Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 1 aprilie 2016

CUM SA IMBATRANESTI FERICIT, SANATOS SI IMPLINIT SUFLETESTE

de  la 30 mar. 2016


Batranetea nu este ceva despre care societatea sa vorbeasca in termeni pozitivi si sereni. Cele mai multe sfaturi despre inaintarea in varsta te invata ce sa faci sa nu imbatranesti pretinzand ca batranetea e ceva care nu ne va ajunge din urma.


Dar batranetea trebuie sarbatorita ca orice moment din viata si este momentul in care putem gasi fericirea si implinirea. Pentru multe persoane este prima oara in viata cand pot trai exact asa cum isi doresc, fara sa mai fie stresati de asteptarile celor din jur si fara grija. Ca sa fii cu adevarat fericit trebuie sa cultivi aceasta bucurie interioara si nu e niciodata prea tarziu sa inveti cum sa faci asta.

1. Nu te conforma cu stereotipurile varstei
Daca iti place sa faci ceva, pune mana si fa acel lucru. Daca problemele de sanatate te impiedica sa faci acel lucru, incearca sa gasesti o modalitate care sa-ti permita totusi sa faci ceea ce-ti place. Alatura-te unor grupuri de oameni diversi, nu neaparat de varste apropiate cu a ta. Nu te gandi ca viata ta s-a terminat, ci priveste in viitor, fa-ti planuri si actioneaza. Socializand cu persoane tinere care iti impartasesc pasiunile e un mod bun de a-ti pastra echilibrul si de a nu te izola.

2. Pune in aplicare cele 5 principii ale sanatatii
Poate fi tentant sa spui ca ai ajuns la o varsta si ca nu ai probleme de sanatate si, ca sa scapi de vizitele sacaitoare la doctor sau de asistentele autoritare, ai grija de tine cat poti mai bine. Pretuieste sanatatea si sporeste-o urmand cele 5 principii de baza ale sanatatii:
- Mananca sanatos. Asta inseamna printre altele sa mananci fructe si legume crude in fiecare zi.
- Evita sau renunta la obiceiurile nesanatoase. Daca nu ai facut-o deja, asta e momentul ideal de a renunta la excesul de alcool, tigari si mancare.
Fa sport. Sunt o multime de sporturi potrivite pentru o persoana mai in varsta. Incearca activitati ca mersul pe jos, alergarea, inotul, yoga, gimnastica acvatica.
- Incearca sa gandesti pozitiv.
Practica meditatia. Daca nu ai incercat inca meditatia acesta este momentul perfect sa incepi. Iti va pune gandurile in ordine si-ti va alunga nelinistile ca nimic altceva.
3. Sportul
Asa cum am spus, incearca sa faci sport cel putin o jumatate de ora sau o ora in fiecare zi. Plimba-te, alearga, inoata, mergi cu bicicleta sau fa yoga. Te poti duce la o sala de sport sau poti practica sportul preferat acasa.
4. Bucura-te de orice
Cand inaintezi in varsta o stare de spirit pozitiva e mai greu de intretinut. Si asta pentru ca odata cu varsta iti pierzi energia, apar tot felul de afectiuni, simti ca nimic nu mai conteaza si iti faci griji pentru tot felul de probleme asupra carora nu ai niciun fel de control. Cand se intampla toate astea starea ta de bine si bucuria au de suferit. Cand imbatranesti este nevoie de ceva efort pentru a lucra la starea ta de bine prin exercitii zilnice care iti mentin atat sanatatea fizica cat si pe cea psihica.

5. Educa-ti spiritul
Citeste o ora pe zi o carte de educare a spiritului. Sunt multe carti bune care te pot ajuta sa iti gasesti drumul spre bucuria interioara. Tot ce trebuie sa faci este sa le alegi pe cele care se armonizeaza cu interpretarea ta despre spiritualitate. Cititul este cel mai bun mijloc pentru a-ti mentine gandirea pozitiva si pentru a-ti raspunde la unele intrebari si, de asemenea, e perfect pentru a-ti controla gandurile negative. Daca vei citi zilnic pasaje dintr-o carte de spiritualitate vei fi mai optimista si vei fi mai axata pe scopuri. Invata cateva fraze de gandire pozitiva si repetati-le zilnic. Propune-ti sa incepi fiecare zi cu o imagine sau o idee pozitiva.

6. Mediteaza
Practica o ora pe zi yoga sau mediteaza. Trezeste energia iluminatoare prin meditatie. O minte calma este o minte pozitiva si, folosind yoga sau meditatia pentru a te linisti de cate ori esti ingrijorata sau trista, este un exercitiu minunat. Daca yoga nu crezi ca ti se portiveste, cauta stilul de meditatie care te ajuta. Si asigura-te ca il practici zilnic - ai la dispozitie toate religiile si filozofiile lumii, dar trebuie sa le practici pentru a fi fericita.

7. Gaseste-ti un hobby
Viata incepe sa aiba sens atunci cand poti alege lucrurile pe care sa le faci si cand sa le faci. Un hobby e o modalitate excelenta prin care sa ramai conectat cu ce se intampla in jurul tau. Inevitabil un hobby te va duce catre oameni care au aceeasi pasiune ca si tine, astfel vei ajunge sa interactionezi cu alte persoane si te vei simti mai implinita. Nu conteaza ce hobby ai, atata timp cat iti face placere, este accesibil si il practici cu masura.

8. Petrece timp cu prietenii
Poti gasi prieteni pe internet, pot fi oameni care au aceleasi pasiuni ca tine, oameni alaturi de care faci sport sau persoane alaturi de care faci voluntariat. E o idee buna sa te intalnesti in mod regulat cu cateva persoane astfel te vei simti conectata si ca fiind parte a unui grup. Petreceti timp impreuna si spune cu voce tare daca este ceva care te deranjaza. Nu mai sunteti la varsta la care sa va eschivati.

Daca sunt persoane care pretind ca-ti sunt prieteni dar te ranesc, ia-ti la revedere si despartiti-va. Sunt momente in viata in care sa incerci sa repari tot felul de relatii cu alte persoane, dar cu cat inaintezi in varsta ai din ce in ce mai putin timp si ai nevoie de oameni care sa te accepte asa cum esti. Nu te stresa, gaseste oameni care te fac fericita si petrece cat mai mult timp cu ei. 
9. Ia-ti un animal de casa
Daca iti plac animalele de casa trebuie sa-ti iei unul cu siguranta. Dragostea, alinarea si legatura cu un animal e la fel de importanta pentru tine acum la o varsta inaintata cum e de altfel la orice varsta. Animalele nu ne judeca asa cum fac oamenii; animalelor nu le pasa ce varsta ai atata timp cat le putem asigura hrana, ingrijirea si dragostea. Alege un animal care este usor de intretinut si pe care il poti manevra fara grija.

10. Fii altruista
Gandeste-te sa faci lucruri bune pentru altii. Aceasta este o varsta la care iti face mare placere sa faci lucruri pentru ca altii sa fie fericiti si cand ai si timp. Sa faci voluntariat sau sa inveti ceva pe cineva e o modalitate buna de a trece mai departe experienta pe care o ai. De asemenea, esti aproape de alti oameni si te poti bucura ca ii ajuti pe unii dintre ei sa invete ceva nou.

Ajutandu-i pe altii vei fi si parintele lor nu numai al copiilor tai. Aceasta familie extinsa este un privilegiu al acestei varste si cu cat intelepciunea ta va fi insusita de cat mai multe persoane amintirea ta se va transforma in dragoste.

11. Invata sa nu te mai gandesti la moarte
Spiritualitatea, yoga si meditatia vor fi foarte importante in a te ajuta sa treci peste fricile si grijile legate de moarte. Meditatia si mantrele sunt lucruri care te pot alina. Constientizeaza ca dupa moarte vei avea un mare beneficiu al varstei tale spirituale. Vei pasi intr-o alta dimensiune - a luminii, a pacii si a dragostei. Chiar daca nu crezi intr-o viata dupa moarte, alinarea pe care o vei obtine prin vizualizarea mortii in sens spiritual, ca pe un ciclu si acceptand-o ca pe ceva care e menit sa se intample, va fi minunata.

12. Motiveaza-te in fiecare zi
Cand ajungi la o varsta inaintata sa ai ganduri negative e foarte usor. Totusi sa te dai batuta este mai rau decat moartea; sa nu mai vrei sa inveti nimic nou, sa nu mai vrei sa schimbi nimic duce la decadere si batranetea ta va fi lipsita de un scop si de armonie. Chiar daca nu este deloc usor sa te motivezi in fiecare zi, sa citesti cartile spirituale si sa meditezi si sa-ti gatesti mancare sanatoasa, aceste lucruri sunt surse importante de energie care te ajuta sa faci fata schimbarilor specifice varstei. Pentru a te mentine motivata, gaseste o fraza care sa te ajute sa te energizezi si care sa-ti provoace reactii pozitive. 
http://www.sanatatesistaredebine.ro

Un comentariu:

  1. Nu-ti trebuie decat o "rezerva" de vreo 50 de tone de aur in lingouri depuse la o banca elvetiana.....

    RăspundețiȘtergere