Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

joi, 12 iulie 2018

Misterul neelucidat al figurinelor cu reptilieni, vechi de 7.000 de ani din Ubaid

Descoperirile arheologice din ultimul secol ne arată clar că reptilienii au fost venerați în trecutul îndepărtat al omenirii. Potrivit unor cercetători faimoși, ei încă ne supraveghează sau chiar ne conduc din umbră, mai exact spus din interiorul pământului.
Arheologia oficială din zilele noastre apreciază că civilizația umană a luat naștere undeva în Irak, mai precis în Mesopotamia străveche, unde a înflorit măreața civilizație a sumerienilor. Dar o descoperire arheologică făcută la situl de la Al-Ubaid bulversează tot ceea ce știm: au fost găsite artefacte pre-sumeriene vechi de 7.500 de ani, întruchipând figuri umanoide cu aspect reptilian.
Cultura Ubaid este o cultură preistorică din Mesopotamia, datată între anii 4.000 și 5.500 î.Hr. Similar sumerienilor, originile poporului Ubaid sunt necunoscute. S-a dedus totuși că trăiau în sate dezvoltate, cu case făcute din lut. Au dezvoltat arhitectura, agricultura și susțineau adevărate ferme cu ajutorul unui sistem de irigații.
Arhitectura așezărilor includea case mari în formă de T, curți deschise, străzi pavate, precum și un anumit echipament de procesare a hranei. Unele dintre aceste sate au început să se dezvolte în orașe, în care au fost construite temple și clădiri monumentale. Astfel de așezări au existat la Eridu, Ur și Uruk, siturile principale ale civilizației sumeriene. Potrivit textelor din Sumer, Ur era considerat primul oraș-cetate.
Principalul sit unde au fost găsite artefacte neobișnuite cu caracteristici reptiliene se numește Al-Ubaid. Dar figurine similare au fost identificate și în Ur și Eridu. Situl de la Al-Ubaid este o movilă relativ redusă ca dimensiuni, de aproximativ jumătate de kilometru în diametru și doi metri înălțime. Situl a fost excavat de renumitul arheolog Harry Reginald Hal în anul 1919.
Figurinele descoperite reprezintă femele și masculi reptilieni în diferite posturi. Unele poartă un fel de coif și au un fel de armură pe umeri. Alte personaje sunt reprezentate cu un sceptru în mână, un posibil simbol al justiției sau al statutului de conducător. Deși fiecare piesă are o postură diferită, cea mai bizară pare să fie cea a unei femei reptiliene ce ține la piept un bebeluș reptilian pe care îl alăptează.
Toate au capetele alungite, ochi în formă de migdală, fețe care se îngustează și nas specific șopârlelor.
Totul rămâne încă învăluit în mister. Este greu de interpretat ce și mai ales cine au fost respectivele personaje în realitate. În orice caz, potrivit arheologilor, obiectele descoperite nu par să fi avut vreun rol ritualistic, ci desemnează scene din viața reală a unor ființe foarte importante pentru vechiul popor Ubaid.
Pe de altă parte, șarpele este un simbol puternic, folosit de multe societăți pentru a reprezenta diferite zeități. Ce conexiune există oare între simbolul șarpelui și aceste reprezentări ale reptilienilor? Pentru moment, numeroase întrebări rămân fără răspuns.
Citiți și:

Un comentariu:

  1. Toata,absolut toata istoria antica,a evului mediu precum si cea moderna care se invata la scoala,la toate nivelele,reprezinta o mare,mare minciuna si manipulare!!!Iudeo-masoneria,jidanii si khazarii,iata autorii dar si beneficiarii acestei uriase inselaciuni si manipulari!!!

    RăspundețiȘtergere