marți, 22 martie 2016

Cum să începem fiecare dimineaţă

„În fiecare dimineaţă, înainte de orice activitate, reculegeţi-vă un moment, în ideea de a aduce în voi pacea şi armonia, legându-vă de Creator şi consacrându-i, prin rugăciune şi meditaţie, această zi care începe.
Începutul este esenţial. Aici, la început, forţele noi se declanşează şi se orientează.
Pentru a acţiona corect, începeţi prin a căuta Lumina. Când vine noaptea, nu vă grăbiţi, în întuneric, să luaţi un obiect sau să începeţi vreo activitate; aprindeţi mai întâi o lampă şi apoi acţionaţi. Ei bine, pentru orice activitate în viaţă, mai întâi aveţi nevoie să „aprindeţi lumina”, adică să vă concentraţi, să vă reculegeţi, înainte de a şti cum să acţionaţi. Dacă nu aveţi această lumină, veţi orbecăi la stânga sau la dreapta, veţi bate la toate porţile, dar nu veţi face nimic bun.
Întreaga zi se va înscrie pe făgaşul pe care îl veţi da, chiar de dimineaţă, gândurilor voastre. Ca urmare a faptului că sunteţi sau nu atenţi şi vigilenţi, vă veţi deschide drumul sau, din contră, vi-l veţi bloca cu tot felul de lucruri inutile sau chiar nocive.
Dacă aveţi pentru fiecare zi un scop precis, o orientare precisă, un ideal de atins, toate activităţile vi se vor ordona încet-încet, se vor organiza şi vor contribui la realizarea acestui ideal. Chiar dacă unele gânduri şi sentimente străine, negative, vor încerca să pătrundă în voi, ele vor fi orientate şi puse în slujba Lumii Divine, vor fi obligate să meargă în direcţia pe care aţi ales-o.
Astfel, mulţumită acestui gând fundamental pe care vi l-aţi pus dis-de-dimineaţă în minte, în inimă, veţi putea înscrie această zi în Marea Carte a Vieţii.
Cum totul se înregistrează, odată ce aţi trăit o zi minunată, o zi a Vieţii Veşnice, nu numai că ea va fi înregistrată, nu numai că nu va muri, dar va urmări să antreneze şi celelalte zile pe urmele ei, pentru a-i semăna.
Urmăriți cel puţin să trăiţi bine o singură zi, căci ea le va influenţa pe celelalte: le va invita să le vorbească şi să le convingă să fie asemenea ei: echilibrate, ordonate, armonioase.”

Fragment extras din lucrarea Gânduri pentru fiecare zi, de Omraam Mikhael Aivanhov.

yogaesoteric
21 martie 2016

2 comentarii:

  1. Scuzati-ma,ce blog este acesta?yogaesoteric sau spiritul etern?nu mai sunt canalizari despre SALUSA,sau ASHTAR,sau INGERI,ARHANGHELI?inteleg ca sunte-ti fan Bivolaru,dar...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În 99% din cazuri, articolele de pe yogaesoteric nu tratează despre Bivolaru. În mod selectiv, eu preiau de pe acest blog (ca, de altfel, și de pe alte bloguri, puține, din păcate) articolele pe care le consider interesante și care cred că ajută cititorul avid de cunoaștere. Dacă dv. nu sunteți dintre cei spălați pe creier de propaganda surselor care deformează și malformează realitatea, ar trebui să vedeți că întrebarea pe care mi-o puneți este stupidă. Nu are importanță cine conduce spiritual, sau altfel, o organizație de oameni, dacă sunt promovate înalte principii morale, precum cinstea, adevărul, iubirea de Dumnezeu etc. Nu sunt fanul nimănui, sau, mai exact, apreciez și mă alătur tuturor celor care promovează înaltele principii de dreptate și echitate umană (spre disperarea unora, printre care vă numărați), și printre aceștia pot aminti nume/persoane precum Bivolaru, Băsescu, Udrea, Macovei, Moraru, iar la modul extins: Arsenie Boca, Cleopa, etc.
      Cei ca dv. pun în locul lor alte nume: Iliescu, Adrian Năstase, Ponta, patriarhul Daniel, Hrebenciuc, Tăriceanu, Liviu Dragnea, Dan Voiculescu etc. Chestie de...gust!
      Faceți parte, se pare, dintre cei care ar vrea să li se dea, fără ca ei să facă ceva anume, util semenilor săi. Dacă nu agreați o sursă de informare (un blog, în cazul acesta), ignorați-l și accesați altele care vi se par de interes și pe măsura preferințelor dv. Atunci când SaLuSa, Ashtar, arhan. Mihail, etc trimit mesaje, eu preiau, în funcție de posibilitățile de care dispun (timp, capacitate de traducere etc), neavând pretenția că pot traduce toate mesajele. Vă invit: preluați și dv. o parte din aceste materiale și publicați-le (pe un blog propriu sau pe al meu, de exemplu). E ușor să stai pe margine și să mai faci și observații
      „inteligente”. C.M.

      Ștergere