miercuri, 2 decembrie 2015

Energia subtilă benefică ce este acumulată și cultivată prin meditaţie a fost dovedită ştiinţific

Mai multe studii au arătat că energia emisă de unii oameni care au atins un nivel avansat practicând meditaţia, depăşeşte nivelul uman obișnuit de sute sau mii de ori. Vă prezentăm mai jos câteva studii pe această temă.
1. Nivelul undelor gama a depăşit capacitatea de măsurare
Studiul expertului în neurologie Richard Davidson, efectuat în 2004, cu privire la energia emisă de călugării tibetani în timp ce meditează a fost documentat de Universitatea Standford.
Davidson i-a testat pe unii dintre călugării mai avansaţi ai lui Dalai Lama, fiecare având între 15 şi 40 de ani de experienţă în practica de meditaţiei. Acesta a măsurat undele gama emise de creierul lor cu un electroencefalograf (EEG), scanând şi testând creierul. Un grup de control format din 10 studenţi fără nicio experienţă anterioară în meditaţie a fost, de asemenea, testat după o săptămână de antrenament.
Undele gama sunt descrise ca fiind undele cu o frecvenţă foarte înaltă şi cele mai importante dintre undele electrice ale creierului. Pentru producerea lor este necesar ca mii de celule nervoase să acţioneze concomitent, la viteze foarte înalte.
Davidson a descoperit că la unii dintre călugări, în timpul meditaţiei, activitatea undelor gama era foarte puternică şi de o amplitudine mai mare decât oricare alt caz documentat în istorie. Mişcarea undelor a fost, de asemenea, mult mai bine organizată decât la voluntarii care au participat la test fără a avea experienţă în meditaţie.
S-a arătat că meditaţia poate să conducă la redistribuirea materiei cenuşii în creier şi să prevină pierderea acesteia, cu un impact pozitiv asupra mai multor funcţii mentale precum controlul emoţiilor, impulsurilor, gândurilor şi mişcărilor. Aceasta se petrece deoarece nucleele ramificate ce controlează aceste funcţii sunt situate în interiorul materiei cenuşii.
2. Maeştrii de Qi Qong emit unde infrasonice de 100 până la 1000 de ori mai mari decât nivelurile normale
Cultivarea minţii şi a trupului are efecte supranaturale profunde ce pot fi măsurate. În 1998, profesorul Lu Yanfang împreună cu alţi oameni de ştiinţă americani au efectuat cercetări pe maeştrii de Qi Qong din China.
Qi Qong-ul este o practică străveche, ce cultivă energia nu doar prin exerciţiile meditative, ci şi prin îmbunătăţirea minţii şi a naturii inimii. Se spune că mintea şi trupul sunt inseparabile.
În cercetarea sa, Yanfang a constatat că maeştrii de Qi Qong sunt capabili să emită rafale de unde infrasonice, de 100 până la 1000 de ori mai puternice decât oamenii obişnuiţi. Chiar şi începătorii aveau, după doar câteva săptămâni de practică, o energie infrasonică de cinci ori mai mare decât înainte.
Un studiu similar al Colegiului de Medicină Tradiţională Chineză din Beijing, publicat în 1988, a constatat că energia emisă de către maeştri de Qi Qong poate fi măsurată parţial, ca unde infrasonice.
Ambele studii sunt detaliate de către Institutul China Healthways.
3. Călugării emit căldură atunci când alţii pot muri de frig
Într-un articol din 2002, publicat în Gazeta Universităţii Harvard, este descris un experiment realizat pe călugării tibetani din nordul Indiei.
Călugării, îmbrăcaţi cu haine subţiri, au fost închişi într-o cameră, la temperatura de 4° Celsius. Ei au intrat în stare de meditaţie profundă iar peste umeri le-au fost puse cearşafuri umede. În aceste condiţii, o persoană obişnuită ar fi început să tremure incontrolabil, iar scăderea temperaturii trupului ar fi putut duce chiar la deces, se explică în articol. Cu toate acestea călugării au rămas calzi, iar căldura trupului lor chiar a uscat cearşafurile. Odată uscate, acestea erau înlocuite cu alte cearşafuri ude. Fiecare călugăr putea usca trei cearşafuri pe parcursul mai multor ore.
Herbert Benson, care a studiat tehnica meditaţiei timp de 20 de ani, a declarat pentru Gazetă: „Budiştii simt că realitatea în care trăim nu este cea finală. Putem pătrunde în altă realitate, care nu este afectată de emoţiile noastre sau de lumea cotidiană. Budiştii cred că această stare de spirit poate fi atinsă prin facerea de fapte bune şi meditaţie.”
Căldura emisă de trupurile lor era doar un efect secundar al meditaţiei, a specificat Benson.
Multe astfel de experimente au fost efectuate pe oameni care practică meditaţia şi s-a descoperit că unii sunt capabili să emane cantităţi mari de diferite tipuri de energie măsurabilă. Ei pot să-şi controleze metabolismul precum şi alte funcţii ale trupului.
4. Efectele vindecătoare sunt uimitoare
Mulţi practicanţi Falun Dafa, o practică străveche cunoscută de asemenea şi ca Falun Gong, au susţinut că au fost vindecaţi de boli cronice şi afecţiuni foarte serioase. Falun Dafa este o disciplină meditativă ce cultivă atât mintea cât şi trupul. Cele trei principii fundamentale ale sale sunt: Adevăr, Bunătate şi Toleranţă.
Jurnalista din domeniul medical Lara C. Pullen a intervievat câţiva practicanţi Falun Dafa, în anul 2000, pentru un articol publicat în CBS Health Watch. Iată doar un exemplu: Sen Yang, unul dintre intervievaţi, a povestit că la vârsta de 39 de ani a fost diagnosticat cu hepatită cronică. „Un doctor mi-a spus direct – nu există nicio modalitate să-ţi vindecăm boala. O vei avea pentru tot restul vieţii”, i-a relatat acesta lui Pullen. După ce a practicat Falun Dafa pentru un timp, a făcut un examen medical, iar rezultatele tuturor celor 32 de teste erau normale, inclusiv cele cu privire la boala sa.
yogaesoteric, 1 decembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu