Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 9 iunie 2019

Înțelepții indieni recomandă să ţinem în secret aceste 7 aspecte

 
Când eşti fericit, ai vrea să împărtășești cu toată lumea starea ta. Însă, după cum ştiţi, fericirea este bună numai în tăcere, departe de ochii invidioşilor. Pe lângă fericire, în viaţă există şi alte aspecte despre care ar fi mai bine să păstrezi tăcerea.
1. Planurile
Desigur, nu este vorba despre faptul că vei merge mâine la cinema, ci despre aspecte importante. Despre planuri, în special de anvergură, este mai bine să taci până când acestea nu capătă contur, dar cel mai bine până când se realizează pe dea-ntregul. Motivele pentru a-ți lua aceste măsuri de precauţie sunt mai multe: în primul rând, pentru că adesea planurile sunt doar idei care pot muri uşor sub presiunea criticii externe şi a scepticismului, iar în al doilea rând, obţinând o porţie de aprobare, omul, cel mai probabil, le va pune în aplicare cu mai puţin zel.
2. Faptele bune
Omul care se laudă peste tot cu ajutorul pe care îl oferă şi faptele sale bune, nu provoacă admiraţie, ci dispreţ. Aceste fapte bune devin pentru el doar hrană pentru un ego exacerbat. Înţelepţii indieni spun că nimic nu omoară caritatea așa cum o face mândria.
3. Asceza
De asemenea, este necesar să nu vorbeşti despre modul strict de viaţă pe care îl adopți. Renunțarea la anumite alimente, postul alimentar, continența sexuală amoroasă, practica tăcerii – sunt practici utile care ne hrănesc sufletul atunci când sunt practicate cu înțelepciune și nu ne fălim cu ele.
4. Curajul şi eroismul
Provocările interioare pe care le experimentăm nu sunt mai puţin valoroase decât cele exterioare. Cu toate acestea, pe cele exterioare oamenii le văd cu ochiul liber, în timp ce celelalte rămân secrete. De ce este necesar să nu vorbim despre ele? Pentru că trecând cu brio peste respectivele încercări deja primim o răsplată sub formă de înţelepciune şi experienţă valoroasă de viață şi, pe de altă parte, aceasta ne protejează de mândrie şi laudă excesivă.
5. Cunoaşterea spirituală
Ce poţi adăposti tu înlăuntrul ființei tale, nu poate oricine; fiecare om este unic în felul său. Transformările interioare oricum se vor reflecta în viaţa ta, de aceea, indiferent care sunt, păstrează totul în interior.
6. Problemele de familie
Dacă eşti soţie, nu vorbi despre neajunsurile soţului în faţa prietenilor şi rudelor. Dacă eşti soţ, nu spune nimic rău despre soţia ta. Dacă le povestești tuturor despre aceste probleme, oricum nu vei soluţiona conflictul, iar oamenii nu vor avea cea mai bună părere despre cei dragi ție. Rufele murdare se spală în familie, se spune. Este puternică acea familie care reușește să facă aceasta.
7. Despre manifestările dizarmonioase şi abaterile altora
Sufletul devine murdar din cauza bârfelor, din cauza povestirii unor acţiuni neplăcute ale cuiva, de la condamnări şi cuvinte urâte. Dacă aţi văzut astfel de manifestări dizarmonioase, nefaste, lăsaţi-le să moară în tăcerea sufletului vostru. Nu răspândiţi această infecţie mai departe.

yogaesoteric
4 iunie 2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu