Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

marți, 26 aprilie 2016

Egoul nu poate exista fără o realitate bazată pe timp

Supravieţuirea egoului depinde de existenţa unei realităţi bazate pe timp; ataşarea de aparenţe, trecut şi viitor este numele jocului egoului

Egoul
Ai creat o fantomă care joacă rolul adevăratului tău sine, o „persona” pe care o foloseşti pentru a obţine mai mult de la matricea universală. Poți numi ego-ul ca fiind propria ta matrice, căci se raportează doar la ceea ce tu recunoști ca sistem de referință și ca fiind demn de a te ghida în acord cu căile și valorile alese de el.
Pentru o fiinţă mai puţin evoluată, egoul este perceput ca fiind adevăratul sine, şi nu „Eu-ul” absolut – spiritul etern sau „fiinţarea”, cum doriţi să îl numiţi. Fiind în totalitate conduși de „persona” – masca, personalitatea –, întreaga legătură cu sufletul este pierdută, apărând în consecință o plasare completă în domeniul relativului – cu alte cuvinte, o sclavie completă față de forțele necunoscute ale universului.
Identitatea falsă, egotică este foarte puternică întrucât natura sa negativă a fost hrănită de nenumărate conştiinţe timp de milioane de ani până în prezent, astfel că transcenderea sa nu se poate petrece peste noapte.
O „persona” şi o bornă de ieșire a unui sistem, un terminal, sunt asemănătoare. „Persona”/ egoul este asemeni unui program ce a fost „instalat” în conștiința noastră și care acoperă sufletul. Acest program este negativ (un fel de virus), deoarece împiedică hrănirea polului pozitiv al ființei – este vorba de cauză şi efect.
A elimina din propriul sistem virusul care supravieţuieşte doar în trecut și în viitor – practic, oriunde în altă parte în afară de momentul prezent, unde nu poate funcţiona – este un proces gradat. Prin vehiculul perimat al personalității noastre, trebuie să accesăm conştiinţa.
Când nu ai nicio identitate individuală, atunci dimensiunea ta interioară nu poate fi atacată
Creatorul realităţii matricei, cu ajutorul „tehnologiei informaţiei”, utilizează identităţi şi măşti („persona”), deoarece ele sunt vehicule care îndeplinesc diferite roluri în toate zonele de sclavie. Când încă te afli blocat în sfera guvernată de legea cauzei şi a efectului, creatorul proiectează în mod continuu în minte construcții imaginative legate de trecut şi viitor, care extrag conştiinţa din momentul prezent, atrăgând-o într-o lume iluzorie. Lăsându-ne furați de aceste mici crâmpeie de așa-zisă realitate, ne deschidem faţă de lumea relativului și ceea ce suntem cu adevărat rămâne ignorat.
Pentru a trezi conștiința, spiritualiştii New Age au venit cu diferite tehnici de vizualizare, care însă fac mai mult rău decât bine atâta timp cât vizualizările sunt pur şi simplu un mecanism de a ieși din prezent.
Călătoria egoului prin timp
Creatorul matricei şi egoul folosesc trecutul pentru a atrage conştiinţa înapoi în capcana timpului, în scopul de a retrăi din nou şi din nou amintiri vechi de care este ataşată. În felul acesta egoul își consolidează şi își întărește identitatea, şi se poate lăsa în voia amintirilor rolului iluzoriu pe care l-a jucat.
Conştiinţa este bombardată cu proiecții imaginative iluzorii legate atât de trecut cât şi de viitor
Nu doar viitorul, care este ceva ce nu a apărut încă, este iluzoriu ci și trecutul. Îl puteţi numi real, dar cum poate fi el real în raport cu momentul prezent care este în afara timpului? Trecutul este o simplă colecție de date care pot fi șterse, asemeni datelor de pe un computer.
În ACUM nu poate să existe nicio urmă de distorsiune în sfera psihicului care să necesite îndreptarea atenţiei asupra a diferite experiențe avute în timp. În interiorul acestei realități, conştiinţa operează la potenţial maxim şi toate abilităţile supranaturale devin o a doua natură.
Egoul pretinde, de asemenea, ca viitorul să fie într-un anumit fel, pentru a fi pe placul lui şi a-și satisface dorinţele egoiste, şi proiectează în mod continuu construcții imaginare despre cum lucrurile ar trebui să evolueze şi ce paşi ar trebui să fie făcuți pentru a construi viitorul dorit. Natura lui este să ne ţină departe de calea ce ar trebui urmată pentru a ne expansiona sufletul.
Acest fenomen este principala cauză a tuturor anxietăţilor experimentate de omenire. Sentimentul anxietăţii nu aparţine propriei tale fiinţe, este „confecţionat” de frica egoului că realitatea va fi nefavorabilă matricei create de el, adică tot ceea ce, de fapt, nu eşti tu.
Aşa cum vă puteți da seama, anxietatea va dispare din viaţa noastră atunci când nu vom mai construi propria noastră versiune fantasmagorică pentru viitor. Viitorul se transformă doar când conştiinţa se transformă; ea este cea care stabilește cadrul pentru o nouă realitate exterioară, în armonie cu cea interioară. În mod obișnuit, când experimentăm ceva nou, pasul făcut anterior este numit trecut, iar noi privim în continuare înainte spre viitor, spre un progres și mai mare, chiar dacă, totuși, totul se petrece doar în momentul prezent.
Este interesant cum suntem prinşi, cu toții, în această iluzie a timpului.
Egoul/persona trăieşte în viitor şi în trecut. Este crucial să realizăm că orice cerinţă pe care o exercităm asupra unui viitor iluzoriu este o masivă pierdere de energie şi ea serveşte doar la a ne ţine departe de momentul prezent, singurul „tărâm” în care un viitor „conceput” poate de fapt să se desfășoare…
Tehnologia informaţiei şi egoul sunt asemănătoare
Creatorul cunoaşte mai bine ca tine egoul pe care tu l-ai creat; ei sunt prieteni în această poveste numită viaţă. Creatorul şi tot ceea ce ai devenit până acum, începând de la naştere, sunt una.
Virusul (egoului) pe care ai ajuns să îl integrezi este puternic adaptat pentru a evita propria sa anihilare şi pentru a se menţine în fruntea conştiinţei, întotdeauna cu un pas înainte şi întotdeauna având încă un truc în mânecă pentru a te conduce la probleme şi apoi pentru a face să pară că este numai vina ta.
Ființa fiind subordonată egoului, el face ce este cel mai bine pentru el, iar rezultatul este că nu avem deloc încredere în propriul spirit. Aceasta se datorează lipsei unui fundament interior solid, construit pe natura absolută a realității. Majoritatea convingerilor noastre sunt fondate pe ceea ce am asimilat de la părinți, din dogmele religioase, din traumele trăite (inclusiv cele din vieţile trecute) şi din cunoştințele însușite – toate acestea însă, în realitate, rup conexiunea noastră cu conştiinţa cosmică, cu cele cinci elemente esențiale din care este alcătuit Macrocosmosul şi cu sufletul!
Ghidarea obținută prin intermediul viselor
Cu cât eşti mai profund acaparat de experienţa fizică, pământească, cu atât mai multe părţi ale ființei tale tind să rămână agățate de diferite momente temporale, şi astfel rămâi divizat.
Visele ne oferă o oportunitate de a ne vedea pe noi înşine în aceste diferite crâmpeie ale vieţii şi ne aduc în atenţie părţile în care s-a divizat ființa noastră. Este binecunoscut faptul că mintea subconştientă comunică cu noi prin intermediul viselor.
Ceea ce ne arată mintea subconştientă este faptul că sclipiri ale puterii noastre sunt blocate în diferite momente de timp şi este necesar să operăm modificările adecvate în conştiinţa noastră pentru a recupera ceea ce am pierdut prin ataşamentul nostru față de realitatea tridimensională. Ataşamentul, agăţarea şi incapacitatea de a lăsa lucrurile să „curgă” în dimensiunea fizică sunt singurele motive pentru suferinţa noastră în această lume.
Visele şi planul astral ne arată căror aspecte este necesar să le mai acordăm atenţie, pentru a reuși să facem progrese în drumul spre reîntregirea ființei noastre. Putem deveni conștienți de proiecţiile inconştiente, devenind conştienţi în timpul viselor şi, odată ce programele care funcţionează subconştient sunt identificate, ele pot fi apoi alchimizate şi transcense.
Odată ce ați identificat problema, puteţi utiliza ca ajutor și un cristal adecvat (cu o anumită frecvenţă specifică) care ţinteşte construcția mentală perimată şi conduce la eliberarea conştiinţei de acea problemă.
Înainte să vă puteți desprinde sufletul de trup şi să călătoriți în planul astral, mai întâi trebuie să vă purificați și să vă refaceți întreaga structură, deoarece veți avea nevoie de voi reîntregiți, plenar conştienți, pentru a intra în planul astral complet şi pentru a fi născuți din nou, aşa cum se spune.

yogaesoteric
25 aprilie 2016

Un comentariu:

  1. Studiind destul de 'adanc' acest fenomen al calatoriei astrale am inteles ca este deosebit de periculos si exista realmente posibilitatea de a te pierde efectiv intre lumi....

    RăspundețiȘtergere