Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 24 iulie 2010

UMBRELE DIN INTERIOR

De la Mayan, Paznicul de Zi

(10 July 2010; channeler, Theresa Crabtree)

Eu sunt Etznab, din Sala Oglinzilor.

Căutaţi-mă când sunteţi gata să vă confruntaţi cu umbrele pe care încercaţi să le găsiţi în interiorul vostru, pentru a vă sprijini.

Fiecare dintre voi are adânc îngropate în fiinţa sa anumite probleme rămase nerezolvate din viaţa aceasta sau altele trecute. Este momentul pentru ca ele să fie scoase la suprafaţă şi rezolvate. Dacă le scoateţi la suprafaţă şi acceptaţi confruntarea, ele îşi vor pierde puterea asupra voastră.

Mulţi încă mai trăiesc cu iluzia că ignorându-le, aceste probleme se vor dizolva de la sine, sau vor fi rezolvate de către alţii.

Nu vă amăgiţi, pentru ceea ce se află în fiinţa voastră, voi sunteţi creatorii, sau, cel puţin, v-aţi dat acordul să le găzduiţi în profunzimile voastre. Trebuie să aveţi tăria de a vă asuma responsabilitatea creării şi îngropării în voi a problemelor existente încă. Este momentul să plonjaţi în adâncurile propriei fiinţe, să scoateţi tot ce se ascunde acolo şi să faceţi o triere a ceea ce vă mai foloseşte, pe de o parte, şi ceea ce nu vă mai este util, pe de altă parte.

Pe cele care nu vă mai pot servi, recunoaşteţi-le, îmbrăţişaţi-le şi eliberaţi-le. ( Nota C.M.: ele vor continua să existe, dar în mod independent de fiinţa voastră, căci, tratându-le ca mai sus, rupeţi legăturile energetice cu care erau ancorate de voi. Ca orice nucleu de energie, ele vor deveni entităţi cu viaţă proprie. Amintiţi-vă că nicio energie nu piere, doar se poate transforma, prin evoluţie sau involuţie).

De unde trebuie început, în această tentativă de curăţare?

1. Faceţi primul pas amintindu-vă cel mai recent caz, întâmplare, eveniment, care v-a produs furie, nemulţumire sau frustrare.

2. Incercaţi să identificaţi daunele care le-aţi avut din cauza acelei situaţii.

3. Cine poartă responsabilitatea producerii acelei situaţii ? Poate că au contribuit şi alţii, dar, lăsaţi-i pe ei; căutaţi, cu sinceritate, să aflaţi care a fost propria voastră contribuţie. Veţi înţelege repede că, de fapt, voi aţi fost cauza producerii daunelor din fiinţa voastră, pentru simplul fapt că v-aţi angrenat în escaladarea lui, când aţi fi putut foarte bine să ieşiţi din joc, când situaţia tindea să iasă de sub control. Poate că, în fapt, voi aţi avut dreptate, dar, cu ce v-a ajutat încăpăţânarea de a nu vă da la o parte din calea celui care nu accepta să-şi recunoască vina sau să renunţe?

In fiecare caz întâlnit, întrebaţi-vă ce ar face un maestru, în această situaţie (Aveţi, în acest sens un exemplu foarte bun: IISUS). Chiar dacă este răstignit, din ignoranţa şi neînţelegerea celor care-l judecă, maestrul iartă şi se roagă pentru mântuirea lor. Există nenumărate poveşti despre oameni care au ştiut să-şi păstreze echilibrul chiar în situaţii limită. Ei au fost conducătorii spirituali sau de oşti şi evoluţia societăţii este indispensabil legată de viaţa şi faptele acestor adevăraţi sfinţi.

Cum puteţi urma pilda lor, continuând să va trăiţi viaţa în comunitatea în care vă aflaţi ? Mergeţi în interiorul vostru ori de câte ori dezordinea din jurul vostru tinde să vă scoată din echilibru. Intâmplările şi evenimentele negative au tendinţa de a se aduna şi coagula, fapt ce vă va influenţa corespunzător, dacă vă veţi lăsa copleşiţi de ele. Înţeleptul observă derularea energiilor negative dar nu se expune influenţei lor, fără a se proteja. Dacă întâmplarea face să aveţi o altercaţie cu cineva, nu amplificaţi starea de nervozitate a oponentului, printr-o atitudine de frondă; ştiţi cum se pune: deşteptul cedează primul.Ca regulă generală, nu lăsaţi problemele nerezolvate, diferedele cu alţii, să treneze, să capete vechime; încercaţi ca problema să fie complet elucidată aunci când se produce, astfel ca, ulterior, să nu mai persiste legături energetice negative agăţate de fiinţa voastră. Nu sugerăm prin aceasta că ar fi necesar să statuaţi nişte relaţii incomode numai de dragul de a evita altercaţiile; pur şi simplu, scoateţi-le din agenda voastră de viaţă şi evitaţi-le. Este, totuşi, important ca celui cu care aţi avut disputa să încercaţi a-i lămuri poziţia voastră, atât cât permite nivelul său de înţelegere. Comunicarea este un mijloc de neînlocuit, atunci când este vorba de elucidarea cauzelor care au provocat un incident, o dispută.

Ideal este ca aceste discuţii lămuritoare să conducă la asumarea faptelor reale şi responsabilităţilor de către fiecare parte, ceea ce poate asigura nu numai stingerea litigiului dar chiar consolidarea relaţiei viitoare între cei doi. De ce insist asupra acestui subiect ? Pentru că viteza de înaintare în evoluţie este cu atăt mai mare cu cât cel în cauză are cât mai puţine legături energetice rezultate din interrelaţionările cu terţii. Aceste legături energetice sunt adevărate ancore care vă fixează în substanţa materială a dimensiunii a 3-a, impiedicându-vă să vă luaţi zborul spre înălţimi. Încercaţi ca ori de câte ori vă confruntaţi cu evenimente negative, să le înlocuiţi cu gânduri sau acţiuni pozitive, căt se poate de operativ. Un mod de gândire indicat este ca, atunci când cel din faţa voastră vrea să vă devină cu tot dinadinsul adversar, imaginaţi-vă că pe acest pământ nu aţi fi decât voi doi. Imediat veţi înţelege că, fără acest interlocutor arţăgos, viaţa ar fi mult mai grea, în deplină singurătate. O lume in care nu ar exista relaţii, colaborare, intr-ajutorare (la limită, chiar ceartă) ar fi o lume singuratică şi tristă, o lume a umbrelor. Incercaţi să înţelegeţi argumentările interlocutorului şi expuneţi-vă, la rându-vă, contra-argumentele, fără ostentaţie sau atitudine de superioritate.

In relaţiile interumane un rol important îl are experienţa proprie. Nu-l contrazice pe cel care îşi expune rezultatele obţinute într-o anume experienţă, dacă tu nu ai experimentat acea acţiune. Dacă da, rezultatele diferite obţinute de fiecare dintre voi pot fi discutate în mod onest, încercând să vedeţi de unde au apărut diferenţele. Asemenea discuţii sunt totdeauna constructive şi ajută progresului fiecăruia. Aceasta este valabil şi în cazul unor oganizaţii, religii, guverne etc. Dacă s-ar fi procedat astfel, astăzi omenirea nu ar mai fi una a separării, a invidiei, a luptei pentru dominaţie.

Bine este ca fiecare să caute la ceilalţi ceea ce este bun, ceea ce vă uneşte, nu ceea ce vă desparte. Căutaţi să descoperiţi frumuseţea din voi şi din ceilalţi, căci sigur aveţi ce admira. Nu există fiinţă sau lucru care să nu conţină în el şi ceva frumos. Trebuie doar căutat.

Vă încurajăm să vă schimbaţi perspectiva, încercând să descoperiţi motive de fericire, de satisfacţie, din tot ceea ce vă iese în cale. Dărâmaţi zidurile care vă despart de ceilalţi! Dacă vreţi să zburaţi, întindeţi braţele nu le ţineţi strânse pe lângă corp.

Fiecare dintre voi este unic şi are abilităţi speciale pe care le poate împărtăşi celorlalţi care, la rându-le, au ce să ofere.

Va dorim cele bune!

Selamet! Etznab 12

SURSA : http://lightworkers.org/

(C.M.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu