Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 23 martie 2018

Datorită stării de egoism în care se complac, majoritatea oamenilor ar face rău semenilor, dacă aceasta i-ar ajuta să-și atingă scopurile.

Experimentul Milgram reluat după 50 de ani
Un experiment extrem de controversat, realizat acum mai bine de 50 de ani de către Stanley Milgram, psiholog la Universitatea Yale, concluziona faptul că majoritatea oamenilor le-ar face rău semenilor dacă o autoritate superioară le-ar cere aceasta. Acum, o echipă de cercetători polonezi de la Universitatea de Științe sociale și umaniste a repetat experimentul, iar concluziile au rămas aceleași. Deși din 1961 și până astăzi multe aspecte s-au modificat în lume, omul pare să fi rămas tot la fel. În goana după putere, avere sau statut, suntem foarte repede de acord să călcăm și pe cadavre, doar ca să ne atingem scopurile.
După ce află despre experimentele lui Milgram, marea majoritate a oamenilor pretind că nu s-ar comporta astfel cu cei din jur. Studiul nostru a demonstrat încă o dată cu câtă ușurință putem fi de acord cu lucrurile pe care le găsim neplăcute de altfel”, a declarat psihologul Tomasz Grzyb de la Universitatea SWPS.
De la ce a pornit ideea lui Milgram? 
Ei bine, în iulie 1961 a început procesul criminalului de război Adolf Eichmann, nazist implicat în Holocaust. Milgram a dorit să ştie dacă este posibil ca Eichmann și încă un milion de complici ai Holocaustului să fi urmat ordinele fără a avea mustrări de conștiință. Pentru a afla acest aspect, a demarat un experiment în cadrul căruia mai mulți subiecți erau îndemnați să electrocuteze o persoană din camera alăturată pe care o puteau auzi țipând, însă nu o şi vedeau, ori de câte ori aceasta răspundea greșit la întrebările adresate de examinator.
Ce este și mai interesant, subiecții nici măcar nu auzeau răspunsurile persoanei din camera cealaltă, pur și simplu executau comanda la directivele examinatorului, fără a clipi. Li s-a spus chiar că șocul electric devenea din ce în ce mai puternic, că s-a ajuns chiar și la 450 de volți, iar participanții la experiment erau informați că demersul lor îi va răni pe cei aflați în camera alăturată. (Ceea ce subiecții nu au realizat a fost faptul că aparatul nu a făcut nimic în afară de a produce un sunet și câteva efecte luminoase, iar persoana din cealaltă cameră era de fapt un actor profesionist care a fost plătit să plângă ca și cum ar avea dureri.)
De această dată, în cadrul experimentului polonez, 40 de bărbați și 40 de femei, cu vârste cuprinse între 18 și 69 de ani, au fost îndemnați de către un examinator să transmită șocuri electrice unei persoane aflate într-o cameră ori de câte ori aceasta răspundea greșit la întrebări. Subiecții nu auzeau răspunsurile persoanei din cealaltă cameră, deci nu știau dacă răspunde sau nu greșit, ci pur și simplu mergeau pe mâna examinatorului, fără să aibă vreun fel de remușcări. Ca și în cadrul experimentului lui Milgram, subiecții nu puneau la îndoială spusele examinatorului iar persoana supusă la „șocuri” era tot un actor care nu a avut de suferit.




yogaesoteric
21 martie 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu