Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

marți, 2 iulie 2019

Oamenii de știință dezvăluie un univers multidimensional în interiorul creierului.


Oamenii de stiinta au descoperit ca creierul uman poate crea structuri in pana la 11 dimensiuni

Image Credit: Proiectul Blue Brain.

Un studiu publicat în Frontiers in Computational Neuroscience a aratat ca structurile creierului uman functioneaza in pana la 11 dimensiuni .
Conduita de proiectul Brain Albastru, oamenii de stiinta au descoperit noi detalii fascinante despre complexitatea creierului uman.
"Am gasit o lume pe care nu ne-am imaginat niciodata", a explicat neurologul Henry Markram , directorul Blue Brain Project si profesor la EPFL din Lausanne, Elvetia.

Un univers al structurilor multidimensionale din interiorul creierului


Imaginea încearcă să ilustreze ceva ce nu poate fi imaginat - un univers de structuri și spații multidimensionale.  În stânga este o copie digitală a unei părți a neocortexului, cea mai evoluată parte a creierului.  În dreapta sunt forme de diferite mărimi și geometrii în încercarea de a reprezenta structuri variind de la 1 dimensiune la 7 dimensiuni și dincolo.  "Gaura neagră" din mijloc este folosită pentru a simboliza un complex de spații multidimensionale sau cavități.  Cercetatorii de la Blue Brain Proiect raport grupuri de neuroni legate intr-o astfel de cavitati furniza legatura dintre structura neuronale si functia, in noul lor studiu publicat in Frontiers in Computational Neuroscience.  Image Credit: Proiectul Blue Brain.

Imaginea încearcă să ilustreze ceva ce nu poate fi imaginat - un univers de structuri și spații multidimensionale. În stânga este o copie digitală a unei părți a neocortexului, cea mai evoluată parte a creierului. În dreapta sunt forme de diferite mărimi și geometrii în încercarea de a reprezenta structuri variind de la 1 dimensiune la 7 dimensiuni și dincolo. "Gaura neagră" din mijloc este folosită pentru a simboliza un complex de spații multidimensionale sau cavități. Cercetatorii de la Blue Brain Proiect raport grupuri de neuroni legate intr-o astfel de cavitati furniza legatura dintre structura neuronale si functia, in noul lor studiu publicat in Frontiers in Computational Neuroscience. Image Credit: Proiectul Blue Brain.
"Există zeci de milioane de astfel de obiecte, chiar și într-o mică specie a creierului, prin șapte dimensiuni. În unele rețele, am găsit chiar și structuri cu până la unsprezece dimensiuni ", a adăugat Markram.
Studiind creierul uman, cercetatorii au descoperit ca vederile matematice traditionale nu erau aplicabile si ineficiente.
"De obicei, matematica aplicată rețelelor de studiu nu poate detecta structurile și spațiile înalte dimensionale pe care le vedem acum clar", a relevat Markram.

În schimb, oamenii de știință au decis să ducă o topologie algebrică.
Oamenii de stiinta de la Blue Brain Proiectul au fost asistati de matematicieni Kathryn Hess de  la EPFL si  Ran Levi de la Universitatea Aberdeen in aplicarea acestei discipline in noul lor studiu. 
Topologia algebrică este ca un telescop și microscop în același timp . Se poate mări în rețele pentru a găsi structuri ascunse - copacii din pădure - și pentru a vedea spațiile goale - curățările - toate în același timp ", a explicat profesorul Hess.

Creierul uman poate crea structuri în până la 11 dimensiuni

Oamenii de stiinta au descoperit ca structurile din interiorul creierului sunt create atunci cand un grup de neuroni - celule care transmit semnale in creier - formeaza ceva numit clic . Fiecare neuron este conectat la fiecare alt neuron din grup într-un mod unic, creând un obiect nou. Cu cât există mai mulți neuroni într-o clique, cu atât este mai mare "dimensiunea" obiectului .
Topografia algebrică a permis oamenilor de știință să modeleze structurile dintr-un creier virtual, creat cu ajutorul calculatoarelor. Apoi au efectuat experimente pe țesut cerebral real, pentru a verifica rezultatele lor.
Prin adăugarea de stimuli în creierul virtual, cercetătorii au descoperit că clișee de dimensiuni progresive mai mari se asamblează. În plus, între cliques, oamenii de știință au descoperit cavități.
Apariția de cavități de dimensiuni mari atunci când creierul este de prelucrare a informațiilor înseamnă că neuronii din rețea reacționează la stimuli într-o manieră extrem de organizată ", a explicat Levi.
"Este ca și cum creierul reacționează la un stimulent prin construirea apoi răsturnând un turn cu blocuri multidimensionale, începând cu tije (1D), apoi scânduri (2D), apoi cuburi (3D), apoi geometrii mai complexe cu 4D, 5D etc. "
"Progresul activității prin creier seamănă cu un sandcastle multidimensional care se materializează din nisip și apoi se dezintegrează", a adăugat el.
Noile date despre creierul uman ofera o imagine fara precedent asupra modului in care creierul uman proceseaza informatii.
Cu toate acestea, oamenii de stiinta au spus ca ramane inca neclar cu privire la modul in care cliques si cavitati se formeaza in modurile lor foarte specifice.
Noul studiu ar putea ajuta în cele din urmă oamenii de știință să descopere una dintre cele mai mari mistere ale neuroștiinței: unde creierul "stochează" amintirile sale.
"S-ar putea să se" ascundă "în cavitățile de dimensiuni mari, a concluzionat Markram.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu