joi, 6 iulie 2017

Geofizică și astrologie – Ce spune despre astrologie un geofizician care a făcut experimente timp de doi ani în piramida de la Pitești

Revelații uimitoare
Profesorul Florin Munteanu este una dintre cele mai interesante figuri științifice ale României. Dezvoltator al Teoriei Complexității, mentor și inspirație pentru generații întregi de copii, coordonatorul catedrei UNESCO de geodinamică din București, un cercetător care a făcut timp de doi ani experimente în celebra Piramidă de la Pitești, alături de prof. univ. dr. Mărioara Godeanu, Florin Munteanu ne oferă o perspectivă nouă asupra multor lucruri aflate la granițele cunoașterii.
Invitat la emisiunea Mistere la Granițele Cunoașterii, profesorul Florin Munteanu a acceptat provocarea de a răspunde unor întrebări legate de astrologie și geofizică.
Daniel Roxin: Pe baza cunoștințelor științifice pe care le aveți, mai ales că sunteți un specialist în geodinamică, ați căutat să verificați câte din principiile astrologiei au un corespondent în realitate și pot fi luate în serios și ce anume nu se susține?
Florin Munteanu: Aici este o problemă pe care o iau ca ipoteză de plecare: să ne imaginăm că luăm tema astăzi spre cercetare și, cu o finanțare fără limite, căutăm să demonstrăm că există sau nu există zodiac, în principiu. Ce-ar însemna asta? Mă uit pe bolta cerească, văd o serie întreagă de puncte luminoase, văd niște trasee, văd că anumite puncte sunt mai strălucitoare și se mișcă mai repede, pot să spun că sunt planete, văd că au o anumită mișcare și la un moment dat trebuie să-mi dau seama că de fapt punctele alea care apar într-o mișcare destul de dezordonată pe cer în anumite momente sunt coplanare. Păi numai ideea că toate acelea ar putea să fie așezate într-un plan nu rezultă din observația asta foarte banală, statistic uitându-mă pe cer. Pot să dau lumii 5 ani să se uite pe cer și nu va simți că alea sunt coplanare. A doua problemă: proiecția acestui plan pe bolta cerească creează un segment, un sector care a fost împărțit în 12 sectoare, fiecare fiind echivalentul unei zodii. Păi numai faptul în sine, adică să îmi dau seama că ar fi interesant să le împart pe structurile respective mi se pare iarăși o aberație statistică. Deci, cumva, creatorii astrologiei au avut o intuiție de altă factură, altfel nu aveam cum să deduc astfel de lucruri din simpla observare a cerului…
Mergând mai departe, fiecare sector zodiacal, pentru a vorbi despre un horoscop, ar trebui să fie încărcat cu o anumită arhitectură sufletească, spirituală, o predispoziție pentru cel care într-un fel sau altul s-a aflat în acea direcție la momentul nașterii. Presupunem că nu am nicio ipoteză despre treaba respectivă și vreau să scriu cartea asta numită zodiac. Păi ce ar trebui să fac? Să iau de exemplu data de naștere 27 septembrie, să găsesc un colectiv măcar de 100 de persoane ca să am o statistică cât de cât, să urmăresc 100 de persoane timp de o viață întreagă și să trag niște concluzii esențiale din această analiză care să se constituie într-un profil zodiacal. Nu se poate. Desigur, din punctul meu de vedere, zodiacul nu este o deducere empirică, ci o înțelegere profundă a unei funcționări.
Daniel Roxin: Dar în condițiile în care observarea cerului nu te poate duce la astfel de concluzii, ne întrebăm cum au ajuns acei oameni să aibă o astfel de înțelegere pentru că, iată, ei au dezvoltat o disciplină ezoterică, astrologia, care este confirmată până la un punct de cercetarea științifică. Este confirmată pentru că grupările de stele și planete pe care ei le-au transformat în simboluri astrologice în urmă cu mii de ani, se confirmă astăzi că sunt coplanare, spre exemplu. Mai mult decât atât, în foarte multe locuri, din Egiptul Antic până la America de Sud, dar și în alte părți, realizarea unor construcții în legătură cu anumite evenimente cosmice arată că acei oameni aveau o cunoaștere astronomică uluitoare și ne putem întreba de unde? Cum au avut acces la ea dacă o observație obișnuită a cerului nu te poate duce la o înțelegere atât de complexă a mișcărilor cerului?
Florin Munteanu: Omul nu a fost niciodată primitiv. El a fost mai mult legat de Logos la început. El a fost mai aproape de sfera îndumnezeirii decât de sfera fizică, de unde și intuițiile pe care le-a dovedit. Dar la un moment dat s-a tăiat legătura respectivă, rămânând doar urmele acesteia. De ce? Pentru că omul trebuie să se redescopere pentru a deveni conștient și asumat. Noi traversăm o perioadă foarte interesantă de deducere, de recunoaștere, de asumare a unei realități care înainte ne era naturală…
Descoperă secretele planetei Pământ
 
yogaesoteric
5 iulie 2017

3 comentarii:

  1. Foarte,foarte interesant si adevarat!Omul a fost,intr-adevar,in vechime,mult mai legat si mult mai apropiat de sfera Dumnezeirii decat de sfera fizica,materiala.Cine a "taiat" oare aceasta legatura,puteti sa ne spuneti?Respect.

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri foarte exacte la întrebările dv. găsiți în multe locuri (documente, cărți etc), printre care cele mai recente sunt „Cartea Urantia” și „Inuaki, reptilianul din mine”, ultima fiind aproape o reproducere pe Pământ a istoriei formării unei civilizații pe o altă planetă (Inua) sub impactul aceleiași civilizații agresoare, Anunnakki. Aș spune că această carte (scrisă în 2008, de Aryana Havah) „ne-a fost trimisă” special (prin gura copilului „David”) pentru ca noi să ne înțelegem trecutul. Sunt convins că nu peste multă vreme se va dovedi acest adevăr. C.M.

    RăspundețiȘtergere
  3. Partea de zodiace se ocupa cu manipularea oamenilor care cred in asa ceva.

    RăspundețiȘtergere