În maternitatea nr.1 din oraşul Norilsk un băiat nou-născut a rostit cuvinte semnificative
Părinții bebelușului Stepan, Rodion și Lisa Bajeev, locuitori ai oraşului Norilsk, au fost impresionaţi puternic de capacităţile cu totul extraordinare ale copilului lor. Imediat după naștere copilul a deschis ochii săi mici şi dintr-o dată, în mod clar, a spus: „Tata!”
„Am fost uimită! Am auzit cu urechile mele cum copilul abia născut a vorbit!” – a declarat pentru revista Viața Marina Panova (obstetrician şi psiholog la maternitatea Spitalului Municipal din oraşul Norilsk), care a ajutat la naștere. „Lucrez în orașul Norilsk de mai mulți ani (din 1986), însă aşa ceva nu s-a mai petrecut niciodată. Dar faptul este absolut real!”
Acest caz extraordinar al bebelușului care a vorbit imediat după naştere i-a pus în încurcătură pe medici. „Copiii nou-născuţi nu pot rosti aceste silabe complexe. Bebeluşii nici nu gânguresc până la vârsta de o lună”, s-a mirat Marina Panova. „Cu toate acestea, s-a petrecut. Nu voi uita niciodată asta!”
Peste câteva minute după primul său cuvânt, Stepan a rostit un cuvânt nou: „Mama”, iar a doua zi, mama sa Lisa, în vârstă de 17 ani, când explica cu blândeţe bebeluşului că tata va veni în curând, a auzit deodată răspunsul: „Cine? Tata?”.
Părinții lui Stepan au reacționat responsabil la sarcină: au citit literatură de specialitate, au ascultat muzică, au frecventat cursuri de practică spirituală pentru naştere.
„Tatăl lui Stepan este antrenor sportiv şi este un om dezvoltat spiritual”, explică Marina Panova. „Cred că nu este întâmplător că la acest cuplu frumos, care împărtăşeşte o iubire reciprocă, s-a născut un astfel de băiat.”
Potrivit moașelor, în prezent nou-născuţii sunt diferiţi, mai dezvoltaţi decât cu zece ani în urmă.
„Fetusul este capabil să învețe fiind încă în pântecele mamei. El percepe lumea prin ea, prin simțurile sale”, spune Marina Panova. „Dacă ea se ocupă de el, îl îngrijeşte de parcă deja s-ar fi născut, astfel, de multe ori nou-născutul va fi talentat.”
Oamenii de ştiinţă spun că în vremurile noastre, pe Pământ se transformă toate organismele vii. Omul, ca o parte a naturii, de asemenea este obligat să se adapteze la noile condiții de viață. De aceea tot mai des în lume se nasc copii special înzestraţi.
„Bebeluşul încă nu a împlinit nicio lună, dar este foarte precoce în comparaţie cu cei de aceeaşi vârstă cu el”, a relatat medicilor tatăl copilului, Rodion Bajeev (25 de ani). „Recent, la noi a venit o asistentă medicală din clinică şi a fost uimită. Stepan se răstoarnă pe burtă, deși de obicei copiii la această vârstă încă nu fac acest lucru. Cel mai important lucru este să așteptaţi copilul şi să-l iubiţi din prima clipă. Cât Lisa a fost însărcinată, noi i-am citit lui Stepan poveşti, i-am cântat, i-am spus poezii pentru copii. Eu i-am cântat la chitară. Și copilul în burta mamei parcă asculta şi se calma. După naştere bebeluşul parcă recunoaşte aceste cântece și povești pe care noi i le-am citit în timpul sarcinii. Le ascultă cu atenție!”
Cea mai îngrijorătoare problemă, potrivit profesorului Lugovenco, este neputinţa adulţilor de a dezvolta înzestrările copiilor speciali. „Adulții nu înțeleg ce să facă cu acești copii, iar copiii nu găsesc în adulţi niciun fel de compasiune şi niciun fel de direcţie”, a afirmat afectat, profesorul Lugovenco. „Avem nevoie de școli noi – astfel de copii nu pot învăţa în școlile obişnuite. Avem nevoie de noi cadre didactice și de noi metode de predare pentru dezvoltarea copiilor înzestraţi și armonioşi”.
În Anglia, un bebeluş s-a născut ultra-rapid şi ritmul în care s-a dezvoltat apoi a fost accelerat față de cel al copiilor de vârsta sa
Cei mari l-au poreclit „bebeluşul care scuipă foc” pentru că s-a născut la doar cinci minute după ce mama sa a intrat în travaliu.
Heather Thorpe, 24 de ani din Chelmsley Wood, Birmingham, l-a născut pe Jonathon în luna noiembrie 2012, cu o super viteză.
La doisprezece luni după evenimentul naşterii micuţul nu dădea niciun semn că ar vrea să încetinească ritmul. Jonathon deprinsese un impresionant număr de aptitudini în scurtul timp cât a fost pe acest pământ. În timp ce majoritatea celor de o vârstă cu el abia ce învăţau să stea în picioare, Jonathon mergea şi vorbea de la vârsta de şapte luni. La vârsta de un an învăţase să danseze şi mândrii săi părinţi povesteau că deja are un stil preferat.
Mai mult decât atât, chiar înainte să împlinească un an, micuţul Jonathon se dovedise a fi din ce în ce mai interesat de tehnologie. Putea să folosească laptop-ul mamei sale şi ştia cum să schimbe programele la televizor cu ajutorul telecomenzii.
Heather era convinsă că dezvoltarea rapidă a fiului său era legată de venirea sa ultra rapidă pe lume. „Este inteligent, puternic şi isteţ” afirma aceasta într-un interviu. „Nu ne vine să credem cât de repede a progresat. Îmi spunea «mămico» înainte de a împlini şapte luni iar la un an e foarte vorbăreţ.”
Modul rapid în care învăţa lucrurile noi era uimitor. „La un an Jonathon avea mintea unui copil de doi ani. La fel este şi cu trupul său, care e cu mult mai dezvoltat decât cel al copiilor de vârsta lui.”
La împlinirea primului an de viaţă părinţii săi l-au răsfăţat dăruindu-i un mini pian şi un set de tobe deoarece îi plăcea mult muzica. Părinţii săi exclamau fericiţi: „A fost un prim an extraordinar împreună cu Jonathon şi abia aşteptăm să vedem ce ne va aduce viitorul”.
Citiţi şi:
Copii care ştiu lucruri uimitoare pe care nu le-au învăţat niciodată
Genii şi ființe umane ce au IQ peste 200. Student la 4 ani, chirurg la 7
yogaesoteric
19 aprilie 2016
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu