Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 25 ianuarie 2020

Uluitorul doctor Kaspirovski, omul care vindeca milioane de oameni prin puterea sugestiei

În 1989, când URSS se afla în pragul prăbuşirii, la televiziunea rusă din Moscova se difuza săptămânal o emisiune şocantă dar extrem de populară: Şedinţe de sănătate cu doctorul psihoterapeut Anatoli Kaspirovski.
Kaspirovski era un doctor ucrainean cu ochi hipnotici şi vocea puternică. Pentru prima dată în istoria URSS se transmitea în direct o emisiune dedicată unor sesiuni de vindecare în masă, prin puterea sugestiei. Succesul a fost neaşteptat; potrivit estimărilor, audiența emisiunii a atins cote uriaşe, de peste 300 de milioane de telespectatori, atât în URSS, cât şi în majoritatea ţărilor din sud-estul Europei.
Săptămânal când se transmitea show-ul, oamenii încetau orice activitate şi se postau în faţa televizorului, cu răsuflarea tăiată. Unii chiar aşezau pahare cu apă lângă ecran, pentru că, după spusele vindecătorului, lichidul se încărca cu energie benefică. Străzile erau pustii, magazinele goale, iar autobuzele aproape că nu mai circulau. După emisiune totul revenea la normal, dar oamenii continuau să vorbească numai despre harul doctorului Kaspirovski.
Conform teoriei sale, organismul uman are o inteligenţă proprie şi o conştiinţă de sine specifică. „Trupul nostru cunoaşte absolut totul: unde se află o cicatrice, unde s-au concentrat celulele canceroase, unde se găsesc noduli invizibili şi imposibil de investigat. Organismul uman ştie tot, însă creierul nu. Eu sunt convins că omul are un soi de «butoane» pe care, dacă le apeşi, atunci organismul se va uita la sine din interior, va face o introspecţie şi va «vedea» răul ce şi l-a făcut. În această «expediţie» el va descoperi unde s-a format o ulceraţie, dacă vasele sanguine s-au dilatat sau micşorat, unde a apărut un chist sau nodul. Trupul uman deţine un limbaj de comunicare, însă acest limbaj nu are nimic în comun cu mintea noastră, cu conştiinţa noastră. Organismul nostru este foarte inteligent, perfect chiar. Creierul însă, deşi prin naştere are capacitatea înţelegerii acestor mesaje, cu timpul îşi pierde această abilitate, până la dispariţie”.
Prin aceste şedinţe psihoterapeutice, Kaspirovski încerca desfundarea canalelor de comunicare dintre organism şi creier, astfel încât mintea să reuşească să descifreze mesajul pe care trupul îl transmitea, despre existenţa unor boli sau malformaţii. Sub privirea penetrantă şi vocea hipnotizantă a vindecătorului, tumorile se micşorau, cicatricele sau semnele din naştere se ştergeau, iar durerea dispărea. La finalul emisiunii, oamenii se simţeau mai relaxaţi, mai plini de energie şi mai sănătoşi.
Succesul a fost copleşitor. La televiziunea de stat soseau mii şi mii de scrisori de recunoştinţă, de mulţumire pentru tratamentele miraculoase. Mulţi oameni, milioane se spune, s-au vindecat. Mulţi, desigur, nu. Însă realizarea remarcabilă pe care a reuşit-o psihoterapeutul a fost aceea de a găsi o cale prin care omul să „îşi amintească” starea de normalitate înnăscută a organismului şi să revină la ea.
Esenţa teoriei şi practicii sale consta în trezirea „matricei stării de normalitate”, care este înregistrată în organism, la cel mai adânc nivel al celulelor. Acea stare de normalitate a fost „resuscitată” de Kaspirovski, în acele „şedinţe de sănătate”, transmise pe canalul principal de televiziune.
În paralel cu emisiunile de la TV, vindecătorul călătorea pe întregul teritoriu sovietic şi realiza şedinţe de sănătate pe stadioane, în săli de spectacole, la căminele culturale. De cele mai multe ori locaţiile erau neîncăpătoare. Mulţimea se călca efectiv în picioare pentru a prinde un bilet la show, un bilet ce reprezenta şansa de vindecare. La el veneau nu numai oameni simpli, din toate colţurile lumii, dar şi vedete internaţionale, celebrităţi din toate domeniile, care aveau toată încrederea în puterea lui de vindecare.
Mulţi specialişti, doctori, psihologi, medici psihiatri, l-au considerat pe Kaspirovski un şarlatan, încercând să-l discrediteze, prin acuza că foloseşte metoda hipnozei asupra pacienţilor. Kaspirovski a respins aceste acuzaţii, afirmând că hipnoza este cea mai facilă metodă de influenţare. Rezultatele unice obţinute în tratamentele sale, imposibil de obţinut cu metodele clasice, demonstrează faptul că el a aplicat cu totul alte mecanisme de influenţare a psihicului. Aceste mecanisme permit pătrunderea în mod real în sfera subconştientului şi reactivarea „matricei înnăscute a memoriei stării de normalitate”.
yogaesoteric
9 ianuarie 2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu