Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 30 ianuarie 2013

Amănunte despre personajul Eschil (Aeschyles).



 Nota blogger: În mesajul din 19 ian. 2013, postat și pe acest blog,  Matei face referire la Eschil, cerându-i mamei sale pământene, Suzanne, să prezinte câteva fragmente din discuția ei cu acesta.

Recitind aceste pasaje, am realizat că civilizația din care face parte Eschil are multe similitudini cu ceea ce începem să devenim și noi (Ei se află deja în dimensiunea 4D, de mult mai mult timp decât noi, care abia am intrat).

Având în vedere și faptul că, probabil, nu toți cititorii au cartea ”Iluminări pentru o nouă eră”, m-am decis să postez căteva fragmente din acea discuție. 
În cazul în care reacția cititorilor va fi favorabilă, voi mai continua să public unele secvențe din cărțile lui Suzanne Ward, dictate de fiul său nemaiaflat în corp fizic, Matei.

Este de reținut că această carte a fost scrisă cu peste zece ani în urmă.

C.M.


Suzanne: Matei, bună, dragă! Probabil că știi că am o listă lungă de întrebări, pentru disciția noastră de astăzi.

 Eschil: Bună! Nu este Matei. Ai simțit imediat că nu este el, nu-i așa, pentru că în salut nu era tandrețea obișnuită a lui Matei. Mai mult, nu este câmpul său energetic. Deci, cine este astăzi aici cu tine? Ai probleme cu numele, așa mi-a spus fiul tău și tot el mi-a mai spus că niciodată nu o să ”înghiți” numele Eschil. Dar, te rog, folosește-l pentru mine . Mă voi opri ca să aștept întrebările tale.

S: Iartă-mă, ai spus Eschil? Dacă da, am scris bine?

E.: Eschil este doar transcrierea fonetică a sunetelor cele mai apropiate care seamănă cu numele meu, așa cum este rostit în limba mea, deci, nu este vorba de ”corect” sau ”incorect” în transcriere engleză, iar ortografia cu care ești familiarizată este la fel de bună ca oricare alta. De ce sunt aici?

S: Sigur că mă mir că ești aici și cine ești? Ești o ființă din Lumină?

E.: Suflet drag, da, într-adevăr sunt din Lumină! Fiul tău, care va veni mai târziu, te va asigura de asta. Dar, pentru un moment, te rog, amintește-ți că ai cerut ca numai sufletele din Lumină să te poată contacta – deci, pentru a ajunge la tine, aș putea fi numai din lumină.

Cât despre scopul întâlnirii noastre de astăzi, am un mesaj important pentru oamenii Pământului. 
Tu știi că eu nu sunt de pe planeta voastră, ci sunt extraterestru și, în consecință, nu sunt nici din Raiul vostru. Da, mă voi identifica pe mine însumi într-o descriere ulterioară, dar, mai întâi, am de transmis un mesaj despre ajutorul pe care poporul meu îl acordă Pământului, în această perioadă de tranziție energetică, precum și de tranziție a voastră înșivă.

S:....Eschil, ai fost și tu invitat de Consiliul Nirvanei să faci o transmisie pentru o carte? A fost decizia lor ca tu să vii la această întâlnire?

E.: Suzanne, sunt foarte conștient de reținerea ta de a-mi accepta cuvintele și nu este nicio problemă. Ea va dispărea și nu va avea urmări, pe măsură ce vom vorbi, dar prudența ta față de mine este admirabilă și de înțeles.

Da, Consiliul a abordat națiunea noastră, care este înrudită sub aspectul condițiilor geologice și al experiențelor pe care le oferă, iar dacă folosesc tremenii voștri de ”ani-lumină”, nu e atât de departe. 
Consiliul a cerut ca poporul meu să-și spună propria sa poveste, ca s-o adaugi la conținutul celorlalte volume (n.m. pe care le scrii). 
Ai putea spune că este povestea ”adevărului sau consecințelor faptelor noastre”, care ne-au dus aproape la distrugerea globală, înainte de a fi fost salvați. 
De fapt, modul în care am fost salvați este ideea principală pe care Consiliul dorește să o transmit, pentru ca popoarele voastre să reflecteze asupra lui. Dar văd că este o confuzie în mintea ta.Vrei să mă întrebi ceva? 

S.: Mă întreb de ce Matei ne te-a prezentat și de ce ai apărut așa, pur și simplu!

E.: Cred că ai fost aproape o zi întreagă cu fiul tău. Cel puțin așa rezultă din hârtia de pe biroul tău – așa cum mi s-a și spus, de a altfel. Se știa că tu vei prefera să discuți doar cu fiul tău, ceea ce ar fi făcut ca vizita mea în această zonă să fie în van. Așa că, s-a preferat, cu câteva opinii contra, să mă introduc singur..........

S.: Îmi dau seama că Matei a vorbit cu tine despre ceea ce intenționez să scriu. Mă întreb dacă aparții unei civilizații umane, cu corpuri ca ale noastre!?

E: ...Da, noi suntem într-adevăr umani, cu corpuri nu exact ca ale voastre – dar, cu siguranță, asemănătoare......

Poporul meu este din Frăția Luminii și noi suntem deosebit de dornici să oferim ajutor în situații ca acestea, care necesită împărtășirea cunoștințelor și experienței noastre; pentru că asta avem noi cel mai mult de oferit pentru binele altora.

 Care este, mai exact, înfățișarea noastră? Foarte bine, am să-ți spun chiar acum. Ca masă, sau densitate, suntem cam la fel ca voi, dar noi suntem mai uniformi în ceea ce privește forma și trăsăturile. 
Deosebirile dintre voi au apărut pentru că Pământul a fost populat de diverse civilizații extraterestre. Pe planeta noastră, programul de populare l-a avut în sarcină o singură cuivilizație. 
Da, la fel ca și voi, noi locuim numai pe o singură planetă, așa că acum știi că nu suntem una dintre acele puteri maiestuoase, aproape de neimaginat, cu al cărui reprezentant ai vorbit tu mai înainte - a cărui putere se extinde asupra întregii galaxii și are efect în tot universul. 

Noi nu avem puterea de a face decât ceea ce facem  - adică să călătorim și să împărtășim din experiența și capacitatea noastră de supraviețuire celor aflați în stări de războaie, similare celor în care am fost și noi implicați cândva.

Multe învățăminte se pot trage din povestea noastră, care este atât de asemănătoare cu a voastră. 
Despre aceasta vreau eu să-ți vorbesc acum.

Dar să revenim la înfățișare, pentru că sesizez dorința ta dea primi o imagine. 
S.: Îmi pare cu adevărat rău că gândurile mele te-au întrerupt, Eschil, și aș vrea să nu se întâmple astfel, dar, se pare, am nevoie să-mi trimiți o imagine de-a ta.

...Îți mulțumesc....Nu sunt sigură că am recepționat corect, deși era foarte clară. ...Mă așteptam la o figură masculină, dar mai întâi am vizualizat o siluetă feminină, înaltă, zveltă, purtând o rochie albă, mulată. Am putut observa că are o piele albă, ca de porțelan, un bogat păr negru, lung și cârlionțat; ochii albaștri, vii; trăsături delicate, perfecte și buze roșii, strălucitoare. Realmente o femeie uluitoare, cu o înfățișare seducătoare, sigură de sine în ținută și comportament. Apoi, deodată, alături de ea a mai apărut o altă femieie, identică în fiecare aspect, dar cu părul blond, lung bogat și strălucitor. Asta este ceea ce mi-ai trimis?

E.: Femeile noastre au trimis ele însele acele imagini, prin undele mele gând, pentru a ți le transfera ție. Chiar le-ai văzut așa cum sunt ele și imaginile au fost foarte clare. 
Ele pot alege cum doresc să arate, în virtutea faptului că noi ne-am dezvoltat cu succes abilitățile de a face materializări. Te asigur însă că femeile noastre nu sunt așa cum ți-a trecut ție prin minte, adică ”dame de companie”, ca temperament, atitudine sau preocupări. Cred că ele au vrut să-ți transmită o imagine a purității și pasiunii care le caracterizează.

S.: Bărbații și femeile au relații monogame, așa cum sunt căsătoriile la noi?

E.: Cu tot respectul pentru planeta ta, relațiile monogame și căsătoriile nu sunt noțiuni sinonime. Pe tărâmul meu natal există un angajament de iubire și atitudine mai puternic decât legămintele voastre de căsătorie, dar nu există documente înregistrate care să ateste fidelitatea absolută în plan fizic, mental și spiritual, care este baza acestor uniuni. Nu avem nici legi care să reglementeze ceea ce voi numiți divorț. Voi priviți infidelitatea sexuală și alte probleme pe care le considerați fără soluție, ca o justificare pentru desfacerea legală a căsătoriei și, adesea, faceți acest pas cu dușmănie, amărăciune și partajeri de bunuri materiale, toate aceste acțiuni și atitudini având un efect dăunător asupra dezvoltării generale a copiilor, pe care vi-i  disputați ca pe o marfă oarecare.

Nimic din toate acestea nu există în firea poporului meu. Dacă un cuplu decide să se despartă, aceasta are loc în mod civilizat și armonios, pentru că singura motivație a unei asemenea despărțiri este asigurarea unei evoluții a sufletului ambelor părți, iar decizia lor este respectată cu același calm și înțelegere ca și atunci când s-au unit. Nu se întreprinde nimic pentru a atrage copiii de partea unuia dintre părinți. Respectul între părinți și grija pentru copii sunt valori unanim recunoscute și respectate.

Da, copiii noștri se nasc la fel ca și la voi. Nu există cazuri de sterilitate a membrilor adulți.  Fiecărui cuplu i se permite să aibă ațâția copii cât dorește, dacă viața și educația copiilor se face în concordanță cu înțelepciunea și dorința părinților. Venirea unui copil pe lume este un prilej de foarte mare bucurie.

 Copiii noștri cresc sî învață mult mai repede decât ai voștri, dar noi știm acest lucru mai mult din observațiile pe care le facem. Dacă ne referim, de ex,. la un copil în vârstă de 7 ani, cel de la noi este mai bine dezvoltat, este mai înalt și înzestrat cu mai multă cunoaștere și înțelepciune în comparație cu unul de la voi. Vă rog să nu considerați că minimalizăm însușirile copiilor voștri, diferențele se datorază frecvențelor de vibrație diferite în care trăim noi, respectiv, voi.  

Civilizația noastră recunoaște că idealul dezvoltării ființelor inteligente este starea de androgin, care presupune un echilibru între caracteristicile feminine și masculine în aceeași ființă, inclusiv a energiei sexuale. Din acest motiv, atracția și conviețuirea între două ființe de același sex este respectată la noi în timp ce la voi asemenea indivizi sunt văzuți ca paria societății.

Suzanne, sper că nu te-am împovărat cu ceea ce ți-am spus.

S.: Nu mă împovărezi! Toate astea mă interesează în mod deosebit și-ți mulțumesc!.
............................................................................................................................

E.:...Există o diferență de lățime de bandă a frecvențelor între cel de al patrulea nivel energetic (în care ne aflăm noi) și cel de al treile nivel, cel care predomină încă pe Pământ, și puține suflete de pe Pământ s-au ridicat deasupra acelei energii globale.

Dar înălțarea nu vă este numai accesibilă ci vă este promisă vouă, căutători ai luminii, în acest timp de tranziție a câmpurilor de energie din întregul univers. Pot să vă spun, din experiența poporului meu, că puteți atinge acest nivel al esenței luminii și îl veți atinge, dacă asta doriți, dacă lucrați pentru asta, dacă îl vizualizați și credeți în el. INCREDERE! DORINȚĂ! CREDINȚĂ! 
Cunoașteți puterea sufletului vostru, folosiți-o și înălțați-vă odată cu ea...
Mulțimea celor pe care voi îi numiți extratereștri  - dar, de fapt, mulți dintre ei sunt strămoșii voștri – au venit să-și ofere ajutorul, sub diferite forme. 

În numele poporului meu, ajutorul pe care vi-l oferim în acest efort pe care-l faceți pe multiple niveluri, eu am venit să-ți vorbesc în termenii istoriei noastre, despre această ocazie de a produce trezirea spirituală pe Pământ. – trezire care vă va aduce o bucurie adevărată.


Noi nu am fost totdeauna la acest nivel . Lupta noastră a fost mai mult decât asemănătoare cu a voastră – a fost aproape identică cu a voastră.

Noi nu suntem, în niciun caz, cea mai veche civilizație din univers, deoarece am apărut ca urmare a unui program de populare din altă parte, din altă galaxie. 
Nouă ni s-a spus direct că, cu peste șapte milioane de ani în urmă, după timpul vostru, strămoșii noștri au fost aduși aici și au pus bazele unei colonii.

Ei erau mai primitivi decât civilizația noastră actuală, totuși, mai avansați decât sunteți voi astăzi, în ceea ce privește amintirea originilor și a legăturii cu Dumnezeu și cu Creatorul.

La început erau în număr restrâns - probabil câteva mii - și au fost încurajați să-și clădească o societate precum cea de unde plecaseră.

  
În timpul evoluției lor, au apărut slăbirea spiritului și abaterea tot mai accentuată de la principiile stabilite de civilizația ancestrală. Și la noi, ca și la voi, căderea trebuie căutată în slăbirea spiritului.


Forțele întunericului sunt în permanentă căutare a locurilor din univers în care pot găsi un punct slab pentru a se înfiltra și unde să-și impună voința, cu prețul cumplitei violări a liberului arbitru.


Populația de început a planetei noastre nu și-a respectat și păstrat tradiția, convingerile și credința în Sinele Dumnezeiesc. După tăierea legăturii cu Dumnezeu, ei au coborât din acea armonie la nivelul competiției și conflictului, apoi la violență, brutalitate și ucidere fără motiv.


A durat câteva milioane de ani să ajungem la acel nivel, asta întâmplându-se cu cca 50.000 de ani în urmă (după timpul vostru).


Apoi, inevitabila negativitate creată de acel tip de societate, a avut o consecință previzibilă: s-a ajuns la limita distrugerii planetare. 
Planeta noastră mai avea doar câteva suflete curate, neatinse de corupție și desfrâu. Doar datorită acelor puține suflete care-și păstraseră credința, noi ne-am salvat și suntem astăzi o civilizație culturală, armonioasă, pașnică și cu credință în Dumnezeu.


Acele suflete puține, salvatoare, s-au născut în cadrul populației noastre, dar nu au fost născute din acea populație. În această privință, există o asemănare cu Pământul, unde au existat ființe venite de la același nivel Christic, ființe precum Iisus, Buddha, Tao, Mohamed etc. care au adus mesaje de la Dumnezeu.

Acele suflete sfinte ne-au readus treptat de la acel nivel precar, apropiat de auto-distrugere, deschizându-ne ochii asupra legăturii noastre inseparabile cu Dumnezeu și cu Universul.
Mesajele de la Creator și de la Dumnezeu au fost totdeauna aceleași, doar mesagerii le-au schimbat, astfel ca să răspundă nevoilor și înțelegerii oamenilor cărora li se adresau. 
Unele civilizații au auzit mesagerii, dar nu i-au luat în seamă - și acele civilizații s-au auto-distrus. 
Alții, prinși în capcana materialității profunde, au continuat să producă negativitate și au ales, prin liberă voință, să dispară de pe acea planetă. Mai corect, au fost manevrați prin intenția nefastă a forțelor întunericului.

Dumnezeu nu pedepsește, știi asta, dar El trebuie să respecte darul Liberului Arbitru dat de Creator și, deci, să permită chiar auto-distrugerea, dacă aceasta a fost alegerea sufletului unei ființe sau a unei civilizații.


Suzanne, îți spun cu întârziere că eu continui să folosesc cuvântul ”Dumnezeu” ca nume pentru ființa supremă a acestui Univers, pentru că acesta este numele pe care voi îl folosiți, fără intenția de a exclude alte nume, la fel de meritorii, utilizate în alte părți ale lumii voastre. Uneori, popoarele voastre îl numesc pe Dumnezeu Creatorul, dar ei nu sunt una și aceeași ființă. Creatorul domnește asupra Cosmosului, care cuprinde toate universurile, în timp ce Dumnezeu este maimarele asupra Universului nostru, supunându-se legilor Creatorului. 
Un exemplu care arată diferența: Decretul pentru interzicerea utilizării în conflictele militare a armelor nucleare este dat de Creator, iar responsabilitatea aplicării lui în Univers este sarcina lui Dumnezeu.

Cum se realizează practic aceasta? Dumnezeu dispune înălțarea conștiințelor din universul nostru prin pătrunderea unei lumini caracteristice și suplimentare din alte universuri, în care conștiința se află la un nivel superior.

Pe lângă aceasta, și în special pentru Pământ, au fost convocate de Dumnezeu multe civilizații avansate din punct de vedere spiritual, intelectul, deținătoare de tehnologii foarte înalte, pentru a ajuta planeta voastră la efectuarea unor schimbări fără precedent pe Pământ. Unul din tipurile de ajutor care s-a solicitat a fost și cel pe care îl poate acorda civilizația noastră, expunându-vă cazul ei, atât de asemănător cu al vostru.

 Noi am ținut cont de ceea ce ne-au sfătuit acele puține suflete luminate, care mai rămăseseră și, astfel, ne-am salvat.
............................................................................................................................................

Suzanne, sunt asemănător ție în mai multe privințe decât ne deosebim. Și eu am o familie, am copii, uneori, pot avea și dezamăgiri, am responsabilități, am aspirații. Și noi evoluăm, după cum am menționat mai înainte.

……………………………………………………………………………………………

Nu lăsați niciodată corpul vostru fizic și condițiile din jur să vă împiedice să vedeți întregul potențial, iubirea lui Dumnezeu, care se află în fiecare ființă. 
Privește deci fiecare persoană, fiecare viață din regnul animal și vegetal cu înaltul respect care crezi tu că i se cuvine lui Dumnezeu, căci toate sunt manifestări ale lui Dumnezeu, sunt părți din Dumnezeu.

(pentru conf. C.M.)

3 comentarii:

  1. aceasta carte al lui Matei nu am citit-o,nu s-a mai gasit la editura ,daca ai placerea sa mai postezi din carte o sa fie spre bucuria noastra si iti multumim Ecaterina

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceasta carte nu se mai gaseste in libarii la noi, nu stiu motivul, am cautat-o si eu, pe celelalte trei le-am cumparat. Doresc mai multe articole din aceasta carte, daca se poate. Multumesc pentru toate articolele, sunt minunate si rezonez cu majoritatea. Felicitari , pentru ambele saituri, la doua zile intru sa citesc toate articolele. Toata stima!
    Flavi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sper sa mai poti oferi si continuare.

    RăspundețiȘtergere