Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

joi, 22 octombrie 2020

Nikola Tesla


Traducere Const. Mihăilescu.

Nikola Tesla s-a născut la miezul nopții de 9 iulie 1856 în Smiljan, Lika, Croația. El spunea: "Eu sunt un sârb, dar patria mea este Croația."

La vârsta de douăzeci și șase de ani în timp ce mergea cu un prieten într-un parc din Budapesta, Nikola își amintea:
"... ideea mi-a venit ca un fulger și într-o secundă adevărul mi s-a dezvăluit. Cu un băț am trasat în nisip diagramele ...".
Vorbea despre un motorul de inducție cu curent alternativ (AC). 

Nikola și-a brevetat motorul în 1893 și l-a folosit pentru a lumina Expoziția Mondială Columbiană din Chicago, în același an.

Apoi, în 1896, prima energie hidroelectrică a lumii a fost trimisă de la Cascada Niagara pentru a lumina orașul Buffalo. Nikola Tesla, prin George Westinghouse, a pus bazele sistemului de energie folosit în întreaga lume astăzi.

Mulți oameni de știință și alte persoane recunosc prioritatea lui Tesla și îl consideră ca fiind inițiatorul multor invenții de astăzi.

Formula pentru a descrie lampa cu buton din 1891 a lui Tesla („peria”), cu o schimbare minimă a cuvântului, este și o descriere a microscopului electronic cu punct de mărire dezvoltat de Vladimir R. Zworykin în 1939. „Peria” a fost de asemenea legată de construirea primului ciclotron și de accelerare și de fisiune a atomului.
Tesla a descris un bec, considerat a fi precursorul lămpilor electronice de radio.

A vorbit despre lumină vizibilă și invizibilă și a descris „plăcile fotografice încețoșate” în laboratorul său, considerat a fi cea mai veche referire la razele X.

De asemenea, Nikola s-a aventurat în fizica plasmei atunci când a creat o flacără și a descris-o ca „arzând fără să consume materiale sau chiar o reacție chimică”?

Cu cincizeci de ani înainte de dezvoltarea lămpii fluorescente, Nikola a construit globuri acoperite cu fosfor și la luminat, tuburile pline de gaz

Disputa pentru inventarea radioului a fost soluționată în 1943, când Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat concluzia inițială în favoarea lui Marconi, decizând că Tesla deținea intietatea față de toți ceilalți concurenți în privința inventării radioului.

Lista brevetelor și acordate lui Nikola Tesla este într-adevăr mare. El a fost asociat cu următoarele descoperiri și invenții:
-) razele cosmice,
-) radarul,
-) diatermie,
-) cuptorul cu microunde și ghidarea pentru transmisia cu microunde,
-) codul de navigare spațială,
-) inginerie criogenică,
-) electroterapie,
-) transmiterea energiei către sateliți,
-) principii ale tehnologiei tranzistorului în stare solidă,
-) dinamul reversibil.

Geniul lui Tesla în electricitate a primit o stimulare suplimentară prin interesul său pentru rezonanță. Omniprezenta Tesla Coil este o dovadă a sinergiei energiei electrice și a vibrațiilor. Cu un cablu de alimentare de la un mâner izolat la un capăt și bobine primare și secundare reglate să rezoneze, la celălalt capăt, bobina Tesla, atunci când este conectată, începe să vibreze și să zumzească.

Mica bobină Tesla generează tensiuni mari și frecvențe ridicate și este utilizată într-o formă sau alta în fiecare aparat de radio și televiziune și poate fi găsită în fiecare laborator științific universitar, utilizat pentru detectarea scurgerilor în aparate de vid.

S-a spus că rezonanța este o manieră în care natura funcționează. Acesta acoperă toate aspectele științei, de la electricitate la fuziunea nucleară. Nimic nu există în Univers care să nu vibreze.

Nikola știa că vibrația este mișcarea rapidă înainte și înapoi a unui obiect, care creează unde. Știa, de asemenea, că rezonanța este efectul acestor unde asupra unui alt obiect când, în 1898, a făcut un oscilator nu mai mare decât un pumn și l-a atașat de o verigă de oțel de doi metri lungime și de doi centimetri grosime.
"Multă vreme nu s-a întâmplat nimic ...", a spus el. "Dar, în sfârșit ... marea legătură de oțel a început să tremure, și-a crescut tremurul până s-a dilatat și s-a contractat ca o inimă care bate - și în cele din urmă s-a rupt!"
Deși genul său era adesea ridiculizat, propriile comentarii arătau încredere.
"Știu că sunteți un coleg nobil și un prieten devotat și, observând indignarea dvs. pentru aceste atacuri nerecunoscute, mă tem că ar putea să-i dați expresie. Vă rog să nu o faceți în nicio condiție, deoarece m-ați jigni Lăsați-i pe „prietenii mei” să facă tot ce este mai rău; îmi place mai bine așa. Lăsați-i să se bazeze pe societăți științifice, scheme despre valoare, să se opună unei cauze care merită, să arunce nisip în ochii celor care ar putea vedea - își vor culege recompensa în timp. ....“
În că de mic, Nikola a simțit că universul era, "compus dintr-o simfonie de curenți alternanți cu armoniile jucate pe o gamă vastă de octave. AC-ul de 60 de cicluri pe secundă nu a fost decât o singură notă într-o octavă inferioară. Într-una dintre octavele superioare, la o frecvență de miliarde de ciclurile pe secundă, erau lumină vizibilă. Pentru a explora toată această gamă de vibrații electrice între curentul alternativ de joasă frecvență și undele de lumină, a simțit el, l-ar apropia de o înțelegere a simfoniei cosmice. "
În anii din urmă, Tesla a susținut că toată materia provine dintr-o substanță primară, eterul luminifer, care umple tot spațiul.

Nikola spunea odată:
"... Experimentez continuu o satisfacție inexprimabilă de cunoștință că sistemul meu polifazic este folosit în întreaga lume pentru a ușura povara omenirii și a crește confortul ..."
Printre numeroasele sale moșteniri lăsate societății se numără o serie de obiecte mici care folosesc descoperirile lui Nikola atât în electricitate, cât și în vibrații.

Nikola a influențat producerea oscilatoarelor personale care vibrează în ton cu „eterul luminifer” (numit colectiv, Purple Plaques). Ca multe dintre invențiile sale, plăcile nu pot fi explicate și, totuși, timp de peste douăzeci și opt de ani, plăcile au continuat să ofere același „spor de confort și fericire” societății pe care sistemul său polifazic le-a asigurat din 1896.

La vîrsta de 86 de ani, Nikola Tesla a murit din cauza trombozei coronariene, la ora 10:30 PM, pe 7 ianuarie 1943, în camera sa de la Hotel New Yorker 

https://www.keelectricsupplycorp.com/nicolatesla

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu