Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

marți, 24 iulie 2018

De ce este cerul întunecat noaptea? Explicația completă a unui vechi paradox



Oamenii de știință susțin că au aflat motivul pentru care cerul este întunecat noaptea, scrie Playtech. „Paradoxul lui Olber”, este numele fenomenului care descrie cromatica nocturnă a cerului. 

Formulat prima oară în anul 1500, paradoxul lui Olber pune următoarea problemă: dacă Universul este infinit și nu are o vârstă, de ce oamenii nu observă, pe timp de noapte, un câmp uniform de stele, în locul unui cer negru?

Explicaţia modernă sugerează că Universul este finit, are o vârstă, se extinde foarte rapid şi modifică lumina stelelor de la distanţă în culori pe care ochiul uman nu le poate percepe. Un nou studiu publicat în revista The Astrophysical Journal expune, în sfârşit, o explicaţie completă a paradoxului lui Olber.

Astronomii au estimat anterior că Universul observabil conţine aproximativ 100 de miliarde de galaxii. Noul studiu a verificat această ipoteză prin estimarea densităţii galaxiilor până la cele mai îndepărtate zone ale Universului, care pot fi observate de om şi cărora le-ar trebui miliarde de ani să ajungă în apropierea Pământului, potrivit Business Insider.

Echipa formată din patru astronauţi, condusă de Christopher Conselice din cadrul Observatorului Leiden din Norvegia, a început să reproceseze imagini care surprind cele mai întunecate și îndepărtate zone din spaţiul cosmic. Analiza a inclus şi o imagine realizată de telescopul spaţial al NASA, Hubble, în care pot fi observate galaxii care au existat din momentul în care Universul avea între 400 şi 700 de milioane de ani. În acest moment, Universul are 13,75 ± 0,17 miliarde de ani vechime.

Aceştia au numărat galaxiile prin multiple lungimi de undă şi le-au cartografiat în trei dimensiuni. Au reuşit să afle unde se aflau anumite galaxii în timpul unor epoci istorice și, mai mult decât atât, au descoperit că există de 10 ori mai multe galaxii decât se credea înainte.

Densitatea galaxiilor era mai mare în primii ani ai formării lor. Însă, densitatea galaxiilor a scăzut până într-un punct când a crescut din nou. Echipa a ajuns la concluzia că există atât de multe galaxii, încât fiecare punct luminos de pe cer conține o parte dintr-o galaxie. Cu toate acestea, multe dintre galaxii nu sunt vizibile ochiului uman și chiar nici telescoapelor moderne, din cauza unor factori. Printre aceștia se numără natura dinamică a Universului și absorbția luminii de către praful și gazul intergalactic, a căror combinație face cerul să rămână întunecat.


Citiți și:


yogaesoteric
20 iulie 2018 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu