Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 31 mai 2019

27 de sfaturi care vă pot fi de folos în viața de zi cu zi, pentru lucru, odihnă și succes


În multe cazuri, omului îi este mai greu, în cea mai mare parte, nu datorită multitudinii de acțiuni, activități care i se cer, ci din cauza gândurilor sale legate de ,,trebuie să fac aceea, nu am reușit cealaltă, mai am de rezolvat aceea”, care apasă cel mai greu asupra sa.


Pe om îl obosește mai tare ce trebuie să facă decât ceea ce face la un moment dat. Presiunea că nu reușește și situațiile care îi generează frică îl istovesc. Nu iese totul conform dorinței sale și atunci se îngreunează psihologic.

Este foarte bine să avem planuri de viitor, mărețe, grandioase, importante, dar focalizându-ne mai mult pe eventualele insuccese viitoare, devenim obsedați, obosiți, deznădăjduiți, dezarmați.

Arhimede a afirmat: ,,Dați-mi un punct de sprijin și vă răstorn pământul”. Iată cât de important, necesar și eficient este să ai un sprijin în orice faci! 

Un punct de sprijin forte, un munte de nădejde, un remediu sfânt și stâlp pentru suflet este următorul: 
Să ai permanent nădejde în Dumnezeu, în Cel care stăpânește Cerul, Pământul, viața și faptele tale! Dumnezeu cunoaște trecutul, prezentul și viitorul tău! Este necesar să crească nădejdea ta în Dumnezeu! Chiar dacă poate ești mai puțin credincios, tu ai nevoie de Dumnezeu!

Este greșit și duce la eșec să aveți încredere deplină, narcisistă în personalitatea voastră egotică! Omul nu poate și nu a creat ceva nou, din nimic! Omul numai dezvoltă și combină ceea ce deja există, ca în final să spunem că a inventat ceva! Oricât de tare vă veți strădui, nu veți putea să creșteți cu 1 cm, ne aduce aminte proorocul David.

Pe lângă cea mai importantă soluție descrisă mai sus, iată și 27 de sfaturi care vă pot fi de folos în viața de zi cu zi, pentru odihnă și succes, care de altfel au menirea să vă fie punct de sprijin, să vă sporească nădejdea și bucuria!

Stimate muncitor, demnitar sau învățător, agricultor sau scriitor, în lucrarea dumitale, la birou, pe câmp, cu oamenii, peste hotare, acasă:

1. Muncește cu plăcere, pasiune, fervență!

2. Dă un sens muncii tale! Este necesar să ai în minte o cauză nobilă pentru munca ta!

3. Îndeplinește orice acțiune cu calm și detașare. Când acționezi liniștit, ai impresia că se dilată timpul. Mai mult, starea ta din momentul când realizezi o acțiune se poate transmite și celui care o primește sau celui care te privește.

4. Crezi în tine! Tu știi ce poți! Fă cum poți tu și adu-ți aminte de alte reușite pe care le-ai avut.

5. Nu te compara cu alții, despre care crezi că sunt mai buni! Tu ești la fel de bun și cu ajutorul lui Dumnezeu vei reuși!

6. Nu crede în ,,talent”! Toți oamenii au primit anumiți talanți de la Dumnezeu! Crezi în muncă, hărnicie, devotament, curaj, viitor! De aici se naște talentul și se înmulțește talantul!

7. Fii perseverent, hotărât! Nu te lasă înfrânt pe calea spre visul tău!

8. Acceptă uneori că ești neputincios, imperfect, dependent dar…

9. Nu accepta să fii leneș! Muncește! Depune tot efortul ca să reușești, având însă mereu o înțeleaptă măsură.

10. Nu te strădui să faci totul deodată. Ia-le pe rând.

11. Simplifică-ți viața! Acest sfat vine de la sfântul părinte Paisie Aghioritul, care spune că ,,neliniștea se nașe din prea multe griji!”.

12. Învață să aștepți! Așteaptă lucrând!

13. Mulțumește pentru reușite. Mulțumește-i lui Dumnezeu și tuturor celor care te-au ajutat în ce ai realizat. Această acțiune îți face următorul pas mai ușor.

14. Verifică-ți rezultatul.

15. Raportează-te la Dumnezeu în fiecare dimineață, prin meditație sau rugăciune. Aceste momente sunt ca o rouă care îți vor da vlagă pentru toată ziua.

16. Creează-ți condiții optime de lucru. Să nu fie prea frig, nici prea cald, să ai instrumente de lucru bune. Să ai pe masa de lucru, la birou, în casă, la serviciu, obiecte care îți trezesc o dispoziție stenică sau amintiri plăcute (fotografii, flori, suvenire etc.).

17. Să muncești în curățenie. Nu lăsa să se adune dezordine la locul tău de muncă.

18. Muncește disciplinat și îngrijit. Acuratețea va reduce din oboseală și cu timpul va fi o stare de sine-stătătoare!

19. Notează-ți succesiunea sau totalul de acțiuni pe care le ai de făcut dacă încă nu ți-ai simplificat viața și ai multe de realizat! Mintea ta nu se va încorda odată în plus pentru a reține informație și nu vei pierde din vedere diferite mărunțușuri!

20. Dedică-i lui Dumnezeu munca pe care o faci și pune-L mereu pe El pe primul loc! Dumnezeu răsplătește întotdeauna mai bine ca oamenii!

21. Odihnește-te! Și Dumnezeu după ce a creat lumea, în a șaptea zi s-a odihnit! Trupul are limitele lui și are nevoie de odihnă. De asemenea este foarte important să te relaxezi și să te odihnești moral.

22. Nu te lăuda cu acțiunea pe care o faci! Nu te înălța cu avânturile mândriei în abisul măririi de sine! Este păgubitor! 

23. Nu te subaprecia, dar nici nu te supraaprecia!

24. Ridică-te mereu! Învață mereu!

25. Acceptă că altora le este mai greu! Sunt foarte mulți oameni care lucrează mai mult ca tine, mai greu și au mai puține recompense.

26. Nu uita: În toate cere ajutorul lui Dumnezeu și El te va ajuta! Pentru Dumnezeu contează credința ta în El, dorința ta ca El să te ajute și cererea directă pe care i-o adresezi.

27. Crezi în minuni! Nu te bizui pe întâmplări minunate, dar crezi în minuni! Dumnezeu este mereu cu tine!

yogaesoteric
29 mai 2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu