Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 19 martie 2016

Un interviu cu un medic tibetan competent despre vindecare, sănătate, viaţă şi moarte

ReporterCând un pacient vine la consultaţie, cum descoperiți care este boala lui?
Doctorul tibetan: Observând cum se mişcă, postura sa, forma în care mă priveşte. Nu este nevoie să-mi vorbească, nici să-mi explice ce i se întâmplă. Un doctor de medicină tibetană experimentat ştie de ce suferă pacientul său imediat ce acesta se apropie la mai puţin de 10 metri de el.
R: Totuşi luați pulsurile bolnavului.
Doctorul tibetan: Aşa obţin informaţii necesare despre sănătatea bolnavului. Prin citirea ritmului pulsurilor se pot diagnostica 95% din boli, inclusiv cele psihologice. Informaţia pe care o oferă ritmul pulsurilor este la fel de riguroasă ca cea a unui calculator. Citirea acestei informaţii, însă, cere multă experienţă.
R: Şi apoi cum vindecați?
Doctorul tibetan: Cu mâinile, cu privirea şi cu ajutorul preparatelor din plante şi minerale.
R: Conform medicinei tibetane, care este originea bolilor?
Doctorul tibetan: Ignoranţa noastră.
R: Scuzați-mi ignoranţa, dar ce înţelegeți dumneavoastră prin ignoranţă?
Doctorul tibetanSă nu ştii că nu ştii. Să nu vezi cu claritate. Când vezi cu claritate, nu trebuie să gândeşti. Când nu vezi cu claritate, pui în mişcare gândirea. Şi cu cât gândim mai mult, cu atât mai ignoranţi suntem şi mai multă confuzie creăm.
R: Cum pot să fiu cât mai puţin ignorant?
Doctorul tibetan: O să-ţi dau o metodă foarte simplă: practicând compasiunea. Este felul cel mai simplu în care poţi să-ţi reduci gândurile. Şi iubirea. Dacă iubeşti o persoană cu adevărat, adică, dacă nu o vrei doar pentru tine, creşte compasiunea ta.
R: Ce probleme vedeți în Occident?
Doctorul tibetan: Frica. Frica este asasinul inimii omului.
R: De ce?
Doctorul tibetanPentru că îţi este imposibil să fii fericit când îţi este teamă. Şi,, de asemenea,, îţi este imposibil să-i faci fericiţi pe ceilalţi când ție îţi este frică.
R: Cum putem înfrunta frica?
Doctorul tibetan: Cu acceptare. Frica este rezistentă faţă de necunoscut.
R: Şi, ca medic, în ce parte a trupului întâlniți mai multe probleme?
Doctorul tibetan: La coloana vertebrală, în partea de jos a coloanei vertebrale: vă aşezaţi prea mult timp în aceeaşi postură. Din punct de vedere al vitalităţii, aveţi prea multă rigiditate.
R: Avem multe probleme.
Doctorul tibetanCredem că avem multe probleme, dar, în realitate, problema noastră este că nu avem probleme.
R: Ce vreți să spuneți cu asta?
Doctorul tibetan: Că ne-am obişnuit cu un nivel de necesităţi bazale acoperite, aşa că, orice mică contradicţie ne pare o problemă. Atunci, activăm mintea şi începem să ne învârtim în cerc fără să găsim un răspuns, o soluţie.
R: Atunci ce recomandați?
Doctorul tibetanDacă problema are soluţie, atunci nu este o problemă. Dacă nu are soluţie, cu atât mai puţin.
R: Şi pentru stres?
Doctorul tibetan: Pentru a evita stresul, cel mai bine este să fii nebun.
R: …?
Doctorul tibetan: Este o glumă. Deşi, nu în totalitate. Adică, să pari normal pe dinafară şi pe dinăuntru să fii nebun: este cea mai bună formă de a trăi.
R: Ce relaţie aveți cu mintea dvs.?
Doctorul tibetan: Sunt o persoană normală, adică, foarte des gândesc. Dar mintea mea este antrenată. Cu aceasta vreau să spun că nu-mi urmăresc gândurile. Ele vin, dar nu-mi afectează mintea şi nici inima.
R: Dumneavoastră râdeţi mult, aşa-i?
Doctorul tibetan: Când cineva râde îşi deschide inima către noi. Dacă nu-ţi deschizi inima nu poţi avea simţul umorului. Când râdem, totul este clar. Este limbajul cel mai puternic: ne conectează direct unii cu alţii.
R: De asemenea, ați înregistrat un CD electronic cu MANTRA-e pentru publicul occidental.
Doctorul tibetan: Muzica, MANTRA-ele şi energia trupului sunt acelaşi lucru. Ca şi râsul, muzica este un canal foarte bun de conectare cu aproapele tău. Prin muzică putem să ne deschidem şi să ne transformăm: aşa o folosim în tradiţia noastră.
R: Ce v-ar mai plăcea să fiți?
Doctorul tibetanMi-ar place să fiu pregătit pentru moarte.
R: Şi nimic altceva?
Doctorul tibetan: Restul nu este important. Moartea este cea mai importantă parte a vieţii. Dar înainte de moarte, trebuie să ne ocupăm de viaţa noastră. Fiecare moment este unic. Dacă dăm un sens vieţii noastre, ajungem la moarte cu pace interioară.
R: Aici trăim cu spatele la moarte.
Doctorul tibetan: Ţineţi moartea în secret. Până când vine o zi din viaţa voastră când moartea nu va mai fi un secret: nu vă puteţi ascunde.
R: Şi viaţa ce sens are?
Doctorul tibetan: Viaţa are sens şi nu are sens. Depinde cine eşti. Dacă-ţi trăieşti cu adevărat viaţa, atunci viaţa are sens. Toţi avem viaţă (suntem vii), dar nu toată lumea şi-o trăieşte. Toţi avem dreptul să fim fericiţi, dar trebuie să exercităm acest drept. Dacă nu o facem, viaţa nu are sens.

yogaesoteric
18 martie 2016

3 comentarii:

  1. Il invidiez pe acest om.E un om extraordinar si e fff adevarat ceea ce spune.Sa ne ajute Dzeu sa fim ca el!Ma bucur ca am avut norocul si placerea sa citesc acest mesaj.Va multumesc!😊

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos, multumesc ca exista!! E calugar... deci..credinta si religia sunt doua lucruri diferite..cum a invatat toate acestea?

    RăspundețiȘtergere