Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 28 martie 2015

Enigme ale creierului: un tânăr australian s-a trezit din comă vorbind fluent mandarina

de Rafael Matei

La începutul anului 2012, un tânăr din Melbourne, Australia a intrat în stare de comă pentru o săptămână ca urmare a unui cumplit accident de maşină. După ce şi-a revenit, Ben McMahon nu a fost capabil câteva zile să vorbească în limba sa nativă dar, spre uimirea tuturor, el putea vorbi corect o limbă foarte diferită!

Când s-a trezit din comă, lângă patul său se afla o asistentă de origine chineză, și tânărul i s-a adresat foarte natural în mandarină (limba tradiţională chineză care cuprinde o varietate de dialecte), indicându-i o zonă care îl durea foarte tare. Apoi i-a cerut o hârtie și un pix, pe care a scris în mandarină „Îmi iubesc mama, îmi iubesc tatăl, o să mă fac bine.”

Părinţii lui Ben au trecut prin momente de derută – erau foarte recunoscători că fiul lor își revenise, dar în același timp erau nedumeriți, deoarece nu înțelegeau nimic din ceea ce el le spunea. O mare uimire i-a cuprins și pe medici, care nu pot explica fenomenul.

Ben s-a hotărât să folosească la maxim noul său talent şi a început să înveţe limba mandarină la Universitatea din Melbourne. De atunci, el a participat la un concurs internaţional de limba chineză, a fost ghid turistic pentru chinezi şi chiar a fost gazda unui show de televiziune chinez.

În prezent, el trăieşte în Shanghai unde rezidenţii chinezi sunt uimiţi de cât de bine poate vorbi limba mandarină un caucazian din Australia.

De la tragedie la şansă

Îmi amintesc că în acea dimineaţă am luat micul dejun cu tatăl meu. În afară de asta, nu îmi mai amintesc absolut nimic”, relatează Ben într-un interviu pentru o publicaţie australiană.

După tragicul accident, familia lui Ben a fost în agonie, neştiind când sau dacă fiul lor adolescent îşi va reveni: „Am primit un telefon de la spital şi mi-au spus că Ben începe să iasă din starea de comă, dar nu ştiau cum să îmi spună faptul că vorbeşte limba mandarină.

Atât doctorii cât şi familia lui Ben sunt de acord că recuperarea lui a fost un adevărat miracol. Tânărul povesteşte cu emoţie primele clipe în care a a început să îşi revină: „Mi-am revenit încet din comă şi am văzut-o pe asistenta medicală de origine asiatică. Atunci mi-a venit foarte natural să îi spun în limba mandarină: Mă doare aici!

În primele zile după ce Ben a început să se însănătoşească, părinţii lui nu ştiau cum să abordeze noul talent ciudat al fiului lor. „Niciunul dintre membrii familiei noastre nu poate vorbi mandarină aşa că nu puteam decât să încuviinţăm prin semne la cuvintele mandarine ale lui Ben. Totuşi, amândoi ne făceam multe griji despre acest fenomen.

În timpul liceului, Ben studiase ca limbi străine franceza şi mandarina. El petrecuse chiar câteva luni în Beijing, dar nu era nici pe departe capabil să vorbească fluent chineza. Acest talent a apărut doar după accident. Au trecut aproximativ trei zile până când el a început să vorbească din nou limba engleză. Nu gândea conştient că vorbeşte mandarina ci, pur şi simplu, aşa îi venea. Era cel mai natural lucru pentru el, povesteşte băiatul.

Ben, acum în vârstă de 23 de ani, studiază comerţul împreună cu unii dintre cei mai inteligenţi studenţi chinezi. Justin Lee, unul dintre prietenii lui Ben, mărturisea: „Prima mea impresie a fost: wow! Uite un puşti alb a cărui mandarină este atât de bună! O poate vorbi mai bine decât mulţi oameni pe care îi cunosc, japonezi, coreeni şi decât toţi occidentalii pe care îi ştiu. Dintre toţi el e cel mai bun!

Oamenii de ştiinţă nu pot explica în totalitate fenomenul

Cazul neobișnuit al lui Ben nu este singurul de acest gen. El reprezintă unul dintre nenumăratele mistere ale minții umane. În timp ce oamenii de ştiinţă materialişi exclud să ia în calcul unele explicaţii de origine spirituală a fenomenului, ei nici nu pot să ne spună ce s-a petrecut de fapt.

Unii medici au fost de părere că „circuitele pentru engleză” din creierul lui Ben au fost afectate ca urmare a accidentului, iar cele pentru limba mandarină au fost pornite.
„Creierul este făcut din diferite circuite, oarecum asemănătoare cu cele electronice. Unele ne ajută la limbile străine, altele la respirat, la vorbit, la gândit etc. Ce s-a petrecut în acest caz – probabil că circuitele pentru engleză au fost afectate de accident iar atunci când tânărul s-a trezit s-au activat cele pentru mandarină. Creierul este cel mai interesant lucru care există. Dacă vrem să ne gândim la ceva despre care nu ştim mai nimic, creierul este un astfel de exemplu.” – a declarat neurochirurgul Pankaj Sah.

Această încercare de a oferi o explicaţie lasă totuşi unele semne de întrebare. Chiar admițând ca adevărată acestă ipoteză, cum este totuși posibil ca tânărul să vorbească fluent mandarină după accident în condiţiile în care până atunci el abia dacă ştia câteva expresii uzuale şi nimic mai mult? De ce nu s-au activat prima dată circuitele pentru limba franceză?

Oamenii de ştiinţă nu au putut să spună ce anume s-a petrecut nici în alte situaţii asemănătoare cu cea a lui Ben. În anul 2010, o adolescentă din Croaţia s-a trezit dintr-o stare de comă vorbind perfect limba germană. Sau, în anul 2013, un veteran de război american si-a revenit din comă vorbind în mod misterios numai limba suedeză şi uitând complet engleza.

Pot fi explicate aceste cazuri prin prisma fenomenului reîncarnării?

Conform tradiției orientale, viața actuală a fiecărei ființe umane este doar o verigă dintr-un șir lung de vieți succesive, de-a lungul cărora sufletul trece prin diferite experiențe, cu scopul de a se perfecționa tot mai mult. Amintirile vieților trecute subzistă undeva adânc îngropate în subconștientul nostru, fiind accesibile ființelor înzestrate cu clarviziune sau celor are ating un anumit nivel de profunzime a conștiinței. Totuși, în unele situații aparte, ele pot ieși la iveală chiar și pentru oameni așa-zis obișnuiți.
În întreaga lume există numeroase cazuri atent verificate de ființe care au relatat despre viețile lor anterioare. Chiar unii copii și-au amintit detalii semnificative din viaţa pe care au trăit-o înainte, care au putut fi verificate cu exactitate, spre uimirea martorilor.

În lumina acestor date, o explicație foarte plauzibilă pentru ceea ce s-a petrecut în cazul lui Ben este ca el să fi avut o viaţă anterioară în care a vorbit limba chineză, iar șocul provocat de accident să fi scos la lumină această amintire. Deloc întâmplător, tânărul deja avea unele afinităţi faţă de poporul chinez, care nu aveau legătură cu mediul în care fusese crescut sau cu familia sa. În cazul său accidentul a fost hotărâtor pentru ca Ben să poată vorbi limba mandarină la fel ca un nativ chinez.

Australianul Ben consideră situaţia sa ca pe o mare şansă ce a rezultat în urma a ceva ce putea să fie o mare tragedie: „Mă simt atât de norocos că mi-am revenit din comă şi mai mult de atât, că acum posed un astfel de talent. E aproape ca şi cum destinul ar fi făcut să se petreacă aşa.


yogaesoteric
25 martie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu