte.
Nu este permis să se ia contact sau să se interfereze cu rase mai neevoluate decât dacă acestea sunt amenințate de o forță externă. Este interzisă comunicarea cu orice rezident nativ dintr-o rasă și cultură mai puțin dezvoltată folosind dispozitive, aparate, mașini, unelte, arme sau invenții care reprezintă îmbunătățiri ale științei și tehnologiei deja existente pe planeta respectivă.
Este interzis să se prezinte membrilor oricărei rase sau culturi mai puțin dezvoltate orice fel de dovadă care să demonstreze existența Federației Unite a Planetelor și a membrilor acestora, ori mașini și dispozitive tehnologie de orice fel, prezente sau viitoare în dotarea Federației.
În cazul în care zvonuri despre existența civilizațiilor extraterestre s-au răspândit printre membrii unei rase mai puțin dezvoltate, trebuie intervenit rapid pentru înăbușirea și combaterea acestor zvonuri, folosind orice metodă de care dispun membrii Federației, în scopul păstrării, pe cât posibil, a nivelului evolutiv la care a ajuns acea civilizație, pe linie spirituală, culturală și tehnologică, pentru a permite acelei civilizații să se dezvolte natural și fără imixtiuni.”


Sfârșitul citatului meu despre Prima Directivă a Federației.

https://swaruu.org/transcripts/prime-directive-core-for-easy-reference-english

Un comentariu:

  1. Dacă acestea există cum de astăzi trăim? Oficial ori ne -oficial ,timpul probabil ajunge și pe la noi ... .

    RăspundețiȘtergere