Prin profunda mea prezență EU SUNT, invoc acum Flacăra Violet. Eu cer ca FV să curgă acum prin chakra coroanei mele spre inima mea și să se răspândească în fiecare celulă și particulă a corpului meu fizic, mental, emoțional și spiritual. Cer ca toate gândurile, vorbele și faptele mele întunecate să fie transmutate în lumină, indiferent când le-am creat. Așa să fie! (în sprijinul cititorului)

Totalul afișărilor de pagină

luni, 21 martie 2016

Un călugăr tibetan a fondat o «școală solară» a cărei factură lunară la energie costă un dolar

Supranumit „Călugărul Solar”, Prakruwimolpanyakhun și-a vândut locuința pentru a finanța construcția școlii Sisaengtham. Aceasta este o școală care funcționează în întregime cu energie solară, având costuri lunare totale la electricitate de circa un dolar.
Călugărul thailandez a finanțat construcția școlii prin care dorește să le transmită elevilor importanța unei vieți cu impact redus asupra mediului și, pe cât se poate, autosuficiente: copiii învață, printre altele, să cultive legume prin agricultură biologică, dar și cum să obțină energie din surse regenerabile și să-și administreze cât mai eficient resursele. Școala este situată în pădurile din nordul Thailandei și funcționează cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Prețul lunar de un dolar pentru factura de electricitate asigură conectarea școlii la rețeaua națională de curent electric.
 
 
 
 
 

Școala funcționează deja de cinci ani, oferind elevilor de liceu ocazia de a îmbina materiile din programele clasice, cu educație comunitară și elemente de auto-suficiență, precum și elemente de spiritualitate. Direcția școlii a fost influențată și de programul guvernul thailandez care promovează auto-suficiența și sustenabilitatea la nivel local. Legumele cultivate în grădina școlii sunt fie folosite la cantină, fie vândute, pentru a asigura venituri suplimentare școlii. De asemenea, elevii învață să folosească sistemele de panouri fotovoltaice și să dezvolte la rândul lor mici proiecte similare în cadrul comunității. Unul dintre aceste proiecte a constat în construirea unor sisteme mobile de alimentare cu energie solară pentru pompele de apă folosite de agricultori, pentru a reduce astfel dependența de tractoare pe motorină. Totodată, elevii construiesc kituri de panouri fotovoltaice, pe care le vând, și oferă cursuri vizitatorilor doritori să învețe cum să devină auto-suficienți.

yogaesoteric
20 martie 2016
 

Un comentariu: