Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 23 aprilie 2021

ÎNCEPÂND DIN 2024, DOUĂZECI DE OAMENI, PRINTRE CARE ȘI O ROMÂNCĂ, AR PUTEA PLECA PE MARTE. CĂLĂTORIA ESTE UNA DE 7 LUNI, FĂRĂ ÎNTOARCERE

De către
 Stiinta Mister

 Mars One este un proiect lansat de olandezul Bas Lansdorp, cofondator şi preşedinte al companiei care are ca scop trimiterea, în 2024, a unui echipaj de patru voluntari pentru colonizarea planetei Marte, fără posibilitatea de a reveni pe Terra, după o călătorie care va dura șapte luni, informează MEDIAFAX.

 

Călătoria spre Marte, care se află la o distanța de circa 64,3 milioane de kilometri de Terra, în funcție de poziționarea pe orbită, durează aproximativ 200 de zile.

Bugetul misiunii, de 6 miliarde de dolari, este mult mai mare decât suma de 1,8 miliarde de dolari cheltuită de NASA pentru roverul Curiosity, cel mai avansat robot trimis de pământeni pe Marte.

Mars One vrea să finanţeze proiectul prin intermediul unui reality-show TV, în cadrul căruia vor fi aleşi cei 24 participanţi şi care va prezenta pregătirea acestora.

Potrivit site-ului oficial al misiunii, echipaje de patru astronauţi vor fi lansate spre Marte din doi în doi ani, începând din 2024. Cine se va aventura în această călătorie ştie că va lăsa Terra în urmă pentru totdeauna. Nu va mai avea posibilitatea să îi îmbrăţişeze pe cei dragi, nici să meargă într-o pădure sau pe o plajă. Ca să nu mai vorbim de pericolele reale ale unei astfel de călătorii: vor ajunge curajoşii noştri cu bine pe Marte? Iar după aterizarea (ori, mai corect, amartizarea) lor, ce se va întâmpla? Vor trebui să construiască o bază care să le permită să supravieţuiască pentru restul zilelor, o primă bază în care să aştepte – dacă totul merge bine – alţi curajoşi de pe Terra.

Peste 200.000 de persoane din 140 de ţări s-au oferit voluntar pentru a face parte din proiect, privit de foarte mulţi oameni cu scepticism, dar care, totuşi, beneficiază de suportul laureatului olandez al premiului Nobel pentru fizică din 1999 Gerard’t Hooft.

Mars One a semnat un acord cu compania de televiziune Endemol, care produce multe emisiuni de tip reality show, pentru realizarea unei producţii de acest tip în timpul selecţiei şi antrenării voluntarilor care vor pleca pe Marte.

Cei 100 de candidaţi rămaşi în cursă vor trece de acum înainte prin alte câteva runde de selecţie care „se vor concentra pe selectarea de candidaţi care pot să suporte toate greutăţile generate de o aşezare umană permanentă pe Marte”, au spus coordonatorii proiectului Mars One. Candidaţii vor fi antrenaţi într-o copie a viitoarei reşedinţe marţiene, în care le vor fi testate aptitudinile şi capacitatea de a lucra în echipă.


În final, 40 de candidaţi vor fi aleşi pentru a urma un curs de antrenament specific pentru misiunea propriu-zisă. Ei vor urma un program de pregătire ce are o durată de opt ani, înainte ca telespectatorii acelui reality show de televiziune să voteze şi să decidă componenţa finală a echipajului, care va fi alcătuit din patru persoane.

Andreea, o româncă în vârstă de 34 de ani care locuieşte în Canada, a fost inclusă pe lista celor 100 de candidaţi pentru misiunea spaţială Mars One.

„Aş vrea să plec pe Marte pentru că vreau să contribui la istoria şi viitorul omenirii. Mi-ar plăcea să fac parte din echipa care va turna fundaţia unei noi civilizaţii pe o nouă planetă. E doar o chestiune de timp până când omenirea va trebui să îşi găsească un nou habitat, pe o nouă planetă, iar această misiune reprezintă o oportunitate perfectă”, a spus Andreea.

„Cred că sunt un candidat potrivit pentru această misiune, pentru că sunt independentă, iubesc provocările şi sunt suficient de încăpăţânată pentru a nu renunţa niciodată în faţa problemelor, îmi place aventura, îmi place să-mi asum riscuri, sunt curioasă din fire şi sunt demnă de încredere”, a adăugat ea.

Încasările ce vor fi generate de această emisiune TV vor contribui la finanţarea misiunii spaţiale pe Marte, al cărei cost estimativ este de 6 miliarde de dolari.

Elon Musk, fondatorul companiei SpaceX, a oferit o serie de imagini care arată naveta care va călători către Marte în anul 2024, relatează Bussines Insider. Denumită Big Falcon Rocket (BFR), naveta are trei misiuni majore în următorii şapte ani. Prima va avea loc în anul 2022 și va transporta către Marte materialele necesare unor misiunile ulterioare.
Bussines Insider precizează că în 2023 este programată a doua misiune a navetei, anume o călătorie în jurul Lunii, în care va merge şi japonezul Yusaku Maezawa – primul turist care va zbura în jurul satelitului natural al Pământului.

Planul inițial de acțiune prevede ca racheta să se plaseze pe o orbită Pământului, unde va fi aprovizionată cu combustibil, pentru ca ulterior să-şi înceapă primul drum către Marte. Dat fiind faptul că proiectul navei prevede reutilizarea ei în proporţie de 100%, ea s-ar întoarce pe Pământ pentru a efectua şi alte misiuni către Marte.

Surse: stirileprotv.ro,   mediafax.ro

-) https://stiinta-mister.ro/calatoria-pe-marte-din-2024-mars-one/?fbclid=IwAR0MqtLAmzdzBsxFD_YNtc41RxBeBHm2XhGt4dgT0yTD37doabpt9Sl6_Y4

2 comentarii:

  1. Ce sa faceti pe Marte? Acelasi cacat ca si pe Terra?

    RăspundețiȘtergere
  2. Planeta Marte este locuită de marțieni, care sunt ființe superioare pământenilor, așadar pretenția de a popula Marte este absurdă. Apoi, nu se știe dacă Ierarhia Îngerilor va permite plecarea pe Marte a celor îmbarcați de Elon Musk, un caraghios cu bani mulți, bani cu care nu știe ce să facă. Păi domnule Musk, n-ai văzut, n-ai auzit că Dumnezeu a început să transforme Africa într-un grânar al întregii lumi pământene, tăind în două continentul și lăsând apa oceanelor să intre, controlat prin falie, astfel ca pustiul să devină câmp mănos pentru grâne, legume, fructe etc ? Ia pune mâna pe treaba asta serioasă, du-te deasupra Africii cu un avion, vezi falia, și dă-i Domnului o mână de ajutor să transforme mai repede pustiul. Atunci n-o să vă mai „plângeți” voi și cei din spatele vostru că e prea multă lume pe planetă și o să sară să vă mănânce pe voi când nu vor mai avea ce mânca. Lasă Marte, este cu două-trei milioane de ani de civilizație în fața Pământului, au aparate cu care ne văd de acolo și când ne ducem la toaletă (scuze !),și nu vor accepta prostia voastră, rezultată dintr-o gândire mecanicistă, materialistă... Învață, domnule Musk, mai întâi, puțină știință spirituală, ca să știi și dta ce rost au planetele domnului nostru Cristos (Stăpânul sistemului nostru solar, pe care-l conduce)și apoi întoarce-te cu fața spre Pământ și vezi câte zone depopulate sunt ca să le populezi cu viteji inepți și ignoranți, semănând întrutotul cu dumneata...

    RăspundețiȘtergere