Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 16 octombrie 2019

O excepțională profeție! «Cugetările unei inimi smerite» – text scris în secolul al XV-lea de monahul Vasile şi păstrat în Biblioteca Vaticanului

Sub acest generic, editurile Cartea Ortodoxă şi Egumeniţa ne restituie unul dintre cele mai importante documente ale ortodoxiei, Cugetările unei inimi smerite, text scris în secolul al XV-lea de monahul Vasile şi păstrat în Biblioteca Vaticanului, de unde a fost readus la lumină în tălmăcirea lui Ştefan Voronca.
Manuscrisul cuprinde notele făcute de monah în urma discuţiei cu un bătrân ascet, vieţuitor într-una dintre mănăstirile din preajma Constantinopolului, adnotate la rândul lor de traducător, care ne înlesneşte astfel o mai bună înţelegere.
Bunăvoinţa remarcabilă a bătrânului de a-şi primi ucenicii în momente de cumpănă, ce prevesteau trecerea sa la Domnul, este de natură să ne încălzească inimile, întrucât dulceaţa şi înţelepciunea cuvintelor sale copleșesc din prima clipă, cu atât mai mult cu cât acestea se constituie nu numai într-un îndrumar de viaţă duhovnicească, ci şi într-un avertisment cutremurător privitor la venirea Antihristului.
Omul – ne atenţionează ascetul – va deveni atât de plin de răutate, atât de înjosit ca urmare a întărâtării şi stăpânirii patimilor celor josnice asupra sa, atât de împietrit la inimă, întunecat şi cu totul epuizat de singura grijă de a supravieţui, încât pentru viaţa duhovnicească el nu va avea nici bunăvoinţă, nici loc în inima sa. Nu va mai rămâne nicio călăuză duhovnicească, deoarece şi aceştia vor urma căile lumii. Bisericile lui Dumnezeu vor deveni fie goale, fie duhovniceşte profanate de către păstori nevrednici.
La apogeul acestor suferinţe şi al haosului din lume va apărea Antihrist. El va veni ca un viclean făcător de pace, un conducător aparent bun şi înţelept, care poate aduce lumea în rânduială. Cu toate acestea, de fapt, el va fi un vrăjmaş al tuturor, un urâtor a tot ceea ce este bun, un tiran şi un făcător de rău, un distrugător a toate; asemenea lui, lumea n-a văzut pe nimeni niciodată şi nici nu va vedea vreodată.
Fiecare persoană va fi pecetluită; fiecare amănunt sau element al muncii sale şi al vieţii acesteia, ba şi fiecare cuvânt, fiecare mişcare a facultăţilor mintale va fi sub supraveghere neîncetată, astfel încât ea [persoana] nu va mai avea obiceiul de a cugeta la sine, de teamă ca nu cumva înfăţişarea feţei să reflecte fără voia sa ceva nepotrivit cu autoritatea conducătorului lumii, adică a Antihristului. Toată lumea va purta «măşti încremenite ca de piatră». Toată munca, fiecare metru pătrat de pământ, fiecare bob de grâu va fi sub controlul lui Antihrist.
Vor fi dezastre naturale: valuri chinuitoare de căldură vor alterna cu perioade de ger aspru, seceta cu inundaţiile; tornade şi furtuni cumplite vor pricinui distrugeri înspăimântătoare; erupţii vulcanice, cutremure şi boli între oameni, animale şi plante; toate acestea vor fi atât de îngrozitoare, încât îi vor duce pe oameni la disperare. Pământul, nemaiprimindu-şi binecuvântarea pentru a da roade, va fi lovit de foamete îngrozitoare, şi astfel se va sărăci cu totul. Şi numai celor care au primit pecetea Fiarei, adică a Satanei, li se va îngădui să existe pentru o vreme, deşi în cele mai slugarnice şi josnice condiţii de sărăcie totală şi dispreţ pentru demnitatea umană, pe care omul a primit-o de la Făcătorul său.
Toate se umplu de Antihrist: pământul, marea, aerul. Toate se vor face cu singurul scop de a înlătura cu totul numele lui Dumnezeu din inima omului. Aceasta va fi cu adevărat o împărăţie a Necuratului pe pământ. Vor veni nenorociri cum n-au mai fost, un timp de agonie intensă nu numai pe pământ, ci în tot universul, căci ele [stihiile] sunt împreunate într-un singur plan al creaţiei, iar tot acest univers urmează să piară pentru ca, după aceasta, să poată fi îmbrăcat în nestricăciune, în statornicie, în veşnicie, după cuvintele Apostolului: «Căci este necesar ca acest trup stricăcios să se îmbrace în nestricăciune» (1 Corinteni. 15: 53).”
Dintre cei ce au publicat sau au citit acest mesaj, puțini au priceput, mulți doar au zis că au priceput, iar majoritatea se comportă precum englezul din bancul acela, care văzând pentru prima dată în viață o girafă, exclamă: „Așa ceva nu există!”.
yogaesoteric
10 octombrie 2019

5 comentarii:

  1. Aceasta Lume,a 5-a,va pieri prin foc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu mascarada bisericii, de tip „închinarea la moaștele sf.Parascheva”.
      Ce legătură are acest articol cu realitatea și de ce am preferat să-l preiau de pe yogaesoteric, va fi clar pentru cei care au citit și înțeles conținutul cărții „PROGRAMUL TERRA” al lui Toni Victor Moldovan.
      Succint:
      -) se apropie „secerișul” (dacă nu cumva s-a intrat deja în prelungiri;
      -) dumnezeul nostru, Iehova, NU este unul benefic, deși este un FDL;
      -) biserica, de orice religie, este și a fost din totdeauna o unealtă utilizată pentru a sprijini interferența și exploatarea ființei umane de către civilizații malefice, în primul rând de S.D.(Supercivilizația lui dumnezeu);
      -) omul (mai ales PS-ul său) este o creație a SURSEI DIVINE, care nu trebuie confundată cu nici-un dumnezeu;
      -) fiecare om „trezit” are datoria de a-i ajuta și pe ceilalți să se „trezească”, altfel, umanitatea va decădea din ce în ce mai mult.
      C.M.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere