Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

luni, 8 octombrie 2018

Marte nu a fost dintotdeauna vecinul nostru. Ipoteză surprinzătoare


Până acum se credea că planeta Marte și Pământul s-au format în aceeași regiune a Sistemului Solar timpuriu, dar dacă a fost așa, atunci de ce compozițiile lor sunt atât de diferite? Un nou studiu ar putea avea răspunsul. Folosind simulări computerizate sofisticate, cele mai recente ipoteze sugerează că Marte ar fi putut să se formeze în centura de asteroizi înainte de a se muta în vecinătatea noastră.

Echipa internațională de cercetători din spatele noii idei admite că această ipoteză are nevoie de mai multe studii. Totuși ideea s-ar potrivi ca o mănușă cu o altă explicație alternativă despre modul în care sistemul nostru solar s-ar fi format în urmă cu miliarde de ani.

Formarea lui Marte în centura de asteroizi a avut loc foarte devreme în istoria planetei roșii. Masa lui Marte este aproximativ 11% din masa Pământului și este alcătuită din materiale care o fac să semene mai mult un meteorit decât cu o clonă a planetei noastre”, a declarat Joelle Renstrom pentru revista Astrobiology.

Marte conține silicați diferiți, mai ușori decât cei ai Pământul, și mult mai asemănători cu cei găsiți în meteoriți. Pentru a obține perspectiva asupra mișcării plantei roșii în cadrul Sistemului Solar, cercetători din Japonia, Statele Unite și Regatul Unit au efectuat simulări conforme cu așa-numitul model Grand Tack. Acest model sugerează că Jupiter a jucat un rol major în formarea și arhitectura orbitală finală a planetelor interioare. De asemenea, se pare că Jupiter a împins Marte în poziția sa actuală.

Din moment ce Marte s-ar fi format mult mai departe de Soare, este posibil ca planeta să fi fost mult mai rece inițial și acoperită cu gheață. Această teorie pare să sugereze ideea că Marte, odată ajunsă în poziția în care se găsește astăzi, datorită căldurii Soarelui ar fi beneficiat din belșug de apă lichidă, element primordial pentru susținerea și dezvoltarea vieții.

Citiți și:

yogaesoteric
2 octombrie 2018 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu