Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

luni, 6 mai 2019

Pericolele frecvențelor 5G și ce puteți face pentru a le evita.


(1 feb.2019: by Derek Knauss)
Traducere Const. Mihăilescu.


O veche zicală spune: „Dă-ne un centimetru și inevitabil vom dori o milă”. Cu siguranță, este adevărat și în cazul tehnologiei.
Cine n-ar vrea mai rapid, mai mare (sau mai mic), mai eficient? Luați, de ex., telecomunicațiile mobile fără fir. Platforma actuală de bandă largă, 4G (sau a patra generație), ne permite să transmitem date mai reped decât 3G; dar parcă nu-i suficient deși putem accesa informații mai repid decât oricând în istorie. Ce ne mai putem dori? Da, vitezele de transmisie sunt acum destul de mari dar noi vrem mai mult. Vrem 5G.
Până în prezent, rețelele mobile de bandă largă au fost concepute astfel încât să răspundă nevoilor oamenilor. Dar 5G a fost creat în funcție de necesitățile mașinilor, oferind transfer de date cu latență redusă și cu eficiență ridicată. Acest lucru se realizează prin fracturarea datelor în pachete mai mici, permițând timpi de transmisie mai mici. 
În timp ce 4G are o întârziere de cincizeci de milisecunde, transferul de date de 5G va oferi o întârziere de doar o milisecundă - noi oamenii nu vom observa diferența, dar vom permite mașinilor să realizeze o comunicare aproape fără întrerupere. Numai că asta ar putea deschide o cutie întreagă de probleme „a Pandore” pentru noi - și pentru planeta noastră.
Să începem cu o prezentare de bază a tehnologiei 5G. Vitezele de procesare mai mari necesită mai multă lățime de bandă, dar lărgimile de bandă de frecvență actuale devin repede saturate. Ideea din spatele lui 5G este să utilizeze lățimea de bandă neexploatată a undei milimetrice, extrem de înaltă (MMW), între 30GHz și 300GHz, în plus față de anumite frecvențe mai mici și medii.
Dejavantajul este că MMW de înaltă frecvență călătoresc pe o distanță scurtă. În plus, acestea sunt influențate când trebuie să treacă prin clădiri și sunt absorbite de ploaie și de plante, ceea ce duce la interferențe în calitatea semnalului. Aceasta ar impune creșterea numărului de translatoare și retranslatoare, de putere mai mică, pe unitate de suprafață. Fiind de mici dimensiuni, ele pot trece neobservate, insă numărul lor va trebui să crească foarte mult (plantări de asemenea echipamente la distanțe de ordinul câtorva zeci de metri sau metri) însă vor putea fi practic fără antenă sau cu antene liliputane. Un asemenea echipament își poate găsi locul fără dificultate pe echipamente ori obiecte deja existente, în locuințe ori în proximitate.
Iată câteva cifre, pentru a ne putea da seama de viteza cu care aceste echipamente proliferează: în 2015 existau 308 000 de antene fără fir pe turnurile și clădirile celulare (blocuri). Asta reprezintă deja dublul numărului de echipamente existente în 2002.
Cu toate acestea, 5G ar necesita o creștere exponențială, a plasării unor asemenea echipamente, ceea ce le-ar face mult mai greu de evidențiat și de combătut. Deși fiecare unitate luată separat pare a fi insignifiantă, totalitatea și apropierea lor de utilizator cumulează o putere foarte mare și este un real pericol la sănătatea viețuitoarelor (nota C.M.: prin influențarea și perturbarea câmpului biologic)


Preocupări serioase privind sănătatea.
În primul rând, este important să știți că, în 2011, Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății a clasificat RFR ca având un potențial cancerigen 2B, precizând că utilizarea telefoanelor mobile ar putea duce la forme specifice de tumori cerebrale.
Multe studii au asociat expunerea la RFR de nivel scăzut, cu o listă de efecte asupra sănătății, incluzând:
- ) efecte asupra celor două spirale ADN, efecte care conduc la cancer;

 -) leziuni oxidante, care conduc la deteriorarea țesutului epidermic și la îmbătrânirea prematură;
-) perturbarea și întreruperea metabolismului celular;
-) creșterea permeabilității barierei hemato-cerebrale,
-) reducerea melatoninei (care duce la insomnie și la creșterea riscului de cancer);
-) întreruperea metabolismului glucozei creierului;
-) generarea de proteine de stres (care duc la numeroase boli).

Așa cum am mai menționat, noua tehnologie 5G utilizează benzi MMW de înaltă frecvență, care dau aceleași doze de radiații ca scanerele din aeroport. Efectele acestei radiații asupra sănătății publice trebuie încă studiate pe termen mai lung.
Practic, utilizarea echipamentelor și rețelelor 5G va însemna mai multe semnale care transportă mai multă energie prin spectrul de înaltă frecvență, cu mai mulți transmițători localizați mai aproape de casele oamenilor și de locurile de muncă - în esență mult mai mult și mai puternic câmp RFR decât în prezent. Un dușman nevăzut ne va ataca permanent organismul, fie că suntem la birou, la uzină, la școală, pe stradă ori acasă.
Nu este de mirare că există o îngrijorare față de riscurile potențiale, atât pentru sănătatea umană, cât și pentru mediul înconjurător.

Poate că cea mai mare preocupare implică efectele adverse ale MMW asupra pielii corpului uman.
Scrisoarea trimisă Comisiei Federale de Comunicații de dr. Yael Stein de la Universitatea Ebraică din Ierusalim prezintă o sinteză a principalelor pericole (The letter to the Federal Communications Commission):
Peste nouăzeci la sută din radiațiile cu microunde sunt absorbite de straturile epidermei și dermei, astfel încât pielea umană acționează practic ca un burete absorbant pentru radiațiile cu microunde.
Dezechilibrul este în general considerat acceptabil atâta timp cât lungimile de undă impactoare sunt mai mari decât grosimea stratului pielii. Dar MMW-urile încalcă această condiție.
Mai mult, canalele (porii) de transpirație din stratul superior al pielii acționează ca antenele elicoidale, antene specializate, construite special pentru a răspunde câmpurilor electromagnetice.
Cu ajutorul milioanelor de astfel de canale de transpirație și cu RFG crescute, este de înțeles că corpurile noastre vor deveni mult mai permisive la această radiație.
Ramificațiile acestui fapt sunt în prezent neclare, în special efectul asupra categoriilor de persoane mai vulnerabile: bebeluși, femei însărcinate, vârstnici.

În plus, MMW-urile pot determina ca receptorii noștri de durere să se activeze prin recunoașterea valurilor de asemenea unde ca stimuli dăunători.
Constatăm că deja în prezent Departamentul Apărării al Statelor Unite utilizează o metodă de dispersare a mulțimii numită Sistemul de Denegare Activă, în care MMW-urile sunt direcționate către mulțimi protestatare pentru a le face pielea să se simtă ca și cum ar fi arsă și, de asemenea, și la limită, are capacitatea de a ucide, dacă „tratamentul” depășește o anumită durată și anumite condiții.
Se pare că și industria de telecomunicații vrea să umple atmosfera cu MMWs !? Alte cercetări dificil de elucidat.
Din nefericire, animalele nevinovate au fost deja victime ale testării pentru a vedea efectele MMW asupra celulelor vii.
Extrapolarea rezultatelor obținute în urma testării pe animale la oameni nu este simplă, dar rezultatele deja obținute sunt alarmante.
Poate cel mai semnificativ este un studiu al Programului National de Toxicologie din SUA care afirmă că s-a observat că sobolanii masculi, expusi la RFR timp de noua ore pe zi, pe o perioadă de doi ani, au dezvoltat forme rare de tumori la creier si la inima, iar sobolanilor de ambele sexe li s-au provocat leziuni ale ADN-ului.
Cercetatorii au remarcat faptul ca riscul crescut la șobolani a fost relativ mic; dar dacă aceste constatări se traduc la om, creșterea pe scară largă a utilizării telefonului mobil ar putea avea un impact semnificativ asupra populației. Astfel, studiul NTP a reînnoit dezbaterea despre potențialele efecte dăunătoare ale telefoanelor mobile asupra sănătății umane. Nu numai că aceasta a determinat o schimbare semnificativă în înțelegerea Societății Americane de Cancer a radiatiilor si a cancerului dar i-a făcut să afirme că ignoranța noastră asupra impactului RFR asupra sănătății umane ar putea fi comparată cu ignoranța noastră anterioară în ceea ce privește legătura directă între fumat și cancerul pulponar.
Alte cercetări pe animale, la nivel mondial, ilustrează modul în care radiațiile cu microunde, în general și MMW-urile, în particular, pot deteriora ochii și sistemul imunitar, rata de creștere a celulelor, chiar și rezistența la bacterii. Un experiment efectuat la Institutul de Cercetări Medicale de la Universitatea de Medicină Kanazawa a arătat că antenele de 60 GHz produc leziuni termice în ochii iepurilor, cu efecte termice care ajung sub suprafața ochiului. Acest studiu, sugerează că MMW de nivel scăzut cauzează opacizarea lentilelor naturale - un precursor al cataractei - la ochii șobolanilor.
Un studiu chinez a demonstrat că opt ore de radiații cu microunde au deteriorat celulele epiteliale ale lentilelor iepurilor.
Un studiu pakistanez a concluzionat că expunerea radiațiile  telefonului mobil EMF a împiedicat celulele retinei ochiului la embrionul de pui să diferențieze în mod corespunzător.
Un studiu rusesc a arătat că expunerea șoarecilor sănătoși la radiații electromagnetice de joasă intensitate, cu frecvență redusă, a compromis grav sistemul lor imunitar.
Și un studiu armean din 2016 a concluzionat că MMW de intensitate mică nu numai că a deprimat creșterea Ecoli și a altor bacterii, dar și a schimbat anumite proprietăți și niveluri de activitate ale celulelor.
Același studiu armean a observat că interacțiunea MMW cu bacteriile ar putea conduce la creșterea rezistenței la antibiotice, deoarece imunitatea la bacterii este deja compromisă din cauza excesului de antibiotice.
Din nou, dacă aceste constatări se traduc la om, utilizarea telefoniei mobile ar putea provoca efecte profunde și negative asupra sănătății; o creștere a MMW-urilor, pe măsură ce se va utiliza mai multă lățime de bandă, ar putea complica problema.
Este important de menționat și faptul că tehnologiile 5G vor avea nu numai un impact profund asupra sănătății umane, ci și asupra sănătății tuturor organismelor vii pe care le atinge, inclusiv a plantelor, așa cum vom vedea.

La fel de alarmant este că tehnologia 5G pune în pericol sănătatea mediului natural în mai multe moduri.
În primul rând, MMW pot constitui o amenințare gravă la adresa sănătății plantelor. Acest studiu, din 2010, a arătat că frunzele răsadurilor de aspen, expuse la RFR, au prezentat simptome de necroză, în timp ce un alt studiu armean a sugerat că MMW de mică intensitate provoacă "modificări ale spectrului de izoenzime ale peroxidazei" - un răspuns la stres care afectează celulele - la lăstarii de grâu.
Iradierea plantelor este o veste proastă pentru flora planetei, dar este și o veste proastă pentru noi: ne-ar putea contamina alimentele.
În al doilea rând, infrastructura 5G ar reprezenta o amenințare pentru atmosfera planetei noastre deoarece implementarea rețelei va necesita desfășurarea a numeroși sateliți cu durată de viață scurtă prin rachete suborbitale propulsate de motoare cu hidrocarburi.
Potrivit acestui studiu din California din 2010, lansarea prea multor asemenea sateliți de mică putere, la mică altitudine și cu viață scurtă va provoca amplificarea poluării straturilor atmosferice cu particule de carbon negru, bioxid și oxid de carbon, cu afectarea stratului de ozon și modificări ale tremperaturii mediului, cu cohorta sa de efecte.
Cum poate un guvern serios să nu fie îngrijorat de schimbările climatice și să permită asemenea tehnologii?
În al treilea rând, 5G va amenința potențial ecosistemele naturale.
Potrivit mai multor rapoarte din ultimele două decenii - dintre care unele sunt sumarizate aici - radiațiile neionizante cu microunde, la nivel scăzut, afectează sănătatea păsărilor și a albinelor (anulând procesul indispensabil de polenizare).
Ea provoacă părăsirea cuiburilor de către păsări, slăbește rezistența de deplasare a acestora și , în final, conduce la moarte.
Populațiile de albine suferă prin reducerea capacității lor de reproducere (reducerea calității și numărului de ouă depuse de matcă) și, ca o consecință, micșorarea dimensiunii coloniilor.
Mai multe dovezi privind perturbarea ecosistemului sunt prezentate într-un stutiu extins, din 2012, care arată că 593 din 919 studii de cercetare sugerează că RFR afectează în mod nefavorabil plantele, animalele și oamenii.
Se atenționează: 5G este o veste proastă pentru toate creaturile vii și pentru planeta pe care locuim.

În ciuda faptului că este pe deplin conștient de aceste rezultate, amenințări și îngrijorări, corporatismul american continuă să aibă o atitudine entuziastă (gung-ho) despre 5G, multe state americane continuând realizarea planurilor 5G. Cei mai mari jucători ai industriei telecom au convins guvernele să-și amplifice și accelereze agenda 5G; companii precum AT & T si Qualcomm au inceput testele live. 

Și, în ciuda cercetărilor care prezintă amenințările grave la adresa omului și a planetei, președintele FCC a anunțat intenția de deschidere a spectrului de joasă, medie și înaltă frecvență, fără a menționa nici măcar un singur cuvânt despre pericole..
Probabil că o să ne „vândă” acest program argumentând cu "vitezele mai rapide de navigare" - dar adevărul va fi că abia veți observa diferența.
Dar de ce o astfel de politică, de a accepta noua tehnologie - chiar dacă aceasta poartă riscuri serioase și aduce imaginare beneficii?
De ce nu se iau în considerare lecțiile învățate de la produsele ucigașe cum ar fi azbestul, tutunul și benzina cu plumb?
Un motiv evident este că un număr foarte limitat de persoane vor vâștiga o grămadă de bani.
Un altul ar fi că unele companii și guverne vor căpăta o putere mult mai mare și un control total asupra populației.

Speranțe de opoziție la această politică mai sunt încă: în octombrie, guvernatorul statului California, Jerry Brown, a oprit legislația care ar fi permis industriei de telecomunicații să inunde statul cu mini-turnuri (n.m.: antene de recepție-emisie, transaltoare). Acțiunile îndrăznețe ale lui Brown au permis administrațiilor locale să decidă numărul maxim de asemenea echipamente și unde vor putea fi amplasate în localitățile pe care le conduc.
Statul Hawaii a oprit 5G și contoarele inteligente, amenințând în mod colectiv că cei care vor accepta asemenea echipamente vor răspunde pentru eventualele urmări, pe linie de sănătate.
Mai mult, 180 de oameni de știință au lansat o petiție pentru a avertiza asupra efectelor potențiale ale tehnologiei 5G asupra sănătății (nota C.M.: vezi articolul anterior).
Poate că aceste acțiuni vor necesita mai mult timp pentru studii suplimentare și colectare a datelor și vor determina alți politicieni și personalități să reflecte asupra a ceea ce au impus.
Măsuri de luat, la nivelul societății și persoanelor individuale.
Noi, ca indivizi, trebuie să facem tot ce putem pentru a ne proteja. Iată ce puteți face:
-) Să înțelegem cât mai bine această nouă tehnologie și ce influență nefastă are asupra viului. O putem face studiind cu atenție materialele publicate din diferite surse și să luăm atitudine față de orice intenție de promovare a acestei tehnologii în localitatea unde trăim. Înțelegeți CEM și efectele acestora.
-) Să încercăm să ne procurăm un detector de radiații pentru a măsura nivelul de radiație în zona în care trăim (locuință, vecinătăți, școli, magazine de unde ne procurăm hrana ori parcurile de recreere).
Orice valori ridicate ale nivelului de radiații EMF să le anunțăm autorităților și să le facem publice.
-) Montați ecrane în direcția de unde vin aceste radiații.
-) Când lucrați pe calculator sau cu telefonul mobil, ori aveți televizorul pornit, țineți aproape de acestea un dispozitiv special de diminuare a radiațiilor (nota C.M.: cele mai eficiente sunt cristalele, în special sungitul).
-) Ori de câte ori este posibil, limitați expunerea: utilizați un set de căști anti-radiație sau un modul difuzor în timp ce vorbiți pe un telefon mobil.
-) Refuzați să utilizați telefoane și dispozitive 5G.
Convingeți-i și pe alții să ia asemenea măsuri.
-) Nu vă procurați și nu utilizați echipamente "inteligente" - aparate "inteligente", încălzitoare "inteligente" etc.
-) NU pemiteți montarea unui contor „inteligent” de măsurare a consumului de energie electrică - acestea au niveluri ridicate de radiatii 5G chiar în casa dumneavoastra.
-) Alăturați-vă numărului tot mai mare de opozanți la această tehnologie.
-) Faceți cunoscut acest articol cât mai multor oameni și fiți un agitator cât mai activ de combatere a aplicării tehnologiei 5D.
-) Nu așteptați măsuri ale guvernelor voastre pentru oprirea  tendinței de promovare a tehnologiilor 5D, dar cereți-le să o facă.

https://eluxemagazine.com/magazine/dangers-of-5g/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu