Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

marți, 10 martie 2020

Cavalerii întunecimii: Ordinul suveran al cavalerilor de Malta (III)

SMOM și P-2
Masoneria pretinde în general că ar fi ostilă catolicismului și uneori în anumite momente biserica le-a interzis catolicilor să intre în organizații masonice. Cu toate acestea, în decembrie 1969, o întâlnire exclusivă a avut loc în Roma în biroul contelui Umberto Ortolani, ambasadorul Ordinului de Malta în Uruguay, care era considerat creierul din spatele organizației fasciste loja masonică „P-2”, care fusese stabilită la mijlocul deceniului 1960. Pe lângă Ortolani, la întâlnire au participat doar Licio Gelli, Roberto Calvi și Michele Sindona.
Gelli a luptat pentru Franco (care avea și el decorații de la SMOM) cu trupele lui Mussolini, în timpul războiului civil din Spania. Era un fascist fanatic în al doilea război și după război era căutat de partizani întrucât colaborase cu naziștii. După război și-a dezvoltat interese vaste în America Latină, unde a devenit prieten apropiat cu dictatorul argentinian Juan Peron, care era și el Grand Master al „P-2”.
Calvi luptase pe frontul de est și fusese decorat de naziști. La momentul întâlnirii din 1969, era ofițer senior al Banco Ambrosiano.
Sindona începuse afaceri în 1943 cu ajutorul lui Vito Genovese, ale cărui legături cu mafia au facilitat debarcarea americană în Sicilia. În 1948, Sindona primise o scrisoare pentru a-l introduce la Vatican pe agentul operativ Montini. Potrivit cărții lui Larry Gurwin Afacerea Calvi: „Primul pas al lui Sindona în cultivarea relaţiilor cu bărbați cu bani de la Vatican a avut loc la sfârșitul deceniului 1950, când, printr-un preot, l-a întâlnit pe prințul Massimo Spada, un nobil de la Vatican și un oficial înalt din IOR (banca Vaticanului). (Massimo a devenit cavaler de Malta pe 21 septembrie 1944.) (IOR – Instituto per le Opere di Religione, institutul pentru lucrări religioase.) Cunoscut în general ca Banca Vaticanului, IOR a fost creat în 1942 de către papa Pius al XII-lea.”
În același timp, și-a consolidat prietenia cu Giovanni Montini, care, în 1954, devenise cardinal arhiepiscop de Milano. În 1959, Montini avea nevoie să strângă mari sume de bani pentru un azil și i-a cerut ajutor lui Sindona. Sindona a strâns 2 milioane de dolari într-o singură zi. În 1960, Sindona a cumpărat o mică bancă din Milano, numită Banca Privata, și, datorită prieteniei sale cu Vaticanul, a început rapid să primească conturi de la IOR. Trei ani mai târziu, Montini a fost ales Papa Paul al VI-lea și astfel legăturile lui Sindona cu Vaticanul au devenit „de nezdruncinat.”
Jurnalul italian Espresso din 28 iunie 1941 arată că numeroși ofițeri de rang înalt din armata italiană și serviciile secrete făceau parte și din SMOM și din P-2. Lista de membri dubli îi includea pe generalul Santovito, fostul șef al SISMI, amiralul Giovanni Torrisi, șeful statului major general al armatei, și generalul Giovanni Allavena, șeful serviciului secret (atunci Sifar, care ulterior s-a despărțit în SISMI și SISDE).
Concluzia afacerii e în general cunoscută.
Când în 1983, Vaticanul a fost în cele din urmă forțat să stabilească o comisie „independentă” de investigare a relației dintre IOR (din 1970 condusă de episcopul, născut în Chicago, Paul Marcinkus), P-2/Banco Ambrosiano și fasciștii criminali, doi din cei trei membri selectați au fost Hermann Abs și Joseph Brennan, de la Deutsche Bank (între 1940 și 1945), care fusese membru și în consiliul de conducere al IG Farben. După război, a reobținut participarea în consiliile acestor două firme, chiar dacă în Iugoslavia fusese condamnat in absentia pentru crime de război. În 1953, a primit Great Federal Service Cross pentru serviciile sale în restaurarea puterii financiare a Germaniei de vest, și în 1960 a fost decorat de Franco pentru „serviciile” pe care le-a adus Spaniei fasciste.
Alegerea lui Abs în această comisie de investigații a Vaticanului a fost atât de revoltătoare că, la presiunile lui Charles Highman, centrul Wiesenthal a emis un pachet special de documente care arătau clar implicarea lui Abs în crime de război și a protestat public față de Vatican, dar în zadar.
Joseph Brennan este președintele comitetului executiv al Băncii de economii a emigranților din New York și cavaler de Malta.
SMOM, Americares și America Centrală
La fel cum World Medical Relief și Refugee Relief International sunt acoperiri pentru editorii care idolatrizează Waffen SS, de la revista Soldier of Fortune (Mercenarul), la fel și SMOM pretinde că ar fi – pentru cei care cred în zâna Măseluță – o organizație „caritabilă”, foarte preocupată de soarta săracilor și bolnavilor din lume.
Episcopul Paul Maechinkus
New York Times din 13 august 1985 a relatat că Nicaraguan Freedom Fund, unul din multele grupuri de acoperire pentru reverendul Sun Myung Moon, care deține Biserica Unificării, a canalizat 350.000 de dolari către Fundația Americares din Connecticut.

Clare Boothe Luce, Dame de Malta din SMOM, face parte din consiliul ziarului deținut de secta Moon, Washington Times, și este director al NFF împreună cu un alt membru din SMOM, William Simon. J. Peter Grace este președintele consiliului de consultanți al Americares, care îl include și pe cavalerul William Simon și pe fratele fostului director al CIA George Bush, Prescot junior.
Americares a publicat modul în care a cheltuit fonduri pe proiecte specifice:
- transporturi medicale către El Salvador: din noiembrie 1983, Americares a transportat aproape 700.000 de tone de medicamente și alte necesități, evaluate la 8 milioane de dolari, în 15 transporturi cu distribuție locală, fiind administrată de Ordinul Suveran al cavalerilor de Malta (SMOM);
- Guatemala: ca răspuns la o cerere pentru ajutor de la Ordinul cavalerilor de Malta, 10 transporturi de medicamente, care valorau 4 milioane de dolari, au fost trimise către oamenii din Guatemala în ianuarie 1984;
- Honduras: din august 1984, trei transporturi de mare prioritate cu medicamente, care valorau 1 milion de dolari, au fost trimise către oamenii din Honduras, ca răspuns la cererea din partea Ordinului;
- Brazilia, octombrie 1984: un transport de vitamine, care valora 156.075 de dolari, a fost trimis în Brazilia din nou ca răspuns la cererea de ajutor de la Ordinul care asistă bisericile noastre din America de Sud și America Centrală.
Această listă vorbește despre afacerea aventuroasă a Americares, numită „Doctori pentru toți oamenii”, care se spune că ar fi dedicată eradicării leprei din Americi. „Lepra este cel mai mare proiect de publicitate caritabilă a SMOM”.
Washington Post din 27 decembrie 1984 a relatat următoarele: „O organizație privată umanitară, numită Fundația Americares, care lucrează cu Ordinul cavalerilor de Malta, a canalizat peste 14 milioane de dolari în ajutoare medicale către El Salvador, Honduras, Guatemala, în ultimii doi ani. O parte din ajutorul de 680.000 de dolari pentru Honduras s-a dus la indienii Miskito, care au legături cu rebelii susținuți de SUA, care luptă împotriva guvernului de stânga din Nicaragua, potrivit oficialilor Ordinului din Honduras.
O mare parte din ajutorul de 4,3 milioane de dolari către Guatemala a fost distribuită, prin forțele armate, ca parte a unui program de relocare a «satelor model», cu scopul de a înfrânge insurgenții de stânga – a spus oficialul și afaceristul din Guatemala, Roberto Alejos. Alejos, copreședinte al cavalerilor de Malta din Honduras, a spus că armata din Guatemala transportă medicamentele de la Americares oamenilor din «satele model», care se află de-a lungul graniței cu Mexicul. Alejos, un plantator important de cafea și zahăr, a împrumutat pentru CIA moșiile sale din Guatemala în 1960, pentru a antrena cubanezi folosiți în invazia din Golful Porcilor.
Întrebat de ce cavalerii de Malta au apelat la Americares, și nu la alte grupuri care existau deja și se ocupau de ajutoare, cum ar fi Crucea Roșie, Grace a spus: «Cavalerii fac asta de 900 de ani. Ei au propria lor cruce (crucea malteză). Se consideră mult peste Crucea Roșie».
Gen.H.C.Aderholt
Cel puțin un grup pro-guvernamental, Air Commando, o asociație de la Fort Walton Beach, Florida, susține că ar fi folosit facilitățile de depozitare ale cavalerilor maltezi din El Salvador. Generalul în retragere H.C. Aderholt, care conduce grupul de 1.500 de oameni, a spus că comandourile au dus produsele alimentare și medicamentele la depozitele cavalerilor și că împreună au primit «multă susținere de la comandantul forțelor de aviație din Salvador».
Aderholt a spus că asociația a distribuit produsele alimentare și medicamentele în valoare de 4,5 milioane de dolari oferite de Christian Broadcasting Network și de World Medical Relief. A spus că democrații din Congres au încercat «să facă o legătură între asta și un plan sinistru al CIA», dar susține că afirmația lor e «incorectă».
Deși relatarea din Post menționează într-adevăr că directorul CIA William Casey face parte din SMOM, nu spune un cuvânt despre faptul că Aderholt este editorul „operațiunilor neconvenționale” ale revistei Soldier of Fortune și că a fost membru al „comisiei Singlaub” din Pentagon, care concepea noi strategii de contra-insurgență pentru țările în dezvoltare. Russ Bellant, în ziarul din Detroit, Metro Times, pe 9 octombrie 1985, spune că Aderholt a susținut că Christian Broadcasting Network a lui Pat Robertson a dat 2 milioane de dolari cavalerilor pentru operațiuni în America Centrală.

Concluzie
Timp de mulți ani, grupurile progresiste din SUA și din alte țări au efectuat cercetări și documentare exhaustivă cu privire la așa-zisele organizații „seculare” de stat și private, cum ar fi CIA, NSC, armata, corporații private și fundații.
Acest articol scoate în evidență importanța operativă a membrilor din Ordinul Suveran al Cavalerilor de la Malta care, spre deosebire de entitățile convenționale tradiționale corporatiste, guvernamentale și fundații, nu a primit atenția cuvenită din partea istoricilor.
Curios, istoricii europeni au ignorat total ordinul cavalerilor, când au analizat rolul propriei lor aristocrații în organizarea sprijinului pentru reacțiunea fascistă și teroristă internațională.
Documentarea rolului SMOM și membrilor săi individuali abia începe. Cea mai serioasă problemă este raritatea de documente disponibile, din cauza secretomaniei excesive a acestei organizații. Cu excepția unor referințe împrăștiate în diferite cărți, reviste și ziare și a câtorva povești de roman care glorificau trecutul acestui ordin, cantitatea necesară de materiale nu a ieșit încă la suprafață, iar acest articol reprezintă doar un punct de plecare pentru cercetări mai aprofundate.
În Statele Unite, de exemplu, deși lista cu cei care fac parte din SMOM a fost publicată în National Catholic Reporter, 14 octombrie 1983, de atunci ordinul în SUA s-a extins și a fost împărțit în mai multe baze – de est, de sud (cu sediile în Washington D.C.) și în Asociația de Sud.
Lista publicată în 1980 îi include în special pe cei din regiunea de nord-est. Deși se știe și de alții care fac parte din SMOM, liste complete și actualizate ale membrilor din celelalte regiuni sunt evident cruciale. Liste pentru alte țări ar fi și ele de ajutor.
CAIB în ediția de iarnă din 1983, „CIA și religia” și în ediția din vara lui 1985, „Deconectarea Conexiunii bulgare”, a început să exploreze rolul operațional specific al organizațiilor religioase sau non-seculare, cum ar fi Opus Dei și a lojei masonice fasciste P-2, în operațiunile serviciilor secrete occidentale pentru a promova planurile imperialiștilor.
Scandalul recent legat de P-2 în Italia și noile dovezi referitoare la importanța mai multor ordine antice de cavaleri (în special SMOM) indică faptul că cercetări mai aprofundate asupra acestor structuri non-seculare „parapolitice” sunt necesare atât pentru a înțelege rolul lor ca organizații de sine stătătoare, cât și pentru o mai bună înțelegere a alinierilor facționale din interiorul organizațiilor, care deja au început să fie examinate.
La fel cum se petrece și cu organizațiile așa-zis „seculare”, rivalitățile dintre aceste organizații așa-zis „non-seculare” se desfășoară într-un mediu de inter-relaționare selectiv, care include şi structuri seculare. Modul în care politicile competitoare și loialitățile acestor structuri non-seculare îi influențează pe cei care fac parte din organizații în rolul lor secular necesită o examinare mai aprofundată.

yogaesoteric
16 ianuarie 2020

Un comentariu:

  1. P2 este deja depasit.Au aparut,de ceva timp,informatii despre Loja P3...

    RăspundețiȘtergere