Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

luni, 17 iulie 2017

EFECTUL MAHARISHI.

Traducere Const.Mihăilescu


În 1975, Maharishi a inaugurat zorii unei noi ere, proclamând că "prin fereastra științei vedem zorii Epocii Iluminării".
Metropolele și orașele din întreaga lume în care doar un procent din populație practică tehnica de meditație transcendentală, tendința de creștere a ratei criminalității este inversată, ceea ce indică o creștere a ordinii și a armoniei. Oamenii de știință din domeniul cercetării au numit acest fenomen de creștere a coerenței în conștiința colectivă a întregii societăți, „Efectul Maharishi”, deoarece aceasta a fost realizarea promisiunii lui Maharishi către societate, făcută în primele zile ale Mișcării lui Maharishi (a început în Madras, India în 1957).
„Efectul Maharishi” stabilește principiul conform căruia conștiința individuală afectează conștiința colectivă. 
Aproape 50 de studii de cercetare științifică, efectuate în ultimii 25 de ani, verifică efectul unic și avantajele pe scară largă pentru o națiune, produse de „Efectul Maharishi”. Aceste studii au folosit cele mai riguroase metode de cercetare și proceduri de evaluare disponibile în științele sociale, inclusiv analiza seriilor de timp, care controlează ciclurile săptămânale și sezoniere sau tendințele în datele sociale. (Consultați: Cercetarea științifică asupra programului de meditație transcendentală Maharishi - articolele colectate 98, 166, 317-320, 331 și 402.)

Cercetările arată că influența coerenței creată de „Efectul Maharishi” poate fi măsurată atât la nivel național cât și la nivel internațional. 
Creșterea coerenței în cadrul națiunii se manifestă printr-o armonie națională îmbunătățită și bunăstare. 
În plus, această coerență internă și armonie generează o influență care se extinde dincolo de frontierele națiunii, exprimându-se în relații internaționale îmbunătățite și conflicte internaționale reduse.


EFECTUL MAHARISHI  EXTINS
În 1976, odată cu introducerea programului mai avansat TM-Sidhi, inclusiv a „zborului Yogic”, a fost așteptat un efect mai puternic al coerenței în conștiința colectivă. 
Primul test major al acestei predicții a avut loc în 1978 în timpul Campaniei globale a Societății Ideale a lui Maharishi, în 108 țări: rata criminalității s-a redus pretutindeni (vezi: Cercetări științifice asupra programului de meditație transcendentală Maharishi - Documente colectate 321-323, 325-330, 332 -335 și 401-410.)

Această cercetare globală a demonstrat o nouă formulă: rădăcina pătrată a unui procent din populația care practică meditația transcendentală și programul TM-Sidhi, dimineața și seara, împreună într-un singur loc, este suficientă pentru a neutraliza tendințele negative și pentru a promova tendințele pozitive în întreaga populație .

 EFECTUL GLOBAL MAHARISHI.
Cercetările au arătat că toate grupurile de persoane care practică Flying Yogic se bucură de o coerență foarte mare a undelor cerebrale, creează coerență în conștiința colectivă și generează un efect unificator și integrat în viața societății. Acest lucru duce la o scădere a tendințelor negative în întreaga societate - cum ar fi criminalitatea, accidentele și bolile - și la o creștere a tendințelor sociale, economice și politice pozitive.
Studiile științifice asupra acestui fenomen au demonstrat că un grup de cel puțin 7 000 de persoane care practică „zborul yogic” poate produce acest efect de creare a coerenței la scară globală, reducând tendințele violente și negative la nivel mondial.
Studiile au confirmat în mod repetat „Efectul Maharishi” la scară globală.
De exemplu, în timpul adunărilor de zece zile până la trei săptămâni, în care numărul persoanelor care practică programul TM-Sidhi de „Zbor Yogic” s-a apropiat sau a depășit rădăcina pătrată a unui procent din populația lumii - aproximativ 7000 de persoane - tendințele sociale globale s-au îmbunătățit imediat, inclusiv îmbunătățirea relațiilor internaționale, măsurată prin reducerea conflictelor internaționale și reducerea incidenței terorismului. (Consultați: Cercetări științifice despre programul de meditație transcendental Maharishi-Documente colectate335-337, 410 și 411.)


Secretul Efectului Global Maharishi este fenomenul cunoscut Fizicii ca "Efectul Field", efectul coerenței și pozitivității produse de câmpul de corelație infinită - câmpul auto-referral al celei mai mici excitații a conștiinței - câmpul Conștiinței Transcendentale , care este esențial pentru creație și penetrează în toate aspectele vieții.
Prin „Efectul Maharishi”, „Efectul Maharishi Extins” și „Efectul Global Maharishi”, cu tendințe pozitive și armonie crescândă în viața individuală și națională, problemele națiunii respective vor dispărea, inclusiv întunericul (opacitatea) rațiunii.


Studiul EEG (encefalogramei) localizează efectul Maharishi în fiziologia creierului care funcționează în mod coerent.

„Efectul Maharishi”, ca și „Efectul Meissner” în fizică, stabilește principiul conform căruia conștiința individuală afectează conștiința colectivă.
Un principiu universal în natură este că sistemele coerente pe plan intern au capacitatea de a respinge influențele externe negative, în timp ce sistemele incoerente sunt ușor pătrunse de tulburarea din afară. Acest principiu al invincibilității este clar ilustrat în „Efectul Meissner” și în funcționarea unei națiuni consecință a „Efectului Maharishi”.


Referințe la cercetarea științifică asupra efectului Maharishi
Peste 600 de studii de cercetare științifică efectuate la peste 200 de universități independente și instituții de cercetare din 30 de țări au demonstrat beneficiile profunde ale Meditației transcendentale Maharishi și ale programului TM-Sidhi pentru toate aspectele vieții individuale și bunăstarea societății.
Aceste studii au fost documentate în peste 5.000 de pagini de Cercetare Științifică asupra programelor de meditatie transcendentală ale lui Maharishi - articole colectate, volumele 1-5 (volumele 6-7 sunt în curs).
Următoarele sunt două dintre cele peste patruzeci de studii de cercetare științifică efectuate până în prezent în lucrările Maharishi Effect 318 și 333.


Referință: Jurnalul de Criminalitate și Justiție 4: 25-45, 1981 318. DILLBECK, M.C.; LANDRITH III, G.; și ORME-JOHNSON, D.W

Programul de meditație transcendentală și schimbarea ratei criminalității într-un eșantion de patruzeci și opt de orașe. Rezultatele publicate anterior în Jurnalul de Criminalitate și Justiție 4: 25-45, 1981.


Calitatea vieții în Israel s-a îmbunătățit semnificativ, măsurată printr-un indice ce include scăderea criminalității, a crescut indicele Bursei de Valori din Tel Aviv și ameliorarea dispoziției naționale (analiza știrilor zilnice), când un grup mare a participat la meditația transcendentală și programul TM-Sidhi În Ierusalim. 
Referință: Journal of Conflict Resolution 32: 776-812, 1988


 http://maharishi-programmes.globalgoodnews.com/maharishi-effect  


2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Ceva asemănător, ca rezultate, se întâmplă de mai multe ori pe an, în taberele yoghine (mai cu seamă, primăvara,la Herculane și vara, la Costinești). Mă refer la spiralele yang (atât de luate în derâdere de profani sau răuintenționați). De câțiva ani buni se fac măsurători exacte ale câmpului energetic benefic care se crează la aceste evenimente. Energia pozitivă a zonei crește remarcabil, efectele propagându-se și la sute de km. În timp (urmare a gândurilor negative și activităților reprobabile ale oamenilor), câmpul benefic scade, după câteva zile, nivelul revenind la situația anterioară.C.M.

      Ștergere