Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

joi, 20 decembrie 2018

Precedent important în Justiţie: Doi bucureșteni au obținut în instanţă demontarea antenelor GSM de pe blocul în care locuiesc


Telekom Mobile SA trebuie să-şi demonteze antenele în 60 de zile
Instanţa Tribunalului Bucureşti a obligat printr-o decizie definitivă operatorul Telekom Mobile SA să demonteze antenele GSM de pe un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Totul, la cererea a doi bucureşteni, care au pretins în procesul deschis împotriva companiei de telefonie că antenele montate pe blocul lor le afectează sănătatea.
Practic, magistraţii Tribunalului au menţinut, acum, soluţia dată de Judecătoria Sectorului 3 cu peste un an în urmă. „Autorizează reclamanţii să demonteze şi să mute antena GSM pe cheltuiala pârâtei Telekom România Mobile Communications S.A., dacă acesta nu execută lucrarea de bunăvoie în termenul de 60 de zile de la data rămânerii definitive a prezenţei hotărâri”, se arată în sentinţă. Instanţa a respins, însă, o cerere de despăgubire conform căreia operatorul de telefonie ar trebui să achite daune morale de 40.000 euro pentru „prejudicii aduse onoarei, demnităţii sau reputaţiei”. Totuşi operatorul de telefonie mobilă va achita cheltuielile de judecată făcute de reclamanţi în cuantum de 3873,56 lei la care se adaugă şi 1.000 lei, contravaloarea onorariului dat avocatului.
ANCOM trebuie să monitorizeze situaţia
Problema radiaţiilor în zonele locuite ar trebui să fie abordată cu atenţie de autorităţile din România care ar putea să urmeze strategiile pe care le impun instituţiile europene din domeniu. Concret este vorba de măsuri de monitorizare a activităţii operatorilor care deţin astfel de echipamente”, a explicat Sorin Mierlea, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor InfoCons.
Specialistul susţine că această problemă este de competenţa Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).
Mai ales în zonele cu blocuri, birouri sau zone comerciale, specialiştii ANCOM, care au echipamentele necesare, trebuie să monitorizeze permanent nivelul radiaţiilor patru ca acestea să nu depăşească nivelul legal. Asta pentru că nimeni nu garantează că în unele momente radiaţiile emise de aceste relee sunt periculos de mari. Numai printr-o astfel de campanie cetăţenii vor putea fi informaţi şi sprijiniţi de autorităţi”, spune Sorin Mierlea.
Mierlea: Ieşiţi din pasivitate!
Preşedintele InfoCons consideră, referitor la acest subiect, că cetăţenii trebuie să iasă din pasivitate. „Această decizie definitivă nu trebuie să fie o excepţie. Cetăţenii care trăiesc în blocurile cu astfel de antene ale operatorilor de telefonie mobilă trebuie să recurgă, individual sau colectiv, la instanţele de judecată. Trebuie să depună plângeri pentru că acum există precedentul. Acest caz poate fi folosit ca un ghid de bune practici. Şi plângerile la ANCOM cred că pot avea unele efecte. De ce să nu luăm chiar şi exemplul aleşilor, care nu au stat pasivi şi acum primesc şi un spor de radiaţii pentru că la Palatul Parlamentului există nişte banale reţele wireless”, a subliniat Sorin Mierlea.

yogaesoteric
18 decembrie 2018
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pe aceeași temă: 

1. Antenele GSM nu vor mai fi mutate de lângă școli sau spitale

Guvernul a respins proiectul de lege care obliga furnizorii de telefonie mobilă de a muta antenele GSM la o distanță de minimum 500 de metri de școli și spitale.

În urmă cu câteva luni era supus dezbaterii proiectul de lege care interzicea amplasarea antenelor de telefonie mobilă în apropierea școlilor sau spitalelor. Fostul ministru al Comunicațiilor Marius Bostan declara că România va înregistra o scădere a vitezei traficului pe internet în cazul în care va fi adoptat acest proiect de lege.

Obligația era prevăzută să fie introdusă prin modificarea Legii 154/2012 privind regimul infrastructurii rețelelor de comunicații electronice.

Noua lege nu impune o distanță minimă față de școli și spitale, dar abrogă Legea 154/2012.

Guvernul a transmis Parlamentului că nu susține mutarea antenelor GSM, deoarece legislația instituie un cadru eficient pentru protejarea populației de radiații ale undelor electromagnetice și că, potrivit unui raport al GSM Association, România s-ar înscrie în media Uniunii Europene privind cerințele legale și durata utilizării stațiilor de bază care compun rețelele mobile de comunicații electronice. 


yogaesoteric
15 ianuarie 2017
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. O instanță de judecată a dispus desființarea unei antene de telefonie mobilă după ce proprietarii au arătat că le poate afecta sănătatea


Judecătoria sectorului 1 a stabilit desființarea unei antene de telefonie aparținând Vodafone de pe un bloc din Reșița, după ce asociația de proprietari a acuzat că radiațiile emise de antenă le pot afecta sănătatea.

Această decizie reprezintă un precedent în această materie civilă, fiind o primă bătălie câștigată în lupta cu companiile de telefonie mobilă.

Asociația de proprietari era nemulțumită de antenele puse pe blocul lor, însă conform contractului erau obligați să le țină. Se pare că instanța a ținut cont de faptul că un contract nu poate fi mai presus de sănătatea oamenilor – nu a desființat contractul, însă a decis demontarea antenei pentru acest motiv.

Obligă pârâta să demonteze și să mute antena situată pe terasa blocului nr. 30 B, din orașul Reșița, str. Petru Maior, județul Caraș Severin, în termen de 60 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Autorizează reclamanta ca, în cazul în care pârâta nu efectuează demontarea și preluarea antenei situate pe terasa blocului nr. 30 B, din orașul Reșița, str. Petru Maior, județul Caraș Severin, în termen de 60 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, să efectueze aceste operațiuni, pe cheltuiala pârâtei”, se arată în motivarea hotărârii.

Recent, Guvernul a respins proiectul de lege care obliga furnizorii de telefonie mobilă să mute antenele GSM la o distanță de minimum 500 de metri de școli și spitale.


yogaesoteric
19 decembrie 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu