Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

joi, 21 noiembrie 2019

Bancnota de 1 $, semnul fiarei şi controversatele simboluri masonice

Cu toţii ştim, fie că am auzit de la amici sau că am citit cândva pe internet, că bancnota de 1 dolar are nişte simboluri ciudate pe ea. Cu toate acestea, interpretările noi nu încetează să apară şi să uimească lumea.
În realitate, nu bancnota de 1 $ este controversată, ci Marele Sigiliu al Statelor Unite.
La câteva ore după adoptarea Declaraţiei de Independenţă, un comitet alcătuit din Benjamin Franklin (mason din 1731), Thomas Jefferson şi John Adams s-a întrunit pentru a concepe Marele Sigiliu, lor li să alăturat Pierre Eugène, artist. Sigiliu nu a fost aprobat.
La 25 martie 1780, a fost creată o nouă comisie compusă din: James Lovell, John Scott Morin, William Houston Churchill, Francis Hopkinson, artist.
În 1782, comisia era formată din Arthur Middleton, John Rutledge, Boudinot Elias, William Barton şi Charles Thompson, artist.
În 1872, piramida neterminată a fost completată cu ochiul „Providenţei”, plasat deasupra ei.
Până în 1934, au apărut bancnote de 1 dolar care nu aveau imprimat reversul sigiliului. Acesta a rămas necunoscut publicului larg american până în 1935, când preşedintele Franklin Roosevelt a cerut Trezoreriei să tipărească pe bancnota de 1 dolar atât fața dar și reversul sigiliului conceput cu 150 de ani înainte. Prima variantă a bancnotei avea „vulturul” în stânga şi piramida în dreapta. Roosevelt a cerut mutarea piramidei în stânga.
Este singurul sigiliu din lume care are faţă-verso
La baza piramidei scrie MDCCLXXVI (numărul roman pentru 1776). M este 1.000, D este 500, CC este 200, L este 50, XX este 20, VI este 6.
Dacă tai literele 1, 3, 6 rezultă „DCLXVI,” 666.
Anul 1776 reprezintă, formal, Declaraţia de Independentă, însă printre altele reprezintă şi anul fondării lojei francmasonice denumită „Illuminati”, de către Adam Weishaupt (1 mai 1776).
Sub piramidă este scris motto-ul „NOVUS ORDO SECLORUM.” Adică Noua Ordine a Veacurilor. Celălalt motto, „Annuit coeptis”, înseamnă „începutul a fost încuviinţat”.
Pe faţa bancnotei se află motto-ul „E pluribus unum” („Unul dintre cei mulți”) care are 13 litere şi prezintă un vultur (după alte opinii un phoenix ). Vulturul Bald Eagle a fost ales din cauză că nu se teme de furtună, fiind destul de inteligent să se ridice deasupra ei.
Vulturul poartă în gheare un mănunchi de 13 săgeţi (în caz că țara este amenințată de război, ea se va apăra), respectiv o ramură de măslin cu 13 frunze (adică noua țară vrea pace) şi 13 fructe; are deasupra capului 13 stele, aranjate deloc întâmplător, chiar în forma celebrei peceţi a lui Solomon (steaua lui David).
Numărul 13 este foarte prezent:
13 colonii originare,
13 trepte ale piramidei,
13 litere în „Annuit coeptis”,
13 litere în „E pluribus unum,”
13 stele deasupra vulturului,
13 bare pe scut,
13 frunze pe ramura de măslin,
13 fructe, și evident,
13 săgeți.
Aripa dreaptă a phoenixului are 32 pene mari, iar cea stângă 33, corelate cu ultimele grade ale Ritului de York. Structura Ritului de York în Marea Britanie şi Statele Unite conţine, cu variaţii locale, patru grade: grade meşteşugăreşti – ucenic, calfă, maestru; grade capitulare – maestru al martorului, fost maestru venerabil, maestru desăvârşit, mason al arcului regal; grade criptice – maestru desăvârşit, maestru regal, maestru select, maestru superdesăvârşit; grade cavalereşti – crucea roşie, cavaler de Malta, cavaler templier.
Piramida cu 13 niveluri, inscripţiile latineşti Annuit coeptis (13 litere) şi Novus ordo seclorum şi ochiul „atotvăzător” (Ochiul Providenței, ochiul lui Horus) apar pe reversul bancnotei.
Piramida este un simbol francmasonic evident folosit de francmasonii fără şorţ, lojile albastre, cluburile francmasonice mascate (Rotary, Lions etc), ritul de York, ritul scoţian 1-33, Marele Orient, B’nai Brith, Clubul celor 500, Clubul celor 33, Consiliul celor 13 (grupare secretă condusă de clanul Rothschild),
Ochiul din vârful piramidei este un ochi stâng.
Cuvântul „one” (unu) este scris de 6 ori. „IN GOD WE TRUST” se află în centrul reversului bancnotei, deasupra cuvântului „one”. Din 1938, toate monedele americane au înscris acest motto, „IN GOD WE TRUST”. Din 1954 este motto-ul oficial al Statelor Unite. In God We Trust este contestat vehement de cei care susțin că statul și religia nu au nicio legătură (nota bene – aici nu este vorba de Dumnezeu, ci de cel cărora li se închină francmasonii).
În dreapta portretului lui Washington se observă emblema Trezoreriei, care înglobează simbolurile masonice ale echerului, cheii şi balanţei şi 13 stele dispuse pe echer.
În Statele Unite există numeroase presiuni pentru renunțarea la această bancnotă de 1$ și trecerea la monedă.
yogaesoteric
20 noiembrie 2019

Un comentariu:

  1. Piramida nu este un simbol francmasonic, este un simbol antic pe care masonii l-au preluat și l-au deformat, manipulat etc, în folosul lor. La fel, numărul 13 nu e unul malefic, este o Lege numerică ce implică, astrologic, simbolul Scorpionului, al transformării prin moarte și regenerare, precum pasărea Phoenix. La fel, în creștinism, 13 înseamnă cei 12 apostoli plus Învățătorul Iisus, deci ceva în ultimă instanță pozitiv, purificator, deloc malefic. Da, Legea numerică 13 este extrem de dură, au de ce să le fie teamă de ea ipocriții, mincinoșii, trădătorii, perverșii, ucigașii etc, dar și leneșii,lașii, cei care stau deoparte, nu se bagă să nu supere pe nimeni, cei ”căldicei” de care se spune în Apocalipsă că Domnul îi varsă din gura sa, pentru că nu sunt nici reci, nici fierbinți. Așa se întâmplă cu orice simbol inclusiv numeri, care nu sunt nici rele nici bune.

    RăspundețiȘtergere