Publicat pe 1 mai 2014
Eviti sa le cumperi sau iti plac la nebunie bananele cu coaja neagra? Crezi
ca sunt deteriorate si ca ti-ar putea face rau, sau le preferi in locul
bananelor “verzi”?
Eviti sa le cumperi sau iti plac la nebunie bananele cu coaja neagra? Crezi
ca sunt deteriorate si ca ti-ar putea face rau, sau le preferi in locul
bananelor “verzi”?
Specialistii japonezi ne aduc vesti uimitoare despre
bananele cu coaja neagra!
bananele cu coaja neagra!
Potrivit kudika.ro <http://kudika.ro/>
, bananele
foarte copate, cu coaja moale, cu pete maronii sau chiar cu coaja neagra,
contin unele substante exceptionale pentru sanatatea noastra, aceste
substante active gasindu-se doar in bananele ajunse la maturitate.
foarte copate, cu coaja moale, cu pete maronii sau chiar cu coaja neagra,
contin unele substante exceptionale pentru sanatatea noastra, aceste
substante active gasindu-se doar in bananele ajunse la maturitate.
Bananele foarte coapte contin TNF (Tumour Necrosis Factor) –
o substanta foarte
activa asupra celulelor tumorale, pe care le ataca si de ucide.
activa asupra celulelor tumorale, pe care le ataca si de ucide.
TNF este folosit in oncologie pentru a trata pacientii cu
cancer, iar bananele coapte
contin un TNF natural foarte puternic.
contin un TNF natural foarte puternic.
Un grup de cercetatori japonezi de la Universitatea din
Tokyo, condusi de profesorul Senji, au studiat efectele mai multor alimente
asupra animalelor de laborator, dupa descoperirea continutului ridicat in
factori anticancerigeni pe care bananele coapte il
prezinta.
prezinta.
Acestia au descoperit ca cele mai puternice efecte asupra sistemului
imunitar l-au avut bananele, animalele hranite cu banane coapte prezentand un
sistem imunitar foarte puternic, rezistență la stres si un numar mai mare de
globule albe in sange – globule implicate in procesele imunitare.
Alte alimente studiate pentru efectul lor au fost: merele, strugurii,
pepenele rosu, perele si curmalul japonez.
Mai mult, bananele coapte prezinta un continut ridicat in
antioxidanti. Antioxidantii sunt
substante care pot anula efectele nocive ale radicalilor liberi. Acesti
radicali liberi pot rezulta in urma metabolismului si pot afecta
integritatea celulelor, producand ceea ce numim stres oxidativ. Radicalii liberi sunt incriminati ca fiind implicati in formarea cancerului.
<http://ampress.ro/wp-content/uploads/2014/05/banana-1.jpg> banana 1
substante care pot anula efectele nocive ale radicalilor liberi. Acesti
radicali liberi pot rezulta in urma metabolismului si pot afecta
integritatea celulelor, producand ceea ce numim stres oxidativ. Radicalii liberi sunt incriminati ca fiind implicati in formarea cancerului.
<http://ampress.ro/wp-content/uploads/2014/05/banana-1.jpg> banana 1
Va invitam sa descoperiti si alte beneficii ale bananelor:
-) sunt ideale in dietele de slabire;
-) bananele cresc imunitatea;
-) bananele sunt alimente energizante, indicate in perioadele de suprasolicitare fizica si intelectuală.
-) sunt ideale in dietele de slabire;
-) bananele cresc imunitatea;
-) bananele sunt alimente energizante, indicate in perioadele de suprasolicitare fizica si intelectuală.
-) bogate in carbohidrati, bananele ajuta creierul in
procesele de memorare;
-) prin antioxidantii continuti, bananele mentin tineretea si fac pielea mai
frumoasa;
-) banana este un bun diuretic natural, scazand edemele si tensiunea arteriala.
-) bananele previn osteoporoza, fiind indicate cu precadere il alimentatia
femeilor.
-) bananele regleaza tranzitul intestinal si amelioreaza durerile de stomac.
-) prin antioxidantii continuti, bananele mentin tineretea si fac pielea mai
frumoasa;
-) banana este un bun diuretic natural, scazand edemele si tensiunea arteriala.
-) bananele previn osteoporoza, fiind indicate cu precadere il alimentatia
femeilor.
-) bananele regleaza tranzitul intestinal si amelioreaza durerile de stomac.
(primit pe net; C.M.)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu