vineri, 15 mai 2020

Programul lui NETANYAHU de microcipare a copiilor.

Chiar se întâmplă !!?? 
Iată ce poate însemna lipsa noastră de reacție...


BENJAMIN NETANYAHU propune microciparea copiilor școlari, după revenirea acestora în școli.

  


Experții ciberneticieni l-au criticat dur pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu pentru propunerea sa de a „microchipa” copiii care se întorc în școli și grădinițe, pe măsură ce blocada coronavirusului este ridicată, a informat Ynet, vineri.
În timp ce vorbea la o conferință de presă luni, Netanyahu a sugerat Ministerului Sănătății să utilizeze noua tehnologie pentru a ajuta Israelul să se adapteze la noua rutină, deoarece statul ridică blocada impusă de coronavirus. „Mă refer la o tehnologie care nu a mai fost utilizată până acum dar care va fi  permisă în conformitate cu legislația pe care o vom adopta”, a lămurit el.
"Am vorbit cu șefii noștri de tehnologie pentru a găsi soluții la care Israelul este calificat, cum ar fi senzorii. De exemplu, fiecare persoană, fiecare copil - și mă refer în special la copii - ar avea un senzor care să-l alarmeze atunci când distanța socială legală este ignorată; așa cum sunt alarmele de la mașini.", a spus premierul.
"Va fi greu să o facem pentru mai mult de un milion de elevi, care se întorc la instituțiile lor de învățământ, dar trebuie să ne asigurăm că un elev se află la o distanță minimă de doi metri față de altă persoană.”. 

O asemenea măsură este nu numai ireală dar și periculoasă, a declarat Einat Meron, expert în cyber-rezistență, la Ynet .
"Teoretic, înțeleg ideea aflată în spatele acestei propuneri", a spus ea. 

Dar, deși există astfel de microcipuri sensibile la distanță în vehicule, la om este diferit. Potrivit lui Meron, "un sunet sonor care îmi spune că m-am apropiat de cineva nu este suficient. Cine spune că se va schimba ceva? M-aș fi apropiat oricum".
Expertul a adăugat că „problema reală este punerea în aplicare, iar aici totul se schimbă”. Meron a spus lui Ynet că „copiii cu microcipuri nu vor trece niciun test - atât practic, cât și legal”. Similar cu ideea lui Meron că notificarea cetățenilor la distanță nu le va afecta acțiunile, mulți se tem că statul va folosi informațiile disponibile de la senzori.
„Dacă informațiile cu locația copiilor sunt încărcate pe internet, un pedofil, de ex., cu cunoștințe cibernetice va putea invada sistemul și se poate concentra asupra școlilor pentru a-și racola victimele.

"Poate statul să-și asume o asemenea responsabilitate? "a întrebat Meron.

Biroul prim-ministrului a răspuns la raport, spunând sugestia lui Netanyahu „ va fi pusă în aplicare ,  printr-o tehnologie simplă, care să anunțe [cetățenii] despre distanța socială. Este o opțiune voluntară care este concepută pentru a ajuta copiii să păstreze distanța, ca Mobileye cu vehicule. "
Oficialul a adăugat că sugestia premierului este „o idee care poate contribui la menținerea distanțării sociale și nu va exista nicio încălcare a vieții private” (nu, pe cuvânt?!)
Miercuri, Walla a raportat că mișcările tuturor vehiculelor din Israel au fost urmărite de poliție și stocate într-o bază de date nerelegalizată, numită Eagle Eye (ochi de vultur). O sursă citată de site-ul media a spus că informațiile „pot fi păstrate ani la rând”.
Asociația pentru Drepturile Civile din Israel (ACRI) a transmis o solicitare în conformitate cu Legea privind libertatea informațiilor, prin care poliția dezvăluie amploarea operațiunilor Eagle Eye, precum și timpul în care informațiile despre mișcările cetățenilor pot fi stocate. 

Răspunzând, Poliția din Israel a recunoscut că activitatea sistemului nu a fost încă standardizată (legalizată) în plan intern, în ciuda utilizării ei de-a lungul mai multor ani. „Oricum, odată finalizată, procedura nu va fi dezvăluită publicului”, a adăugat poliția.
La sfârșitul lunii martie, Yediot Aharonot anunțat descoperirea că Shin Bet (Agenția de Securitate din Israel) stochează informații despre toți cetățenii israelieni și majoritatea palestinienilor din Cisiordania. Datele urmărite de agenția de securitate includeau: monitorizarea deplasării, apeluri telefonice și mesaje text.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu