Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 27 septembrie 2017

Hampi – Fabulosul oraş templu în care se află vestigiile puternicei împărăţii Vijayanagara, ce a dominat sudul Indiei pentru 300 de ani

Imperiul Vijayanagara (Imperiul Karnata) se afla, cândva, în regiunea platoului Deccan din sudul Indiei. A fost întemeiat în anul 1336 de către Harihara I şi fratele său, Bukka Raya I, din dinastia Sangama. Imperiul a luat naştere ca urmare a eforturilor puterilor sudice de a face faţă invadatorilor islamici şi a durat până în 1646.
Imperiul şi-a luat numele de la capitala sa, Vijayanagara, ale cărei ruine se află în actualul oraş Hampi. Scrierile călătorilor europeni medievali, cum ar fi Domingo Paes, Fernão Nunes şi Niccolò Da Conti, şi cronicile locale furnizează informaţii cruciale privind istoria fabuloasă a acestor locuri. Săpăturile arheologice de la Vijayanagara au dezvăluit puterea şi bogăţia Imperiului Vijayanagara.
Hampi este un oraş templu ce cuprinde vechi vestigii ale Imperiului Vijayanagara. Grupul de monumente de la Hampi găzduieşte Templul Virupaksha şi multe alte monumente din secolele al XV-lea şi al XVI-lea. Există mai multe bastioane, ziduri şi porţi care au intrat în componenţa celor şapte linii fortificate ale oraşului. Cea mai bine conservată dintre linii este cea de-a şaptea.
Construcţiile sunt împărţite în trei categorii: religioase, civile şi militare. Cele mai vechi structuri din zonă sunt sanctuarele dedicate lui Shiva, care datează din secolul al IX-lea d.Hr. Săpăturile de la Hampi au scos însă la lumină inscripţii din secolul al II-lea, care arată că oamenii s-au stabilit pe aceste meleaguri cu mult timp în urmă. Înainte să intre sub dominaţia confederaţiei musulmane din Deccan, Hampi a fost cea mai importantă zonă a Imperiului Vijayanagara. Oraşul a fost construit aici datorită poziţiei strategice.
Cele mai frumoase structuri sunt clădirile religioase, unele dintre ele fiind deschise şi astăzi pentru turişti şi pelerini. Cele mai notabile dintre aceste clădiri sunt templul Achyutaraya, complexul templului Krishna, complexul templului Vittala şi templul Virupaksha.


Templul Virupaksha, cunoscut şi ca templul Pampavathi, precede întemeierea regatului Vijayanagara.

Între clădirile civile se numără incinta Zanana, Lotus Mahal, muzeul de la Kamalapura, precum şi apeductele ori canalele.Printre clădirile militare se remarcă grajdurile imense care găzduiau elefanţii regali. Ruinele magnifice ale acestui oraş străvechi şi împrejurimile sale se numără printre cele mai renumite atracţii turistice din Karnataka, India.
yogaesoteric
26 septembrie 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu