Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 2 decembrie 2018

Cele 6 tipuri de vampiri energetici


13 nov. 2018; by Edward Morgany
Traducere Const. Mihăilescu

Deși este ușor să aveți resentimente față de vampirii energetici, este important să vă amintiți că această categorie de ființe nu și-au dezvoltat încă capacitatea de a face față singuri problemelor existențiale cu care se confruntă. 
Vampirii energiei cad pradă altora pentru că trăiesc, în general, cu sentimentul durerii. Cu toate acestea, este important să vă amintiți că nu voi sunteți responsabili pentru rezolvarea problemelor acestora. Sarcina de a ieși din această situație este a lor.
Adesea, un vampir energetic ne lasă să simțim nevoia de a-l ajuta, chiar sacrificându-ne pentru cauza lui.
Ca urmare a interacțiunii permanente cu un vampir energetic, s-ar putea să se instaleze în noi o oboseală cronică, să devenim deprimați, anxiosi, iritabili sau furioși.
Este vital să învățați să "trageți linia de delimitare" și să stabiliți limitele în care să puteți ajuta această categorie de oameni.
Ar trebui să învățați cum să identificați diferitele tipuri de vampiri energetici cu care veniți în contact, atfel va fi dificil să adoptați un comportament adecvat față de ei.
Iată cele șase tipuri principale de vampiri energetice:

1. Victima sau mucenicul vampir.
Victima sau mucenicul vampir vă induce ideea că sunteți vinovați de situația lor. Victimele / mucenicii cred sincer că sunt "la mila" lumii și că de suferința lor sunt responsabili alți oameni, în niciun caz ei înșiși. 
În loc să-și asume responsabilitatea pentru viața sa, victima / mucenicul vampir dă vina, manipulează și-i șantajează pe alții. Comportamentul disfuncțional al victimei vampir se datorează în primul rând auto-victimizării și foarte scăzutei prețuiri față de propria-i persoană. 
Când cei din jur nu le acordă compătimirea pe care ei o așteaptă, nu primesc semne de iubire și de înțelegere, vampirii victime se simt neîndreptățiți și încearcă să-și rezolve problemele făcându-vă pe voi să vă simțiți vinovați de starea lor.
Comportamentul indicat față de această categorie: Când sunteți în prejma unui vampir victimă / mucenic, fiți conștienți de indiciile de auto-milă care se degajă din comportamentul lor. De exemplu, un indiciu de auto-mila poate fi tendința persoanei de a învinovăți o altă persoană pentru suferința sa, situație în care e gata să facă o descriere a cât de teribilă este viața sa plină de nevoi. Nu vă implicați emoțional în situația lor. Îi puteți ajuta, fără însă a vă afecta poropria voastră stare de bine. Limitați interacțiunea cu aceste persoane, pe cât posibil.
2. Vampirul narcisist
Un vampir energetic narcisist nu are capacitatea de a arăta empatie sau interes real față de alte persoane. Vampiri narcisciști poartă filosofia inconștientă a "Eu sunt primul, tu ești secondul". Prin urmare, vampirii narcisiști doresc în mod constant să îi puneți pe primul loc, să-i hrăniți ego-ul și să faceți ce spun ei. Narcisistul are tendința de a manipula cu un farmec fals, face promisiuni de prietenie, pentru ca, la momentul potrivi,t să te înjunghie pe la spate, fără prea multe regrete.
Dacă aveți un vampir narcisist în viața voastră, s-ar putea să aveți un sentiment de descurajare extremă, când relaționați cu el. 
Comportamentul indicat față de această categorie: Dacă nu reușiți să eliminați această persoană din viața voastră imediat, cel puțin evitați pe cât posibil „colaborarea” cu ea. Ați putea, de asemenea, să arătați vampirului narcisisist că legătura dintre voi ar putea rămâne viabilă atâta timp cât sunteți într-o relație de lucru, cu responsabilități individuale clare.
3. Vampirul dominator.
Vampirilor dominatori le place să se simtă și să fie considerați superiori și că dețin poziția "alfa", ca masculi sau ca femele. Datorită incertitudinilor lor interioare, profunde de a fi "slabi" sau "greșit orientați" (și, prin urmare, vulnerabili), vampirii dominatori sunt preocupați mereu să compenseze aceasta prin intimidarea celor din jur. Adesea, vampirii dominatori sunt oameni care vorbesc cu glas tare, au credințe rigide și percepții doar în alb-negru a situațiilor. Ei sunt adesea rasiști, sexiști și / sau bigoți.
Comportamentul indicat față de această categorie: abordați o atitudine de contestare, plecând chiar de la început de la ideea că unui astfel de om trebuie să evitați a-i aproba propunerile, dat fiind faptul că, de obicei, există în ele și un plan de a-i cădea în plasă. Încercările lor de a vă timora, de a vă provoca teama, pornesc tocmai de la propria lor teamă că ar putea fi domnați de ceilalți. 
4. Vampirul melodramatic
Vampirul melodramatic este expert în a crea probleme. Adesea, nevoia lor permanentă de a crea drame este urmare a goliciunii întunecate din viața lor. Vampirii melodramatici iubesc căutarea de crize, care le dă un motiv să se simtă victimizați. Au, de asemenea, un sentiment exagerat de auto-importanță și evită mereu să dea piept cu problemele reale ale vieții. Un alt motiv pentru care vampirii melodramatici caută drama este că emoțiile negative reprezintă hrana lor preferată (cum ar fi mânia).

Comportamentul indicat față de această categorie: refuzați să fiți implicați și prinși în narațiunea lor melodramatică. Fiți atenți la tiparele comportamentului lor și evitați să întrați în jocul lor tânguitor. Mențineți între ei și voi o barieră de protecție și „nu jucați niciodată pe terenul lor”.
5. Vampirul justițiar.
Datorită cunoașterii propriei lor valoari foarte scăzute, vampirii energetici justițiari nu văd valoare nici în ceilalți. Comportamentul lor față de ceilalți este doar o reflectare a modului în care își văd ei propria persoană. Vampirul justițiar se bucură de îngrijorarea și nesiguranța ta, care îi întărește ego-ul personal, motiv pentru care caută să te facă să te simți mic și neînsemnat în prezența lui.
În preajma lui te simți rușinat și incapabil de inițiativă.
Comportamentul indicat față de această categorie: amintiți-vă că adevărata valoare de sine trebuie să provină din interiorul vostru. Refuzați să luați drept literă de lege ceea ce vampirul justițiar vă spune. Fiți conștienți de faptul că durerea care încearcă să v-o provoace vouă este un balsam pentru propriile-i răni. În contact cu ei, nu bateți în retragere, păstrați-vă calmul și aveți încredere în propriul vostru discernământ. În plus, adoptați o atitudine cumva „părintească”, tutorială, ceea ce îi va scoate repede din starea lor de echilibru. Reduceți sau întrerupeți contactul cu asemenea persoane, dacă este posibil.
6. Vampirul inocent.
Vampirii energietici inocenți nu sunt întotdeauna rău intenționați, ca în cazul altor tipuri de vampiri energetici. Uneori pot fi oameni neajutorați, care au nevoie de sprijin și îndrumare, cum ar fi copiii sau prietenii buni, care se bazează prea mult pe ceea ce faci tu. Este bine să îi ajuți pe cei care acceptă, dar este important să-i încurajați să se descurce și singuri. Acest tip de oameni, dacă-i ajuți prea mult, devin autosuficienți și așteaptă ca tu să le rezolvi în totalitate problemele. Acceptarea de către voi a acestui rol de „dădacă” vă sleiește de puteri atât de mult încât nu veți mai avea energie nici pentru voi. 

Comportamentul indicat față de această categorie: ajută-i pe cei care au nevoie, manifestă compasiune, înțelegere și iubire, dar nu renunța la iubirea față de tine. Orice sacrificiu pentru ceilalți este permis, atâta timp cât nu-ți provoacă ție însuți dereglări și pierderi energetice irecuperabile. 
Pe vampirul energetic inocent încurajază-l să se dezvolte, să se mobilizeze, să-și întărească spiritul de a lupta cu greutățile vieții, „deschide-i ochii”,  dar lasă-l pe el să și le rezolve, nu-l transforma în persoana care ...te asistă. (nota C.M.: „nu-i da peștele prins de tine ci undița cu care să pescuiască singur !” )
Dezvoltarea capacității de a ne crea libertatea emoțională este o abilitate esențială a vieții. Fără ea, ne putem cu ușurință împotmoliti în credințe, temeri, în cutume care ne diminuează forța, vitalitatea de viață.

Cititorule, cu ce tip de vampir energetic te-ai întâlnit în viață? 
Analizează-te și vezi dacă nu cumva și tu faci parte din una dintre categoriile prezentate mai sus. 
Prin coștientizare și determinare, te poți transforma.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu