Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

joi, 27 aprilie 2017

O descoperire uimitoare a savanţilor. Plantele pot auzi prădătorii


Există din ce în ce mai multe dovezi care susţin că plantele sunt mult mai complexe decât se credea anterior, relatează Curiosity.
Una dintre aceste trăsături este abilitatea de a auzi, altfel spus, de a capta vibraţii din mediul exterior, care le ajută în strategiile de apărare.


Savanţii cunoşteau că undele sonore au efect asupra germinaţiei şi creşterii plantelor, dar cercetătorii de la Universitatea din Missouri, Rex Cocroft şi Heidi Appel, au dorit să afle dacă plantele simţeau vibraţiile produse de insecte şi alte organisme care se hrănesc cu acestea. Cercetătorii au înregistrat sunetele făcute de mâncatul omizilor atunci când acestea se hrăneau cu frunze de Arabidopsis thaliana, specie înrudită cu muştarul. Appel a precizat că „dacă o omidă mănâncă numai plante care produc ulei de muştar se poate otrăvi dacă nivelurile de ulei sunt prea mari”.
Atunci când experţii porneau sunetele înregistrate care reproduceau mâncatul omizilor, planta producea mai mult ulei de muştar în frunzele ei, ceea ce nu se petrecea în cazul altor sunete, precum foşnitul frunzelor sau altele care au loc în natură. Cocroft a precizat că „plantele sunt capabile să facă distincţia între vibraţiile produse de omizi şi cele obişnuite, din mediul înconjurător”.
De asemenea, plantele care auzeau atacul omizilor produceau mai multă antocianină, un compus chimic care dă culoarea roşie a florilor plantelor.
Producerea în surplus a uleiului durează de la câteva ore la câteva zile dar, după cum precizează şi Appel, „vibraţiile avertizează planta că vor mai urma şi alte atacuri, pregătindu-se pentru această situaţie”.
Acest studiu contribuie la ideea conform căreia plantele sunt inteligente şi pot dezvolta, în timp real, mecanisme de apărare. Având în vedere că şi plantele trebuie să supravieţuiască, astfel de adaptări sunt necesare.
yogaesoteric
25 aprilie 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu