Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 13 ianuarie 2019

Atenție la ce cumpărați: Pericolul din legume și fructe, dezvăluit de etichetă. Evitați cifra 8!

Te-ai uitat vreodată peste eticheta de pe merele cumpărate şi te-ai întrebat ce înseamnă oare toate acele cifre? Ei bine, află că ele au o importanță foarte mare!
Cifrele trecute pe etichetele legumelor şi fructelor codifică informații precise pe care este util să le cunoaștem. Haide să vedem împreună ce ne spun ele.
Atunci când doriți să cumpărați fructe sau legume este bine să vă uitați pe sticker-ele aplicate pe alimente, care conţin câteva cifre. Acestea sunt codurile PLU. Sunt stabilite de Federaţia Internaţională pentru Standardul Produselor şi sunt folosite din anul 1990.
Este vorba despre un cod din patru sau cinci cifre care arată cum a fost crescut produsul respectiv: ecologic, cu pesticide sau dacă a fost modificat genetic. Astfel veţi înţelege şi diferenţa de preţ dintre portocalele organice și cele crescute convenţional, de exemplu, care pot arăta la fel.
Dacă un fruct are codul de pe autocolant format din patru cifre, înseamnă că a fost crescut convenţional, adică s-au folosit îngrăşăminte chimice şi pesticide. De exemplu, un măr pe care este înscris codul 4015. Dacă ar fi avut codul 94015, ar fi indicat faptul că a fost crescut într-un mediu bio. Un măr modificat genetic ar fi avut codul 84015.
Orice număr care începe cu cifra 9 arată că produsul etichetat astfel este organic. Aceasta înseamnă în primul rând că solul utilizat pentru cultivarea produsului respectiv nu conține deloc pesticide, îngrășăminte chimice și antibiotice. Alimentele ecologice nu numai că au un gust mai bun ci, potrivit dovezilor științifice, sunt și mult mai sănătoase.
Orice număr care începe cu cifra 3 sau cu cifra 4 atestă că produsul respectiv a fost crescut în mod convențional. Agricultura convențională implică folosirea de pesticide și chimicale pentru a asigura culturi mai durabile, mai productive și mai rapide. Aceste produse sunt în mod evident și mai ieftine.
Produsele care este necesar să fie evitate în mod special sunt însă cele care au cifra 8 la începutul codului. Aceasta indică faptul că alimentele respective au fost supuse metodelor de inginerie genetică. Altfel spus, acele alimentele au fost manipulate genetic în scopul maximizării productivității. Această categorie de produse este foarte dăunătoare.
 yogaesoteric
11 ianuarie 2019
------------------------------------------------------------------------------------------------
Organismele modificate genetic sunt de 125 de ori mai periculoase decât se ştia
În celulele fiinţei umane, ale plantelor şi animalelor există nişte organite numite mitocondrii. Acestea sunt uzinele energetice ale organismului. Ele ajută celulele la procesele de diviziune (înmulţire), de protecţie, de reparare, susţinând de fapt tot ceea ce înseamnă... viaţă. Mitocondriile au multe roluri şi fac foarte multe pentru organism. Dar şi ele sunt vulnerabile. Anumite toxine le pot afecta. Când mitocondriile nu funcţionează normal apar boli precum cancer, boli cardiovasculare, Alzheimer, Parkinson, sindrom bipolar, diabet zaharat, autism etc.
S-a observat că o toxină este în mod particular periculoasă pentru mitocondrii: glifosatul. Iar aceasta este substanţa principală folosită în popularul erbicid fabricat de Monsanto, Round Up. Există multe dovezi care arată că glifosatul, în interiorul organismului uman, iniţiază modificări toxice ale mitocondriilor, distrugând abilitatea lor de a realiza funcţii vitale şi astfel compromit serios sănătatea organismului.
Utilizarea glifosatului a crescut exponenţial în ultimele decenii. Majoritatea culturilor modificate genetic au fost făcute în aşa fel încât să suporte pesticidele toxice. Şi chiar le încorporează, iar apoi oamenii le consumă. Această tehnologie – a organismelor modificate genetic (OMG) – a fost vândută pe scară largă, ca şi produsele ei, pe baza minciunii că utilizarea de pesticide se va reduce odată cu folosirea OMG. Dar consumul de pesticide a crescut între 1996 şi 2012, de la costuri în valoare de 50 de milioane de lire la 159 de milioane de lire. Pe măsură ce aceste substanţe se folosesc din ce în ce mai mult, buruienile care ar fi trebuit să fie stârpite devin din ce în ce mai rezistente. Așa încât fermierii folosesc nu doar glifosat, ci şi alte erbicide toxice. În același timp, între 2001 şi 2010 utilizarea de pesticide a crescut cu 26%.
Studii recente au arătat că în sângele, urina şi laptele matern ale fiinţei umane există niveluri de glifosat mult peste limita de siguranţă. Dar majoritatea pesticidelor otrăvitoare care se vând sunt o combinaţie de glifosat şi alte substanţe toxice. Aceasta s-a observat că face ca glifosatul să fie de 125 de ori mai puternic în distrugerea funcţiilor mitocondriilor, şi deci de 125 de ori mai periculos pentru sănătatea organismului. Așa cum arătam la începutul articolului, distrugerea funcţiilor mitocondriilor duce la cancer, diabet, Alzheimer, boli cardiovasculare etc. Aşadar, glifosatul conduce la instalarea acestor boli în organism. Mitocondriile nu-şi vor putea îndeplini funcţiile vitale dacă noi continuăm să le otrăvim.
Situaţia nu se va schimba de la sine. Firmele de biotehnologie fac foarte mulţi bani din vânzările de OMG şi pesticide. Numai în 2013, Monsanto a câștigat 10,3 milioane de dolari din comercializarea de seminţe modificate genetic, iar piața totală a acestora s-a ridicat la valoarea de 14,9 milioane de dolari.
Este imperios necesar să se reducă impactul acestor tehnologii asupra mediului natural pentru a ne salva propria sănătate.

yogaesoteric 
1 martie 2016 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu