joi, 17 martie 2016

Genii şi ființe umane ce au IQ peste 200. Student la 4 ani, chirurg la 7

Cei mai inteligenţi oameni de pe Pământ nu sunt nici Carlos Slim, cel mai bogat din lume, şi nici Bill Gates, creierul de la Microsoft. Un coreean, care ar putea trece drept „anonim” dacă nu ar avea un IQ de peste 210, conduce topul celor mai deştepţi.
Kim Ung Yong: Admis la universitate la 4 ani
Născut în 1962, este cel mai inteligent om din lume. A intrat în Cartea Recordurilor cu un IQ estimat la 210. La vârsta de patru ani era capabil să citească în japoneză, coreeană, germană şi engleză. La cinci ani, rezolva ecuaţii diferenţiale şi calcule cu integrale. Mai târziu, invitat la o televiziune japoneză, şi-a demonstrat fluenţa în chineză, spaniolă, vietnameză, tagalog, germană, engleză, japoneză şi coreeană. La trei ani, când alţi copii sunt fascinaţi de cărţile de colorat, Kim a fost invitat să participe la cursurile de fizică ale Universităţii Hanyang, iar la şase ani îşi petrecea timpul alături de savanţii de la NASA. A lucrat aici până în 1978, când s-a reorientat, alegând ingineria civilă, domeniu în care şi-a luat doctoratul. I s-a oferit ocazia să studieze la cele mai prestigioase universităţi din Coreea, dar a ales o universitate de provincie, unde lucrează şi în prezent.
Gregory Smith: Nominalizat al Premiului Nobel la 12 ani
Născut în 1990, Gregory Smith a învăţat să citească la doi ani, iar la 10 era deja student. Totuşi, geniul este doar o parte a vieţii lui Gregory. Când nu devorează orice carte îi cade în mână, băiatul bate Globul în lung şi-n lat ca activist pentru drepturile copiilor. Este fondator al International Youth Advocates, o organizaţie care promovează pacea şi buna înţelegere între tinerii din întreaga lume. S-a întâlnit cu Bill Clinton şi Mihail Gorbaciov şi a ţinut discursuri la ONU. Pentru toate acestea, Gregory a fost nominalizat de patru ori (!!!) la Premiul Nobel pentru Pace. Ultima lui realizare? Şi-a luat permisul de conducere.
Akrit Jaswal: Chirurg la şapte ani
Cu un IQ de 146, Akrit a fost desemnat cel mai inteligent copil din India, ţara cu peste un miliard de locuitori. Akrit a intrat în atenţia publică în 2000, când a realizat prima operaţie chirurgicală. Avea doar şapte ani, iar pacienta lui, o fetiţă de opt ani, suferise arsuri grave la una din mâini, astfel că degetele sale erau lipite unul de celălalt. Deşi Akrit nu avea cunoştinţe medicale, a reuşit să-i desprindă degetele, iar fetiţa şi-a putut folosi mâna din nou. În prezent, studiază la Universitatea Chandigarh din India şi susţine că este pe cale să descopere un leac împotriva cancerului.

Michael Kevin Kearney: Absolvent de facultate la 10 ani, profesor la 17
A devenit cel mai tânăr absolvent de facultate, la vârsta de 10 ani. În 2008, a câştigat varianta americană a jocului de cultură generală „Vrei să fii miliardar?”. Născut în 1984, Michael a vorbit pentru prima dată când avea patru luni! La şase luni i-a spus medicului său pediatru: „Am o infecţie la urechea stângă”, iar la zece luni deja ştia să citească. La patru ani lua punctaj maxim la un prestigios test de matematică, iar la şase ani termina liceul. A urmat antropologia la o universitate americană, pe care a absolvit-o la doar 10 ani.
Saul Aaron Kripke: invitat să predea la Harvard încă din timpul liceului
Fiul unui rabin, Saul Aaron Kripke s-a născut în 1940, la New York şi a crescut în Omaha. Când era în clasa a patra a descoperit algebra, iar când se afla încă în şcoala primară stăpânea deja geometria şi se apuca de filosofie. În adolescenţă, a scris o serie de eseuri care ulterior s-au transformat în studii de logică formală. Pentru unul dintre acestea a primit invitaţia să predea la Harvard, ofertă pe care a refuzat-o, motivând: „Mama a spus că ar fi cazul să termin mai întâi liceul şi apoi să merg la facultate”. Kripke este laureat al Premiului Schock, echivalentul Nobelului în filosofie. Este considerat cel mai mare filosof în viaţă.
Marko Calasan: Puşti de 9 ani, inginer angajat cu acte la Microsoft!
La prima vedere este un puşti normal. Stă în Macedonia şi este pasionat de calculatoare ca orice copil de vârsta lui... însă Marko Calasan are ceva ce alţi copii nu au: o diplomă de administrator de sistem şi o slujbă de inginer la Microsoft. Calasan şi-a obţinut prima diplomă recunoscută de Microsoft, cea de administrator de sistem, la vârsta de 6 ani. Recunoaşte că petrece cam 4 ore pe zi în faţa calculatorului, însă se petrece ca, atunci când este pasionat de ceva, să stea şi câte 10 ore.
Potrivit site-ului său, Marko a început să citească la vârsta de 2 ani, şi-a instalat primele programe pe calculator la 5 ani şi tot atunci a început să lucreze – voluntar – ca administrator de sistem pentru ONG-uri.
Pentru că petrece atât de mult timp în faţa calculatorului, Marko a obţinut permisiunea de la guvernul macedonean să meargă la şcoală atunci când are timp. Şi face acest lucru atunci când scapă de la ore... pentru că este şi PROFESOR! Le predă elevilor de 8-12 ani lecţii de informatică.
Fraser Doherty – la 14 ani a făcut o avere din... gem
Cei mai mulţi antreprenori tineri fac averi din site-uri web de succes. Scoţianul Fraser Doherty a găsit însă o metodă tradiţională de a se îmbogăţi peste noapte. La 14 ani a început să facă gem, inspirat de reţetele bunicii. La 16 a renunţat la şcoală ca să lucreze full-time la fabrica SuperJam. Acum vinde în jur de 500.000 de borcane de gem pe an, adică 10% din piaţa de dulceţuri a Marii Britanii. Băiatul are o avere estimată la aproape 2 milioane de dolari.
Milan Karki
La 18 ani a inventat un panou solar din păr uman în valoare de numai 23 de lire. Băiatul, originar dintr-un sat din Nepal, spune că panoul solar este o sursă ieftină şi ecologică de energie. Acesta este de părere că părul uman este un bun conductor şi că va revoluţiona industria energetică. Părul înlocuieşte siliconul, un ingredient destul de scump folosit la construcţia panourilor solare, aşa că dispozitivele vor fi construite la preţuri mult mai mici şi vor fi accesibile comunităţilor fără acces la o sursă de energie electrică. În Nepal, una dintre cele mai sărace ţări ale lumii, accesul la energie electrică este foarte restrâns.
Jordan Romero – la 13 ani a cucerit Everestul
Jordan Romero este cea mai tânără persoană care a cucerit cel mai înalt munte din lume. A pornit în aventuroasa călătorie împreună cu tatăl său, iubita lui şi o echipă de alpinişti profesionişti. Pentru că Jordan era prea tânăr, nu au fost lăsaţi să escaladeze Everestul prin Nepal, aşa că au ales un traseu din China, mult mai dificil. În plus, la numai 9 ani, băiatul a cucerit Kilimanjaro.
Cameron Johnson – la 19 ani şi-a vândut site-ul pe o sumă formată din şase cifre
La numai 15 ani, Cameron Johnson câştiga între 300.000 şi 400.000 de dolari pe lună din afaceri cu site-uri web. La 19 ani îşi vindea una dintre paginile electronice pentru o sumă formată din şase cifre… în dolari, pe care nu a vrut să o facă publică. Totul a început când, la 9 ani, lui Cameron i-a venit ideea de a vinde felicitări electronice, făcute chiar de el în Photoshop.
Deitrich Ludwig – la 16 ani a construit singur o maşină electrică
La vârsta la care majoritatea adolescenţilor învăţa să conducă, un băiat din Monclova, Ohio, a construit singur un Chevrolet S-10 electric. Deitrich a înlocuit motorul în patru cilindri al maşinii cu unul electric, fără emisii de gaze.
Thiago Olson – la 17 ani a construit în pivniţa casei lui un dispozitiv nuclear
Colegii l-au poreclit „Cercetătorul nebun”. Şi pe bună dreptate! Thiago a construit în pivniţa casei lui din Oakland Township un reactor de fuziune nucleară. 1.000 de ore de studiu şi lucru, timp de doi ani – atât s-a chinuit băiatul să construiască dispozitivul care, la o scară mică, crează o fuziune nucleară.
Jonathan James – la 15 ani a reuşit să „spargă” sistemul NASA
Adolescentul şi-a câştigat faimă după ce a devenit primul minor condamnat pentru infracţiuni informatice. Băiatul a stat şase luni în arest la domiciliu, la vârsta de 16 ani. Pentru început, Jonathan a reuşit să intre în sistemul uneia dintre agenţiile Departamentului de Apărare al Statelor Unite care se ocupă cu depistarea şi combaterea, printre altele, a atacurilor nucleare, biologice sau chimice împotriva SUA. Apoi a reuşit să spargă codurile NASA şi să fure din sistem tehnologie software în valoare de aproximativ 1,7 milioane de dolari. Cei de la NASA au fost nevoiţi să închidă toate sistemele, pentru un cost de 41.000 de dolari.
Evan Graham – la 16 ani ştie să piloteze cinci tipuri diferite de avioane
Evan Graham şi-a sărbătorit cea de-a şaisprezecea zi de naştere pilotând singur cinci tipuri diferite de avioane: un WWII L-4 Piper Club, un R-22 Robinson, un Cessna 150 Aerobat, un Robinson 44 Raven II şi un Cessna 150 din 1965. Totul în numai în două ore.
Alia Sabur – la 18 ani a devenit cel mai tânăr profesor universitar
Alia Sabur lucrează full-time ca profesor la Universitatea Konkuk din Coreea de Sud. Fata a intrat la facultate la vârsta de 10 ani, urmând cursurile Universităţii Stony Brook, iar la 11 ani a devenit membru al Orchestrei Rockland Symphony. Alia cântă la clarinet şi ştie să citească de la vârsta de 2 ani.
Oscar Selby – geniu al matematicii şi consilier al ministrului de finanţe
Oscar, un copil de 7 ani din Anglia, este cotat drept unul dintre cei mai inteligenţi copii din lume. Este atât de deştept încât micuţul şi-a permis să îi dea câteva sfaturi extrem de pertinente ministrului de finanţe, în legătură cu redresarea economică a ţării.
Hamad Al Humaidhan, micuţul „Picasso” 
Este vorba despre un băiat din Kuweit, care a fost catalogat de specialiştii englezi ca fiind un adevărat geniu al artei. Cu toate că nu a văzut niciun tablou al lui Picasso, operele micuţului Hamad seamănă extrem de mult cu picturile pictorului spaniol.
Charlie Vaughan – la doar 10 ani are soluţia pentru curăţarea de petrol a Golfului Mexic
Este considerat de jurnaliştii americani un mic geniu, după ce a venit cu o idee salvatoare pentru curăţarea petei de petrol din Golful Mexic. Într-un filmuleţ pe care l-a trimis televiziunii americane Fox News, Charlie Vaughan demonstrează specialiştilor de la British Petroleum, compania responsabilă pentru dezastrul ecologic produs în Golful Mexic, că au la îndemână o soluţie foarte simplă pentru a pune capăt poluării din zonă – nu au nevoie decât de o farfurie din oţel, o cheie şi un robot subacvatic.
Elise, geniu la trei ani, cu un IQ de 156! 
O fetiţă din Marea Britanie a devenit cea mai tânără membră a societăţii Mensa, care îi grupează pe oamenii cu cel mai mare IQ din lume, asta pentru că Elise are un coeficient de inteligentă cum numai 2% dintre pământeni mai au. Pe şleau, e chiar un geniu. Deşi încântaţi, părinţii Elisei sunt uşor speriaţi de fata lor super deşteaptă.
Lim Ding – La numai 9 ani a inventat o aplicaţie pentru iPhone
Lim Ding, un puşti din Singapore, a creat o aplicaţie pentru iPhone, folosită acum de 150.000 oameni. Băieţelul ştie să folosească un computer încă de la doi ani. Acum se distrează scriind programe care depăşesc înţelegerea a milioane de oameni. Deşi a devenit celebru, băiatul îşi vede liniştit de calculele sale.
Ethan Bortnick, copilul-minune al muzicii
Nu există vreun cuvânt care să-l descrie mai bine pe Ethan Bortnick decât GENIAL. Micuţul, în vârstă de numai 9 ani, poate fi comparat cu Mozart în ceea ce priveşte calităţile sale muzicale. De la jazz, rock 'n roll sau muzică clasică, nu este vreun gen de muzică ce nu poate fi interpretat fără greşeală de Ethan. Micuţul geniu spune că de fiecare dată când urcă pe scena nu vrea să impresioneze lumea, ci vrea să se distreze şi să îi facă pe oameni să uite de griji şi probleme.

Copilul tău are capacităţile unui geniu?
Titulatura de „om deştept” o primeşti automat în momentul în care ai trecut testul Mensa. Mensa este o organizaţie cu filiale în toată lumea. Membru poţi fi doar dacă ai un IQ în primele două procente din totalul populaţiei. Adică un coeficient de inteligenţă pe scara standard de peste 132. Inteligenţa medie nu depăşeşte valoarea de 100. Un scor între 121-150 indică o inteligenţă peste medie. Oricine obţine peste 150 este considerat că având o inteligenţă de geniu. IQ sau „intelligence quotient” („coeficient de inteligență”) reprezintă un concept și un scor derivat din diferite teste standardizate prin care se evaluează inteligența.
Care ar fi avantajul recunoaşterii deşteptăciunii? Negocierea unui salariu mai bun, în special în ţările din UE, cât şi respectul angajatorului. Cel puţin aşa spun reprezentanţii Mensa. Mensa este o organizaţie non-profit, finanţată în principal din contribuţiile membrilor săi, care în general nu solicită şi nici nu acceptă sponsorizări. S-a înfiinţat în 1946, la Oxford, cu scopul de a găsi cei mai inteligenţi oameni din lume. Organizaţia poate fi comparată cu un club exclusivist şi numără peste 150.000 de inteligenţi din peste 100 de ţări.

yogaesoteric
17 martie 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu