Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și înafara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 26 ianuarie 2018

Au fost descoperite primele dovezi ale existenţei unui sistem de «curăţare» a creierului


Prin intermediul tomografiilor cerebrale, specialiştii au putut observa pentru prima dată modul în care creierul elimină substanţele nefolositoare prin intermediul vaselor limfatice.
Practic, am putut observa modul în care creierul drena fluide în aceste vase”, afirmă Daniel S. Reich, principalul autor al studiului. „Sperăm ca descoperirea noastră să ne furnizeze noi informaţii privind bolile neurologice”, adaugă el.
Science Daily relatează că specialistul şi echipa sa au detectat existenţa vaselor limfatice în dura mater, membrana fibroasă exterioară a creierului. Vasele limfatice sunt importante pentru sistemul circulator al trupului. Acestea transportă limfă, un lichid incolor care conţine celule imune şi reziduuri, către ganglionii limfatici. Vasele sanguine livrează globule albe către un anumit organ, iar sistemul limfatic îndepărtează celulele şi apoi le reintegrează în circuit prin întregul trup. Procesul ajută sistemul imunitar să detecteze dacă unul dintre organe este atacat de bacterii, viruşi sau dacă a fost rănit.
Pentru a descoperi existenţa vaselor limfatice, dr. Reich a utilizat investigaţia cu rezonanţă magnetică. În creierul voluntarilor a fost injectată o substanță de contrast utilizată de obicei pentru observarea vaselor de sânge deteriorate de boli precum cancerul sau scleroza multiplă. Moleculele acestei substanțe sunt suficient de mici pentru a ieşi din vasele sanguine din dura mater, dar sunt prea mari pentru a pătrunde în alte regiuni ale creierului.
În primă fază, specialiştii nu au putut observa niciun semn al sistemului limfatic, dar când au modificat indicii RMN, vasele sanguine nu au mai fost vizibile, în schimb cercetătorii au putut observa mici linii pe suprafaţa dura mater. Rezultatele sugerează că substanța de contrast a ieşit din vasele sanguine, a curs prin dura mater şi a pătruns în vasele limfatice.
Pentru a testa rezultatele, specialiştii au realizat noi tomografii, însă de această dată au injectat în creierul subiecţilor un nou tip de substanță de contrast constituită din molecule cu dimensiuni mai mari, care ieșeau cu o mai mare dificultate din vasele sanguine. Spre deosebire de prima rundă de teste, de această dată specialiştii nu au putut observa vasele limfatice.
De asemenea, au descoperit dovezi ale existenţei vaselor limfatice în dura mater şi în cazul analizei ţesutului persoanelor decedate.
yogaesoteric
25 ianuarie 2018


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu