Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

luni, 9 decembrie 2019

Dezvăluiri adevărate și «dezvăluiri» false despre… OZN-uri

George Knapp este un faimos jurnalist de investigație american, laureat al multor premii în branșă. Stabilit de mult timp în Las Vegas, el este din 1981 angajat al KLAS-TV și aparține și grupului I-Team. A devenit faimos, între altele, la sfârșitul anilor 1980, prin reportajele sale privind fenomenul OZN în Aria-51, mai ales cu Bob Lazar, sau, ulterior, prin interviurile cu miliardarul Robert Bigelow, inclusiv în contextul recentului proiect AATIP al Pentagonului.


În octombrie 2018, George Knapp a fost el însuși intervievat, răspunzând la întrebările unor membri ai grupului UAPinfo. Opiniile sale echilibrate, caracteristice unui jurnalist de înaltă clasă, vă vor capta cu siguranţă atenţia.
Prima întrebare care i-a fost adresată a fost câtă încredere poate fi acordată unor presupuși insideri (inițiați din interiorul sistemului) din structurile militare, care dezvăluie secrete OZN senzaționale, proiecte negre ș.a.m.d.? Knapp a răspuns că „într-un domeniu atât de nebun ca acesta este important să ne păstrăm mintea deschisă, menținând, în același timp, un nivel sănătos de scepticism. Practic, asta se reduce la a cere ce dovezi justificative sunt disponibile.”
El a mărturisit că n-ar mai fi în stare să estimeze de câte ori, în ultimii 30 de ani, a fost contactat de oameni care pretindeau că sunt insideri ai Departamentului Apărării sau care doreau să-i împărtășească informații despre OZN-uri, adăugând: „în cea mai mare parte, s-au dovedit a fi mincinoși, sau oameni care voiau să li se acorde atenție; unii erau instabili din punct de vedere psihic și câțiva, bănuiesc, voiau sa afle ceea ce știam, în loc să-mi spună ce știau ei”.
Insiderii militari autentici, care au informații plauzibile sau verificabile despre OZN-uri, sunt destul de rari. Sunt unii care cunosc fragmente, deoarece, după cum știm, Pentagonul a continuat să colecteze informații, rapoarte de incidente, dovezi vizuale si alte tipuri de dovezi despre OZN-uri, dar sunt foarte putini care cunosc imaginea de ansamblu.
Cei mai mulţi din Departamentul Apărării consideră că OZN-urile sunt o prostie, deoarece au fost antrenați să creadă astfel în ultimii 60 de ani. Apoi, s-a văzut recent că întâlniri dramatice, care implică un număr mare de piloți si alt personal pot fi păstrate secrete. În plus, factorul de ridicol este valabil la toate nivelurile. Nimeni nu vrea să fie generalul OZN, sau amiralul OZN, sau tipul OZN din statul major reunit. În consecință, numărul de insideri care știu, cu adevărat, ceva despre subiect este destul de mic.”
O bună parte din ceea ce se cunoaște „pe scară macro” despre OZN-uri – a continuat Knapp – se află în industria privată, nu la Departamentul Apărării. „Cred că o rețea mică și informală de oameni din interior, care gândesc în același fel, face ocazional schimb de informații cu privire la acest subiect cu ceea ce ar putea fi o rețea mai mare în exterior, dar, din nou, numărul de persoane care cunosc imaginea de ansamblu este probabil destul de mic.”
Ca și în cazul altor aspecte din „ufologie”, este o idee bună să luăm recentele dezvăluiri din Departamentul Apărării cu o oarecare rezervă. Unele dintre cele aflate cu această ocazie ar putea fi un fel de test, sau o ghicitoare.
Knapp a subliniat, ca un ultim punct important despre insiderii din Departamentul Apărării, că există și un grup complet diferit de oameni care au – sau au avut – informații directe despre OZN-uri, dar care se opun la orice posibilă dezvăluire. Motivele lor variază de la mici chestiuni personale, la convingeri religioase, ori la faptul că unii dintre ei au plăcerea de a agita apele și de a urmări apoi ce se petrece.
Pasionații OZN-urilor stau mereu la pândă, vânând conspirații de dezinformare. Ei bine, acestea chiar au loc. Jurnalistul a spus că este sigur, în mod rezonabil, că „există câțiva lideri de opinie care șoptesc unele informaţii în urechile celor din acest domeniu. Dacă cineva se întreabă de ce există atât de multe informații contradictorii, ca și teorii și scenarii care se bat aparent cap în cap, toate provenind din același loc, ei bine, aceasta este una dintre explicații”.
Knapp este de părere că, în particular, Louis Elizondo, fostul șef al proiectului AATIP de la Pentagon, este un tip care nu răspândește minciuni. La Conferința MUFON, care a avut loc la sfârșitul lunii iulie 2018, la o întrebare semi-ostilă, care insinua că ar avea anumite motive ascunse, el a răspuns că și dacă ar îndeplini o misiune aici, împărtășind publicului informații despre OZN-uri, pentru că i s-a ordonat să facă asta, care e diferența?
Ufologia dorește ca guvernul să recunoască faptul că OZN-urile sunt reale și că subiectul ar fi necesar să fie studiat. Și acest fapt chiar s-a petrecut – a încheiat Elizondo.


George Knapp a răspuns și la o întrebare vizând statutul ufologiei în condițiile avalanșei de știri false și fantasmagorice cu care suntem confruntați în mass-media.
Trăim într-o lume – a spus el – în care oricine poate să vândă povești extraordinare despre OZN-uri, ori despre conspirații ale unor puteri oculte care conduc statul. Cu cât sunt mai scandaloase afirmațiile, cu atât mai multă atenție pare să li se acorde.
Referindu-se la informaţiile senzaționaliste care circulă, el a spus ironic: „Marte? Într-adevăr? Cu Barack Obama? Sau, să zicem, ești unul dintre tipii care au împușcat personal și au ucis și au eviscerat câteva duzini de extratereștri? Sau ești un ghid care poate atrage nave spaţiale extraterestre ori de câte ori dorești, folosind doar o lanternă?
Pe de altă parte, el consideră că în ultimul an, odată cu dezvăluirile publicate în ziare ca New York Times, Washington Post etc., ufologia serioasă a intrat în ceea ce se numește „mainstream”, adică în tendințele dominante din media. Jurnalistul consideră că ultimul an a adus o modificare majoră în modul în care este privit subiectul. Este cea mai mare modificare în cei treizeci de ani de când urmărește fenomenul. Dacă acesta este un fel de operație de dezvăluire a unor aspecte până acum ascunse – spune el – este excelent. Dacă a fost dezinformare, vom ști destul de repede. Dar dacă este adevărat…?

yogaesoteric
30 noiembrie 2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu