Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

joi, 8 februarie 2018

Delfinii și balenele au un limbaj de o extraordinară complexitate și dezvoltă raporturi sociale ce se aseamănă celor umane!

Balenele și delfinii nu doar că sunt creaturi extrem de inteligente. Au în comun, cu oamenii, și comportamentul social. Fiind capabili să dezvolte relații sociale complexe, delfinii și balenele au un limbaj uluitor de evoluat, poate cel mai cuprinzător după limbajul uman. Un recent studiu a dezvăluit și alte extraordinare semne ale inteligenței și aptitudinilor sociale ale acestor cetacee. Delfinii și balenele au un limbaj atât de complex, încât a fost sesizată, chiar, existența unor dialecte regionale sau a unor sunete ce servesc drept „nume”, pentru anumiți indivizi.

Aceste minunate creaturi sunt capabile să își transmită cunoștințele și experiența acumulată în ceea ce privește utilizarea unor unelte. De asemenea, nu este nimic neobișnuit ca un delfin să aibă grijă de progeniturile prietenilor săi.

Delfinii au o mulțime de aspecte în comun cu oamenii, cum ar fi capacitatea de a-și uni forțele pentru realizarea unui obiectiv comun. Din păcate, spun oamenii de știință, inteligența formidabilă a acestor ființe nu va putea crea niciodată unelte prin care să transforme Natura, așa cum a făcut-o omul, deoarece, prin calea evolutivă pe care au urmat-o, mamiferele marine de acest fel sunt lipsite de componentele anatomice necesare pentru a realiza astfel de intervenții. Cu alte cuvinte, ei nu pot interveni asupra mediului exterior așa cum o fac ființele umane, care își folosesc mâinile înzestrate cu degete opozabile.

Autorii studiului, întreprins de către Universitatea din Manchester, arată că inteligența socială și comportamentele elaborate, sofisticate, ale cetaceelor sunt consecințe directe ale complexității și mărimii creierelor acestora. Acest studiu a fost unul de anvergură, în care au fost utilizate date provenite de la nu mai puțin de 90 de specii de delfini, balene și marsuini.

În acest context se impune mențiunea că analizarea științifică a comportamentului primatelor a arătat că ele sunt capabile să învețe una de la cealaltă, să inoveze, să își coordoneze comportamentele, să sancționeze abaterile comportamentale la nivel de grup. Recentul studiu este primul care a arătat că aceste lucruri pot fi realizate și de către mamiferele marine – delfini și balene, ce s-au dovedit apte să creeze „societăți” stabile și să valorifice, la fel ca oamenii, cunoștințele indivizilor care se dovedesc mai abili sau cele deținute de către indivizii înzestrați cu o experiență de viață mai vastă.


Citiți și:


yogaesoteric
7 februarie 2018 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu