Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

marți, 14 mai 2019

Diferiți experți din ziua de astăzi spun că într-un viitor nu foarte îndepărtat fiecare om va primi un implant cu microcip

După ce o companie din Wisconsin și-a echipat fiecare dintre angajați cu un microcip și a afirmat că acestora le-a plăcut la nebunie, mulți oameni au privit cu scepticism și au rămas neclintiți în convingerea lor că nu este nicio șansă ca ei să permită să fie cipați ca un câine. Unii au obiecții religioase (pecetea fiarei), în timp ce alții consideră că intimitatea lor a fost deja invadată destul de mult odată cu apariția tehnologiilor „inteligente” și a cookie-urilor publicitare pe Internet. Există încă foarte mulți oameni care cred că în niciun caz nu vor fi cipuiți, însă mai mulți experți citați într-un articol de pe USA Today susțin că toți aceștia se înșeală.
Noelle Chesley, profesoară de sociologie la Universitatea din Wisconsin-Milwaukee afirmă: „Se va petrece cu toată lumea. Dar nu în acest an… Poate că nu cu generația mea, dar cu siguranță cu cea a copiilor mei”. Prof. Chesley nu este singura care face această predicție. Gene Munster de la firma Loup Ventures are multe de comentat despre posibilitatea ca tuturor să li se implanteze un microcip. El crede că este vorba de o perioadă de aproximativ 50 de ani. „În 10 ani, Facebook, Google, Apple și Tesla nu vor avea angajații lor cipuiți”, spune el. „Veți vedea că niște oameni extrem de avansați în privința tehnologiei îl vor adopta, dar nu companiile mari.”
Ideea de a fi cipuit are astăzi prea multă „încărcătură negativă”, dar până în 2067 „vom fi desensibilizați de stigmatul social”, spune Munster.
Articolul din USA Today continuă să vorbească despre „beneficiile” obținerii unui microcip încorporat în mână. Acestea ar fi cu mult mai numeroase decât ideea de a plăti facil, cum se poate face acum cu smartphone-ul. Clienții cu cipuri ar putea pur și simplu să-și fluture mâinile în loc să folosească Apple Pay și alte sisteme de plată mobilă. În viitor, consumatorii ar putea trece prin scanerele aeroportului fără pașaport, să deschidă uși, să pornească autoturisme și să opereze sistemele de automatizare de acasă, dacă tehnologia se implementează, doar cu o simplă fluturare de mână. Aceste mici avantaje ne fac să ne întrebăm: Oare cât de leneși vor deveni oamenii până la urmă?
Articolul punctează însă un aspect foarte important, și anume cel referitor la desensibilizare. Există numeroase aspecte, opinii, atitudini etc. pe care le întâlnim în zilele noastre, dar care păreau de neconceput acum zeci de ani, și asta pentru că televiziunea, internetul și cultura populară le fac să pară forte în regulă și perfect normale.
Atunci când cei care guvernează decid că microcipul este cel mai bun mod de a-și asigura controlul total, vor apărea emisiuni TV, filme și celebrități care demonstrează cu toții ușurința și bucuria de a avea un microcip.
Toată lumea vorbește despre „avantajele” obținerii unui microcip
Companiile de tehnologie sunt bănuitor de poetice cu privire la avantajele faptului de a avea un microcip implantat în trup. În Suedia, BioHax declară că aproape 3.000 de clienți și-au implantat un cip pentru a obține mai multe facilități, inclusiv pentru a călători cu sistemul feroviar național fără a mai fi nevoie să arate nașului biletul de tren. În Statele Unite, firma Dangerous Things, o firmă din Seattle, declară că a vândut „consumatorilor” zeci de mii de cipuri pe site-ul său. Cipul și costul de instalare au costat aproximativ 200 de dolari.
După ani de zile de subcultură, „a venit timpul” pentru ca cipurile să fie utilizate mai frecvent, spune Amal Graafstra, fondatorul firmei Dangerous Things (Lucruri periculoase). „Vom începe să vedem cum implanturile de cipuri vor fi privite cu același grad de acceptare ca și piercing-urile și tatuajele.” Cu alte cuvinte, ele vor fi mai vizibile, dar nu și în masă încă. „Devine parte din tine așa cum a ajuns și un telefon mobil”, spune Graafstra. „În schimb cipul nu-l poți uita niciodată și nu-l poți pierde. Și veți avea capacitatea de a comunica cu mașinile într-un mod pe care nu l-ați mai putut face înainte.
Graafstra nu este singurul care crede că totul este fabulos. Un tip face chiar petreceri, unde oamenii pot „lega” prietenii pornind de la obținerea unui microcip. La o conferință recentă de tehnologie, Hannes Sjöblad a explicat cum un microcip implantat în mână îi face viața mai ușoară. Îi înlocuiește toate cheile și cardurile care-i umpleau buzunarele. „Folosesc acest cip de multe ori pe zi, de exemplu, pentru a-mi debloca telefonul inteligent, pentru a deschide ușa biroului meu”, a spus Sjöblad.
Sjöblad se numește pe sine biohacker. El a explicat: „Noi, biohackerii, credem că trupul uman este un început bun, dar cu siguranță există loc pentru îmbunătățiri”. Primul pas în această „îmbunătățire” este obținerea unui microcip de dimensiunea unui bob de orez strecurat sub piele. Dintr-o dată, atingerea unei mâini este suficientă pentru a spune imprimantei de birou că este un utilizator autorizat.
Microcipurile sunt etichete de identificare cu radio frecvență. Aceeași tehnologie folosită pe scară largă în obiecte precum cartelele tip cheie. Cipurile au fost implantate la animale de ani de zile pentru a ajuta la identificarea animalelor pierdute iar acum tehnologia se aplică la oameni…
Oare petrecerile de microcipare vor fi următoarea generație a petrecerilor de la firme? Oare oamenii se vor lăuda cu microcipuri cum se laudă cu telefonul lor ultimul răcnet? Va deveni cipul obiectul unui tip de schemă piramidală MLM pentru a-l face mai acceptabil din punct de vedere social?
Cum rămâne însă cu partea întunecată a microcipării?
Desigur, toți cei care fac reclamă implantării de cipuri trâmbițându-i avantajele, nu au menționat nici în treacăt cât de ușor ar fi să i se oprească accesul persoanei microcipate tocmai la toate acestea. Și nu este ca și cum ai putea să nu-ți folosești cipul odată ce acesta este implantat în trupul tău. Dacă v-ați afla vreodată într-o situație în care nu doriți să fiți identificați? Totul ar fi prezent acolo, într-un dispozitiv mic implantat sub piele. Deși actuala generație de microcipuri nu are capacitatea de urmărire GPS, analiștii susțin că o vor avea în viitorul nu foarte îndepărtat. Și chiar dacă se va spune că nu există nicio tehnologie de urmărire GPS în acel mic cip, cum vă veți putea da seama că este chiar așa? Doar pentru că așa spun ei? Doriți ca fiecare mișcare să vă fie urmărită?
Nu toți experții în tehnologie sunt de părere că obținerea unui microcip este o idee bună. Din fericire, mai există câteva voci ale rațiunii. Alessandro Acquisti, profesor de tehnologie a informației și politică publică la Colegiul Heinz din cadrul Universității Carnegie Mellon, avertizează despre riscurile implantării de microcipuri. (Deși nu este nevoie de un doctorat pentru a realiza aceste probleme.)
Companiile afirmă adesea că aceste cipuri sunt sigure și criptate… Dar «criptat» este un termen destul de vag”, a declarat el, „care ar putea include orice, de la un produs cu adevărat securizat, la ceva ușor de controlat de hackeri.”
O altă problemă potențială, a spus dr. Acquisti, este că tehnologia proiectată inițial pentru un singur scop declarat, poate fi folosită ulterior pentru un altul. Un microcip implantat astăzi pentru a permite accesul ușor în clădiri și la plăți, ar putea fi ulterior folosit, teoretic, într-o manieră mai invazivă: urmărirea lungimii pauzelor angajaților pentru nevoile fiziologice sau a pauzelor de masă, de exemplu, fără consimțământul sau chiar fără știința acestora. „Odată ce microcipurile au fost implantate, este foarte greu să previzionezi sau să oprești o extindere viitoare a utilizării lor”, a spus dr. Acquisti.
O altă problemă este faptul că cipul implantat ar putea să fie atacat și controlat de hackeri. „Aceasta este o chestiune serioasă. Vorbim despre o legătură potențială non-stop cu trupul meu și nu pot să opresc cipul, nu pot să-l dau jos, este permanent în mine. Aceasta este o mare problemă”, a declarat Ian Sherr, editor la CNET.
Este foarte ușor ca hackerii să controleze un implant cu cip, așa că sfatul meu este să nu vă puneți secrete de viață pe un implant”, a spus Sjöblad… „Este vorba de educarea oamenilor și de a oferi fiecăruia reperele necesare… nu numai cu privire la cum să folosești tehnologia, dar, mai important, cu privire la situațiile când aceasta este folosită împotriva ta”, a avertizat Sjöblad.
Iată cum s-ar putea desfășura scenariul implementării cipurilor pe scară largă
Unii oameni chiar doresc să fie microcipați. Ei se așează la coadă pentru asta. Dacă cipul nu este disponibil și pentru ei, sunt complet descurajați. Unii oameni nu vor fi fericiți până când toată lumea nu are un cip de computer implantat în trup. Iată cum s-ar putea desfășura scenariul pentru a ajunge acolo.
Inițial, vor fi oile care doresc orbește să fie cipuite pentru „confortul” lor, și care conduc apoi turma. După aceea, ar deveni remarcabil de incomod să nu fii cipuit – le fel cum este aproape imposibil să nu ai un cont bancar în aceste zile. Apoi, ultimele fortărețe (cei care se opun și rezistă) ar putea fi cipuite forțat prin lege. Presiunea exercitată asupra celor fără cip ar putea fi ușoară la început. Ar putea începe cu presiunea colegilor la locul de muncă.
Three Square Market a declarat că cipuirea este voluntară, însă Chesley spune că, dacă o companie anunță un plan de cipuire, așteptarea este că vei fi cipuit – sau riști să pierzi pierzi posibilitatea de a avansa în grad, măriri de salariu și faptul de a nu mai fi un jucător de echipă.
Aceasta ne îngrijorează”, spune Bryan Allen, șeful personalului pentru reprezentantul statului Pennsylvania, Tina Davis (D), care introduce un proiect de lege în Pennsylvania pentru a interzice implantarea obligatorie a cipurilor. „Dacă tehnologia există, ce-l oprește pe angajator să spună fie faci asta, sau nu mai poți lucra aici?” Mai multe state din SUA au adoptat legi similare, în timp ce un stat a văzut recent un astfel de proiect de lege stingându-se în comisie. „Văd acest fapt ca pe o problemă a lucrătorilor”, spune reprezentantul statului Nevada, senatorul Becky Harris (R), care nu renunță. „Aceasta este o direcție greșită în care se merge”, spune ea.
În cazul în care viitoarele corporații se aruncă cu capul înainte pentru cipuirea angajaților, vor avea probleme enorme de „încredere”, spune Kent Grayson, profesor de marketing la Școala de Management Kellogg de la Universitatea Northwestern. „Este nevoie să ai multă încredere pentru a introduce un astfel de dispozitiv în trupul tău”, spune Grayson. Lucrătorii vor avea nevoie de asigurări că cipul este sănătos, nu poate fi controlat de hackeri, iar informațiile sale sunt private, spune el.
Deci, dacă ar însemna că ți-ai pierde slujba dacă ai refuzat să fii cipuit? Dacă ai avea o familie de care să ai grijă și o asigurare de sănătate pe care nu ți-ai permite să o pierzi? Întrebării că dacă ai vrea sau nu să primești cip, tocmai i s-au adăugat o mulțime de variabile. Acest film de groază devine chiar mai înspăimântător.
În SUA există deja în circulație o lege care ar putea permite ca oamenii să fie cipuiți forțat. Și totul este ambalat într-un limbaj cald și liniștitor, și ei spun că cipul este doar pentru a ajuta la urmărirea persoanelor care suferă de maladia Alzheimer sau au anumite dizabilități de dezvoltare, dar amintiți-vă că cea mai nepatriotică lege care a trecut a fost numită, de asemenea, Legea Patriotului. H.R.4919 a fost aprobată în 2016. Acesta direcționează Biroul de Asistență pentru Justiție (BJA) al Departamentului de Justiție (DOJ) să acorde subvenții competitive organismelor de asistență medicală, de aplicare a legii sau de siguranță publică și organizațiilor nonprofit pentru a dezvolta sau a opera programe proactive locale pentru a preveni rătăcirea și pentru a localiza persoanele dispărute care suferă de demență sau copiii cu dizabilități de dezvoltare. BJA este necesar să acorde prioritate agențiilor de aplicare a legii sau siguranței publice care colaborează cu organizații nonprofit care utilizează planuri centrate pe persoană și care sunt direct legate de persoane fizice și familii de persoane cu demență sau dizabilități de dezvoltare.
În ciuda faptului că proiectul de lege cere ca toată lumea să folosească „cele mai bune” practici în materie de confidențialitate, nu este atât de dificil să vedem ce fel de pantă deviantă este aceasta. Cine va decide dacă o persoană „are nevoie” să fie cipuită pentru binele propriu? Serviciile de aplicare a legii? Aceasta este înfricoșător!
Ar putea duce implementarea de cipuri la o societate fără numerar?
Dacă „toată lumea” primește microcipuri, cum prognozează experții, aceasta ar putea fi următorul pas în instituirea unei societăți fără numerar. Gândiți-vă la lipsa de intimitate la care s-ar ajunge atunci. Dacă totul este achiziționat printr-un cip unic pentru tine, atunci nicio achiziție nu ar putea scăpa de sub radar. Dacă o persoană se aprovizionează cu mâncare, vizionează filme interzise, citește cărți despre revoluție sau cumpăra muniție, totul ar fi înregistrat într-o bază de date. Achizițiile noastre ar putea fi folosite într-un fel de tehnologie de pre-crimă, precum în filmul Minority Report, sau ar putea fi folosite pentru a ne cataloga în diverse moduri.
Dacă nu există nicio modalitate de a efectua achiziții decât cu un cip, mulți oameni vor fi nevoiți să se conformeze la literă. Aceleași cipuri ar putea fi o cerință obligatorie pentru a beneficia de îngrijire medicală, permise de conducere, locuri de muncă sau altele asemenea. Indiferent de locul în care ați încerca să vă ascundeți, localizarea prin GPS ar însemna că veți fi găsit. Aceasta ar fi ca și cum toată lumea este obligată să aibă una din acele brățări pe gleznă pe care le poartă infractorii, cu excepția faptului că dispozitivul de urmărire ar fi în interiorul trupului tău. Dacă sunteți de părere că atmosfera de control exercitat asupra persoanelor este deja de acum descurajantă, așteptați să vedeți ce se va petrece în viitorul apropiat. Când toți vor fi microcipați, plasa va fi și mai strânsă.
Între apocalipsa robotizată care ne paște și microciparea forțată, se pare că nu va fi nevoie să așteptăm „schimbările climatice” sau un război distructiv pe scară largă. Tehnologia în sine ar putea fi sfârșitul omenirii.
yogaesoteric
10 mai 2019

2 comentarii:

  1. Toate "detaliile" micro-ciparii se afla scrise si descrise,de peste 1500 de ani,in Biblie...

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta e doar una din variantele de viitor, dezvoltată pe ”orizontală” în cazul în care lucrurile evoluează oarecum predictibil. Însă nu prea s-a văzut un anume ”forecast” în care istoria omenirii și a pământului să fie intersectată de un șoc global de tip mesianic și/sau extraterestru, caz în care toate predicțiile sunt date peste cap...

    RăspundețiȘtergere