Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

luni, 7 octombrie 2019

Enceladus, luna lui Saturn, întrunește toate condițiile de bază ale existenței vieții extraterestre!

Enceladus, satelitul natural al lui Saturn, ar putea susține forme de viață, cel mai probabil „bacterii extraterestre”. Cei de la NASA își întemeiază aceste concluzii pe prezența moleculelor de hidrogen în gheizerele gigantice (de zeci de kilometri înălțime) care țâșnesc prin fisurile din platoșa de gheață a lui Enceladus.
Enceladus se situează acum pe primul loc între corpurile cerești din sistemul nostru solar ce ar putea adăposti forme de viață în spațiul extraterestru. Următorii candidați sunt planeta Marte și satelitul Europa al planetei Jupiter.
La această concluzie s-a ajuns în urma analizării datelor culese de către sonda spațială Cassini. Sub suprafața înghețată a lui Enceladus se află un ocean care oferă condiții prielnice pentru existența unor forme de viață.
Printre altele, prezența moleculelor de hidrogen în apa oceanului de sub crusta înghețată a lui Enceladus sugerează că există, teoretic, condiții de dezvoltare a vieții, în forme primitive. Originea hidrogenului molecular se află în reacțiile chimice petrecute în ocean. La rândul său, hidrogenul poate intra în reacție cu dioxidul de carbon, formându-se metanul.
Are loc un proces numit metanogeneză. Metanul poate constitui, la rândul său, un nutrient necesar existenței, dezvoltării și reproducerii formelor de viață bacteriană. Sunt prezente, astfel, surse de hrană pentru bacterii și procese chimice care se petrec și în oceanele Planetei Albastre.
Pe de altă parte, hidrogenul este atât de abundent în apa oceanului de pe Enceladus încât s-ar putea trage concluzia că n-are cine să-l consume, neexistând bacterii sau că bacteriile, dacă într-adevăr există, sunt prezente într-un număr foarte mic. În orice caz, important este că pe Enceladus sunt prezente ingredientele vieții.
Existența hidrogenului molecular, explică cei de la NASA, completează ceea ce poate fi numit setul de condiții necesare pentru existența vieții: apă în stare lichidă, molecule organice (metan), minerale și o sursă accesibilă de energie.
La rândul său, Europa, satelitul lui Jupiter, care, potrivit NASA, ar putea adăposti viața, este studiată minuțios, prin utilizarea telescopului Hubble.
yogaesoteric
6 octombrie 2019
===============================================
Nota C.M.: Pentru cei interesați, fac următoarele completări asupra acestui satelit al lui Saturn:
- este cel de al doilea satelit (ca apropiere) de marele Saturn (cel mai apropiat de inele fiind Mimas);
- are diametrul de 1780 km (diametrul Pământului fiind de cca 13.000 km)
- din scrierile sale (realizate sub dictare), Jakob Lorber afirmă că sufletele saturnienilor care-și părăsesc corpul (mor) ajung, pentru a începe o nouă viață, mai întâi pe inelele sale (care nu ar fi, așa cum ni se spune, aglomerări de praf cosmic, ci sunt corpuri solide - dar de o densitate mai mică decât a Pământului și chiar a lui Saturn), după care, vor avea vieți pe cei 7 sateliți naturali ai giganticei Saturn, cel mai îndepărtat fiind Titan, cu un diametru de 8310 km, oarecum comparabil cu al planetei noastre, și unde chiar cercetătorii pământeni dau ca foarte probabilă existența unei civilizații. 

4 comentarii:

  1. Ale vieții 3D, nu e clar dacă bazată pe Carbon sau e vorba de alte elemente. Rog terminați cu confuzia, nu știu dacă (in)voluntară, legată de egalitatea sau echivalența dintre conceptul VIAȚĂ și ceea ce se percepe cu organele de simț ale omului... Conștiența premerge și este ulterioară formei, umanoide sau de altă natură, creierul nu este generator de conștiință ci o simplă formă superior organizată a materiei, deci a Efectului nu a Cauzei. ”Dumnezeu este duh (deci Cauză nu efect-materie!!!) şi cei ce se închină Lui, în duh şi în adevăr se cade să I se închine”.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai întâi, nu este clar ce ați vrut să spuneți prin „Ale vieții 3D..” (Am presupus că ați vrut să scrieți..alte vieți 3D...dar nu-mi dau voie dezacordurile...!!?). Apoi, nu înțeleg la ce confuzie vă referiți, căci explicația pe care încercați dv. s-o dați mai mult încurcă...!? Viață poate exista în organisme bazate nu numai pe carbon ci și pe siliciu, de ex. (probabil, și pe alte elemente..)
      Mai afirmați: „Conștiența premerge și este ulterioară....”, adică și înainte și după? Vă refereați, probabil, la conștiință....!!!!
      Închinați-vă cui doriți, chiar și dumnezeului căruia i se închină marea majoritate a oamenilor (Iehova), dar și acesta nu este numai duh, poate fi și materie, căci, de fapt, totul este energie...dar nu-l confundați cu SURSA DIVINĂ, care este altceva.

      Ștergere
  2. Da,dar Saturnul despre care scrie J.Lorber este o lume paralelă chiar dacă 3d care nu este în acelaşi plan cu
    Pamîntul nostru.Chiar dacă nu am reuşit
    să înțeleg această informație,o transmit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stați un pic, c-o încurcați de tot: păi,dacă Saturn ar fi într-o lume paralelă, credeți că pământenii l-ar mai putea observa pe cer? Cu siguranță este în planul în care există și Pământul, dar poate exista într-o dimensiune ușor diferită (adică trei și ceva, de ex 3,1; 3,2;.....3,9). Deja ce există în 4D, pentru noi, pământrenii, este invizibil(nu avem simțurile necesare). Faptul că vă preocupă astfel de chestiuni este foarte lăudabil; numai așa putem evolua.

    RăspundețiȘtergere