Inventatorul
american Patrick Flanagan a explicat, în 1973, că piramida amplifică
microundele printr-un fenomen similar rezonanţei magnetice, producând o
energie ce poate fi transformată în electricitate.
Misterele
vechilor piramide au fost întotdeauna un subiect fascinant, aprig
dezbătut, dar fără un rezultat menit să facă lumină. Secretele acestor
impresionante edificii din piatră continuă să stârnească interes,
căutându-se explicaţii logice legate de construcţia şi de efectele
energetice pe care le au asupra obiectelor şi fiinţelor vii.
Savanţii
bâjbâie, iar studiile efectuate până în prezent de oamenii de ştiinţă
arată că în interiorul piramidelor există energii puternice, dar nimeni
nu poate explica fenomenul. Şi în România s-a construit o piramidă în
anii comunismului, la Piteşti – prima din lume cu staţie de epurare a
apei.
Interesul privind efectul de piramidă s-a
declanşat, cel mai probabil, la mijlocul secolului trecut, când
radiestezistul francez Antoine Bovis a început să cerceteze fenomenul pe
lângă care trecuseră zeci de mii de oameni, fără să-l observe. El şi-a
exprimat convingerea că în interiorul unei piramide se poate produce un
proces de mumificare naturală a cadavrelor umane şi animale, după ce a
găsit cadavre de şoareci şi de alte asemenea animale, care nu
putreziseră, în camera mortuară regală (un loc întunecos, umed, unde
temperatura atinge 20 grade Celsius). Bovis a intuit că fenomenul are
legătură cu forma piramidei.
Aşa că şi-a
construit un model exact, la scară, al piramidei lui Keops, pe care l-a
poziţionat cu una dintre laturile de bază pe axa nord-sud. În interior,
la înălţimea de 1/3 de la bază, a plasat o pisică moartă. După o lună,
Bovis a constatat că trupul pisicii moarte încă nu intrase în
descompunere, nu răspândea niciun miros şi se păstra intactă, ca şi cum
ar fi fost mumificată.
Experimente la îndemâna oricui
Omul
de afaceri belgian Paul Liekens, de profesie chimist, a experimentat
energia piramidei şi a scris mai multe cărţi. Experimentele lui au dat
rezultate uimitoare, convingându-i chiar şi pe unii sceptici din
cercurile medicinei clasice.
Viaţa lui Paul
Liekens s-a transformat datorită pasiunii sale pentru efectul de
piramidă. Fiind chimist, el a lucrat la Unilever şi Shell, dar a
demisionat ca să studieze efectul de piramidă. În cei 10 ani cât s-a
ocupat de acest fenomen, belgianul s-a mulţumit să îşi câştige existenţa
distribuind hrană pentru câini şi pisici. Unul dintre experimente l-a
făcut cu prietena lui, Marie-Therese, care era paralizată de 34 de ani
din cauza unui defect din naştere.
Liekens i-a
instalat o piramidă sub pat şi, după şase luni, Marie-Therese a început
să se mişte. Încurajat de rezultatele obţinute, belgianul a recomandat
acelaşi tratament unei vecine care acuza cumplite crize de migrenă. Însă
experimentul nu a avut efect. Eşecul l-a îndârjit peste măsură, fapt
pentru care a început să facă cercetări minuţioase şi să studieze
astrologia, homeopatia, arta tarotului, făurindu-şi un imens bagaj de
cunoştinţe, inclusiv de la învăţători spirituali din India.
Apa, energizată după 24 de ore
El
a făcut un experiment cu o bucată de carne proaspătă, pe care a tăiat-o
în două, aşezând una dintre bucăţi în piramidă, desigur, la 1/3 din
înălţime, măsurată de la baza construcţiei. Cea de-a doua bucăţică de
carne a aşezat-o într-o cutie confecţionată din carton, pe care a
postat-o lângă piramidă.
După un anumit timp, el
a constatat că bucata de carne din interiorul piramidei nu mucegăise,
chiar se uscase şi, deşi s-a înnegrit, pe alocuri îşi păstrase culoarea
roşie. Bucata de carne din cutia de carton căpătase o culoare cenuşie,
prezentând pete de mucegai şi chiar urme verzi. Dar, fiindcă Liekens
aşezase cutia din carton lângă piramidă, diferenţele nu au fost
flagrante, fiindcă raza de acţiune a piramidei se poate întinde pe
câţiva metri.
Cu ajutorul unei piramide tubulare
(acest sistem nu este acoperit cu plastic, fapt pentru care nu există
riscul ca experimentul să fie influenţat de căldură), înaltă de
aproximativ 40 centimetri, Liekens a făcut un experiment în domeniului
creşterii plantelor. El a aşezat această piramidă deasupra unui loc pe
care fusese plantat şofran. Rezultatul a fost extraordinar.
Primele
fire de şofran care au înflorit au fost cele de sub piramidă, iar
creşterea a fost mai rapidă. Un alt experiment a fost făcut cu seminţe
de ridichi. Paul Liekens a plantat seminţele cu puţin timp înainte de
apariţia lunii pline – fază care posedă cea mai mare putere de atracţie
pentru ca tuberculii să se poată dezvolta.
După
14 zile, a constatat că legumele erau duble ca dimensiune faţă de cele
plantate în condiţii obişnuite. La fel s-a petrecut cu seminţele de
salată. Dimensiunile acestor legume s-au dublat, iar gustul părea a fi
mai bun. Un alt experiment a fost acela cu strugurii, în urma căruia
cercetătorul a constatat că boabele acestui fruct, aşezate sub piramidă,
au pierdut în greutate şi s-au stafidit frumos.
Şi
jeleurile „tratate” în piramidă s-au rafinat în urma experimentului,
iar aciditatea fructelor conţinute de aceste produse zaharoase s-a
diminuat, îmbunătăţind gustul. Şi apa de la robinet a fost testată de
Liekens, constatând că, după 24 de ore, apa ţinută sub o piramidă are
gust mai bun şi chiar este mai sănătoasă.
yogaesoteric
14 ianuarie 2020
14 ianuarie 2020
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergere