Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

luni, 10 aprilie 2017

Fenomen rar și foarte spectaculos surprins în munții din RomâniaUn fenomen rar, care se petrece în munţi, cunoscut sub numele de „spectru montan” sau „umbra din nori”, a fost surprins de un telespectator al postului de televiziune Digi24.
Imaginile au fost surprinse de Valentin Zamora, pe Vârful Vânătoarea lui Buteanu din Munții Făgăraș (vârf cu o altitudine de 2.507 metri).
Acest fenomen apare atunci când o persoană stă pe un vârf de munte, cu soarele în spate, deasupra unui plafon de nori sau de ceaţă. Umbra acestei persoane, împreună cu vârful muntelui, se reflectă pe norii sau pe ceaţa de mai jos, iar cele două umbre sunt încadrate central de un curcubeu circular denumit „spectru”, a explicat autorul fotografiei pentru sursa citată.
Atunci când se produce acest fenomen, umbra observatorului pare a fi mult mărită. Această mărire aparentă este o iluzie optică: ea se produce deoarece observatorul are impresia că umbra sa este la aceeași distanță precum obiectele de la sol, care se văd în depărtare printre nori, însă umbra este proiectată, de fapt, pe norii din apropiere.
În cea de-a doua fotografie trimisă de Valentin Zamora se poate observa şi Transfăgărăşanul.


Spectrul montan se mai numeşte şi „Spectrul din Brocken”, deoarece se poate observa des pe Vârful Brocken din Munţii Harz din Germania. Aici, ceața frecventă determină apariția repetată a spectrului.
Spectru montan produs pe Vârful Brocken.

Spectrul din Brocken” a fost observat și descris pentru prima dată de Johann Silberschlag în anul 1780.

 yogaesoteric
9 aprilie 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu