joi, 9 noiembrie 2017

Mesaj de la Arhanghelul Sandalphon.

(1 nov.2017; channeler Jahn Kassl)
Traducere Const. Mihailescu


Iubiți-vă din toată inima pe voi înșivă, ca să aveți dreptul și să puteți să-i iubiți și pe alții. Cum credeți voi că veți putea da și altora ceea ce nu aveți nici măcar pentru voi? Dacă nu te iubești pe tine, nu te cunoști și ești un străin față de tine. Ce vrei tu să dai altora dacă în tine nu găsești iubire? În acest caz, ce ai putea oferi altora, altceva decât suferință și durere? 

Eu sunt Arhanghelul SANDALPHON
Dragilor, ordinea corectă a încredințării sentimentului de iubire este aceasta: mai întâi te iubești pe tine însuți și, din surplus, dai și altora.
Multe simptome ale bolilor fizice și psihice sunt rezultatul unei iubiri greșite, a secătuirii sentimentelor de iubire atunci când, din anumite porniri, îți epuizezi puținul capital de iubire care abia dacă-ți ajungea ție.Un mare număr de ființe umane se îmbolnăvesc din cauza unui sentiment greșit de iubire.
În cărțile bisericești, condiționarea religioasă de matricea iubirii prin biserică a dus la concepția greșită că este mult mai important ca mai întâi să oferi iubirea ta vecinului sau oricui altcuiva, căci de tine are grijă Dumnezeu. Desigur, Dumnezeu iubește pe fiecare dintre voi necondiționat dar nu uitați că El este făuritorul și deținătorul întregului tezaur de iubire, tezaur care este de fapt inepuizabil. Însă pentru ca tu, creatura lui Dumnezeu, să ai acces la acest depozit inepuizabil de energie a iubirii, trebuie ca mai întâi să fii recunoscut de IUBIRE, adică să se regăsească în tine „amprenta” iubirii. 

Una dintre cele mai dăunătoare politici, transformată în dogmă, pentru care preoții catolici și de alte religii vor da socoteală, este deformarea indemnului "Iubește pe aproapele tău ..." și "ca pe tine însuți", pe care biserica l-a golit de conținut și i-a dat o altă înțelegere.


Rezolvați (ștergeți) sentimentele de vinovăție, eliminați dogmele.
Acest joc funcționează încă pentru că biserica a extins vinovăția în zone în care de fapt nu există; în primul rând, așa-zisul "păcat original".
Nu este menirea acestui mesaj de a detalia acest subiect, răspunsuri pertinente existând în discursurile multor minți luminate.
Scopul prezentului mesaj este de a arunca o lumină asupra altor aspecte în care biserca și-a permis să-și asume roluri cu care nimeni nu a acreditat-o, căci multe dogme statornicite în religii contină să facă rău celor care cred în ele. Acceptarea sentimentului de vinovăție face ca această iluzie să întârzie instalarea iubirii în ființele umane, care se consideră nedemne și nevrednice.
Din momentul în care această iluzie (a vinovăției) începe să fie înlăturată, oamenii își dau seama că sunt făpturi mult mai demne, mai pline de calități, iar liniștea și iubirea se vor instala în sufletul lor, radiind și în afara ființei.
Actul de caritate este viabil și recunoscut atunci când nu a fost rezultatul unei forțări, unei impuneri (fie ea și din partea bisericii). Aceasta înseamnă că toate promisiunile, jurămintele și inițiativele ori impunerile practicate de preoțime (auro-proclamată a fi reprezentanda lui Dumnezeu pe pământ) trebuie depistate, stopate și dizolvate (anihilate). Acesta este singurul mod în care libertatea confesională este posibilă, și oricine este liber poate trăi în dragoste adevărată.
Contemplă și hotărăște singur și cu deplin discernământ ceea ce este bun pentru tine și ce nu.
Iubiților, amintiți-vă că sunteți ființe din Lumină, înzestrate de Creator cu toate abilitățile divine.
Prima dintre abilitățile și însușirile de care dispuneți este înțelegerea și acceptarea iubirii de sine.
Dacă nu te iubești pe tine însuți, nu poți să dai iubire altcuiva, căci tu nu ai acumulat în ființa ta această minunată energie.
Actul de caritate nu ar mai trebui considerat (de altfel, greșit) că este mijlocul prin care ție, cel care-l făptuești, ți se vor „șterge  păcatele”; el tebuie să fie rezultatul iubirii fără obiect și al iubirii de sine.

Refuzând "ajutorul" care vi se cere și spunând NU.
Cea mai bună modalitate de a afla dacă ați ajuns la acel moment este să observați dacă sunteți capabili să refuzați "ajutorul" care vi se solicită la tot pasul, deși nu totdeauna este justificat.
Nu toată lumea care strigă după ajutor este cu adevărat nevoiașă și demnă de a-l primi, și nu orice persoană care vă cere ajutor este în responsabilitatea voastră.
Nu confundați atitudinea voastră necesar selectivă, aparent rece față de unii, cu milostenia pe care trebuie s-o manifestați, căci nu veți putea ajunge niciodată la destinația către care vă îndreptați, dacă, în drumul vostru, vă veți opri la fiecare pas să ascultați justificările (în multe cazuri, flecăreala) fiecăruia și să-i cărați „bagajele”. 
Dacă nu puteți spune NU unui strigăt de ajutor, vă invit să vă confruntați cu această realitate, dar fără a vă implica sentimental (emoțional).

Libertatea înseamnă a fi capabil să decizi liber, în orice situație, și să nu fii tributar dogmelor, cedând altora dreptul de a alege liber pentru tine.
Mulți oameni se tem de acest tip de libertate, deoarece, de multe ori, aceasta înseamnă să te opui în mod clar și „scandalos” opiniei publice.
Primul pas pe care trebuie să-l faceți, în recăpătarea dreptului de decizie, este să deveniți conștienți și realiști de necesitatea de a schimba lucrurile, vechile voastre credințe, pentru a vă păstra ori recăpăta verticalitatea și independența.
Este deci o sarcină în primul rând a mentalului. Priviți atent la ce se întâmplă în jurul vostru, inventariați totul, fără a omite ceva.
Întrebați-vă apoi unde vă plasați voi în această realitate, după care începeți procesul de eliberare (eliminare) a tuturor aspectelor care nu corespund preferințelor inimii voastre. În această analiză încercați de data aceasta, să implicați cât mai puțin mentalul, căruia cereți-i să „ facă un pas în spate”.  Deci, ce vă spune cugetul, sfătuitorul interior, inima? Unde vă aflați acum?
Iubiților, poate nu știați dar când începeți acest proces de selectare, de evaluare, o întreagă armată de entități divine, din lumină, vin să vă ajute.
Când te iubesti pe tine cu adevărat (n.m.: a nu se confunda cu narcisismul care duce la comportament egoist și la infatuare), iubesti pe toata lumea.

Sunt Arhan. Sandalphon.

http://sananda.website/archangel-sandalphon-via-jahn-kassl-november-1st-2017/


2 comentarii:

  1. Vai ce mesaj! Merge la casa sufletului.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiecare cuvânt din acest mesaj este „un bulgăre de aur”. Anton

    RăspundețiȘtergere