Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 26 iunie 2011

SATURN, planeta giganţilor (17).


Din cartea SATURN, dictată de Domnul, prin channeling, lui Jakob Lorber.
(continuare).
Principala lege a vieţii saturniene: voinţa lui Dumnezeu.
Singurul lucru care-i preocupă pe saturnieni în cel mai înalt grad este felul în care îi pot mulţumi Marelui Spirit pentru ajutorul în executarea şi finalizarea a tot ceea ce întreprind. Nimeni nu va avea ceva de obiectat dacă s-a acţionat sub îndrumarea şi aprobarea Divină. Este suficient dacă o persoană va declara în legatură cu o chestiune: Actionez în concordanţă cu voinţa recunoascută a Marelui Spirit, pentru ca nimeni să nu mai aibă nimic de obiectat în legatură cu acea acţiune şi cu utilitatea ei. In cazul în care o persoană are un comportament anormal, fără a ţine cont de necesitaţile colectivităţii şi principiile unanim acceptate, care nu reprezintă altceva decât vionţa Marelui Spirit, patriarhul se reculege şi invocă prezenţa Spiritului pentru a-i cere sfatul. El va cere Spiritului de Lumina să-i comunice voinţa Marelui Spirit, pentru salvarea sufletului fratelui lor rătăcit. Absolut în toate situaţiile, patriarhul va primi raspuns şi îndrumare. Dacă, totuşi, persoana cu comportament deviant, se încăpăţânează şi refuză să se conformeze, patriarhul poate primi instrucţiuni ca să-l aresteze pe cel cu inima impietrită. Va fi condus într-o locuinţă mai izolată şi aflată la mare înălţime unde va primi hrana şi apă şi i se vor preda în amănunţime regulile şi învăţătura Marelui Spirit. Acest program de reeducare impus poate dura şi şapte zile saturniene consecutuive dupa care răzvrătitul va fi adus la templu, unde trebuie să promită Marelui Spirit ca nu va mai cădea în greşeala de a nu se conforma voinţei Divine. Dacă este cazul, va fi ajutat de colectivitate cu bunuri materiale dar nu va fi binecuvântat de cei prezenţi căci a îndrăznit să comită un sacrilegiu împotriva Marelui Spirit. Ei vor reveni asupra acestei hotărâri dacă în viitor vor aparea semne clare că Marele Spirit l-a iertat.
Industria metalurgică şi alte activităţi meşteşugşreşti ale omului saturnian.
Legea de bază a civilizaţiei saturniene are referiri şi la producerea uneltelor de metal necesare în efectuarea diverselor activităţi (tăieri de copaci, agricultură, transport, procesarea unor alimente, activităţi gospodăreşti etc).
Pe planetă exista cateva fabrici metalurgice, situate mai ales la poalele munţilor, unde se prelucrează un metal asemănător cu fierul obţinut, după cum am menţionat anterior, de la plantele numite kibri.
Cine este proprietarul acestor fabrici ? Colectivitatea. Pentru ca toate comunităţile familiale din zona unei fabrici să  beneficieze de produsele fabricii, fiecare familie îşi trimite pe rând membri să lucreze în fabrică, sub supravegherea unui maistru. De fapt, în fabrică se produc numai anumite profiluri de prefabricate restul finisându-se în gospodăriile individuale. Dacă un muncitor a lucrat timp de 100 de zile (termenul legal), iar fabrica are 100 de muncitori, producţia obţinută se imparte in 100 de părţi.
Metalul ajunge în gospodăria fiecărui participant unde devine proprietatea comună a acelei familii. In medie, cantitatea de metal care revine fiecărui lucrator în fabrică este de cca 1000 – 1500 de tone. Din acest metal se vor confecţiona diverse unelte, accesorii sau alte obiecte utile. Restul de metal este înfăşurat în folie şi predat în custodie patriarhului (capul familiei).
Remarcabil este că prelucrarea metalului, care are loc, desigur, la cald, nu se face cu ajutorul focului. Se utilizează o tigvă de dovleac, cu diametrul de 40 - 60 de metri, foarte netedă pe interior, capabilă să concentreze razele solare, fasciculul fiind dirijat spre bara de metal care ajunge la incandescenţă foarte repede, metalul fiind apoi prelucrat ca în oricare fierărie pământeană. Indemânarea prelucrătorilor în metal este binecunoscută şi apreciată. Ca o comparaţie, o seceră (care cântăreşte la ei 55 de kg) este obţinută într-un timp de 10 ori mai scurt decât  i-ar trebui unui meşter fierar pământean pentru a manufactura aceeaşi unealtă, la dimensiunile şi greutatea obisnuită pe Pământ.
In ce priveşte calificarea, trebuie spus că sistemul de instruire saturnian garantează formarea unui meseriaş egal de priceput precum oricare altul.
Se poate spune că pe Saturn nu există diviziunea muncii, fiecare cunoscând toate meseriile care se practică. Nu se produc mai multe unelte decât sunt necesare, astfel că nimeni nu are posibilitatea să facă comert cu unelte. Dacă, din motive fortuite, o persoană are nevoie de o unealtă, vecinul îi va oferi una fără să-i trecă prin minte că ar trebui să primească ceva în schimb ; nici măcar mulţumiri. Evident, educaţia şi credinţa lor nu le-ar permite să profite de spiritul de întrajutorare care este profund încetăţenit în civilizaţia saturniană. In asemenea situaţii, ajutorul acordat este considerat ca un act de normalitate, singura condiţie fiind să se primeasca acordul instantaneu al Marelui Spirit care va fi invocat de fiecare dată. Pe Saturn nu există oficiul de schimb, vămi şi accize, biruri sau impozite, inspectori de control al cantitătii şi calităţii. Nu exista noţiunea de profit. Niciodata nu s-a folosit pe această planetă masura, în relaţia dintre oameni : metrul, cântarul sau alte instrumente de măsurare. Ele sunt utilizate exclusiv în cazul în care un material trebuie dozat sau măsurat în scopul obţinerii unor anumite dimensiuni. Escrocheria, dorinţa de profit de pe urma altuia, minciuna, dorinţa de a avea mai mult decât altul şi de a avea peste necesar sunt tare proprii pământenilor.
Despre producerea ţesăturilor.
In ceea ce s-a spus până acum despre Saturn, s-au facut şi descrieri ale unor plante cărora le cresc nişte fire lungi, foarte rezistente şi fine. Deasemenea, există şi animale cu par bogat şi lung sau cu lână fină. Din acestea se croşetează diverse materiale din care se confectioneaza articole de îmbrăcăminte sau de uz gospodăresc. Interesant că pe Saturn nu se utilizează (sau nu este cumnoscut n.m.) razboiul de ţesut.
Manufacturarea firelor sau lânii este o îndeletnicire proprie femeilor care sunt foarte eficiente, dacă ne găndim că într-o zi, o femeie poate produce o ţesătură cu o lungime de 80 de metri şi lăţime de 5 m.
Niciun obiect ţesut nu este vopsit, considerându-se că s-ar ofensa Marele Spirit dacă s-ar schimba artificial culorile naturale lăsate de Divinitate. Exista o credinţă profundă că tot ceea ce a creat Marele Spirit este perfect şi că omul nu are dreptul să aducă corecţii creaţiei divine. Singura excepţie de la această regulă se referă la prelucrarea metalelor. Nu este mai puţin adevărat că întreaga creaţie de pe planetă este astfel concepută încât omului să nu-i rămână nimic altceva de facut decât să asambleze şi să utilizeze produsele naturale aşa cum se găsesc.  Imbracamintea unui saturnian este forte simplă şi comodă, ea constând dintr-o cămaşă albastră, o haină roşie, pălărie din împletitură de pai, iar zona de la genunchi la talpi este protejată de o vestimentaţie de culoare verde. Femeile portă şi podoabe din frunze de gliuba, flori sau frunze ale altor plante.
 In general, vestimentaţia femeilor de la munte este mai simplă decât a celor de la şes.
Dacă se întâmplă ca în localitate să apară un om foarte prost imbrăcat, denotând saracia în care trăieşte, toată lumea se va întrece în a-i dărui îmbrăcaminte potrivită căci se consideră că a fost trimis de Marele Spirit pentru ca cei care-l întâlnesc să-l îmbrace imediat pentru a nu i se vedea goliciunea. In cazul în care cineva va refuza să facă acest act de milostenie, colectivitatea îl va pedepsi prin excluderea, pe timp de trei ani de zile, din rândurile ei pentru nepăsarea faţă de nevoile altuia, în toată această perioadă neavând dreptul să apară în acea localitate. El va hoinări prin lume pentru a cunoaşte vicisitudinile la care este supus omul pribeag.
Notă : Cartea a apărut la ed. Vydia, în anul 2003.
Pentru conformitate,
(C.M.).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu