Prin profunda mea prezență EU SUNT, invoc acum Flacara Violet. Eu cer ca FV să curgă acum prin chakra coroanei mele spre inima mea și să se răspândească în fiecare celulă și particulă a corpului meu fizic, mental, emoțional și spiritual. Cer ca toate gândurile, vorbele și faptele mele întunecate să fie transmutate în lumină, indiferent când le-am creat. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 16 mai 2018

Precum în MATRIX: s-a descoperit o metodă de stimulare cerebrală care permite «încărcarea» informaţiilor în creier şi învăţarea ultra-rapidă

După cum susţin oamenii de ştiinţă, alimentarea directă a creierului cu informaţie, exact ca în filmul Matrix, ar putea deveni, în curând, nu doar posibilă, ci şi la fel de facilă precum „eforturile” pe care le depunem pentru a adormi.
Cercetătorii susţin că au dezvoltat un simulator care poate facilita introducerea informaţiei în creierul unei persoane înlesnind, în acest mod, învăţarea, deprinderea unor noi abilităţi într-o perioadă foarte scurtă de timp. Ei mai consideră că acesta ar putea fi primul pas în dezvoltarea unui soft avansat, care va face învăţarea instantanee o realitate. Mai ceva ca înMatrix!
Un beneficiar al noii tehnologii ar putea, cândva, precum personajele din Matrix, să înveţe kung fu în doar câteva secunde, după ce cunoştinţele şi abilităţile legate de această complexă artă marţială ar fi „încărcate” direct în creierul său. Pe această linie, trebuie precizat că oamenii de ştiinţă de la HRL Laboratories din California au descoperit o nouă tehnică prin care procesele de învăţare sunt amplificate, deocamdată la un nivel mult mai mic faţă de posibilităţile personajelor din producţia SF amintită.
În concret, au fost studiate semnalele electrice care apar în creierul unui pilot experimentat iar apoi acestea au fost aplicate cu ajutorul unor electrozi asupra creierului unui pilot novice, pentru a-l ajuta să dirijeze un avion, în simulatorul de zbor.
Studiul a fost dat publicităţii în jurnalul Frontiers in Human Neuroscience. De acolo reiese că subiecţii care au beneficiat de stimulare cerebrală prin electrozii dispuşi la nivelul capului şi-au îmbunătăţit considerabil abilităţile de conducere a unui avion şi au învăţat să execute manevrele necesare cu 33% mai corect decât subiecţii din grupul placebo, care nu au beneficiat de vreo stimulare cerebrală.
Atunci când învăţăm ceva nou, creierele noastre se modifică fizic. Conexiunile se formează şi se consolidează printr-un proces numit neuroplasticitate. Stimularea cerebrală, realizată prin noua metodă pusă la punct de către oamenii de ştiinţă, ar putea fi folosită, pe viitor, pentru o mai rapidă formare a abilităţilor legate de învăţarea unei limbi străine sau de conducerea unui autoturism.
Noul sistem de învăţare este legat de acele modificări care implică ariile cerebrale responsabile de anumite abilităţi. Ideea, în sine, nu este una nouă, de vreme ce egiptenii foloseau peştii electrici, în urmă cu patru milenii, în scopul stimulării sau pentru reducerea durerilor, susţine unul dintre cercetătorii implicaţi în proiect. Chiar şi Benjamin Franklin a încercat să-şi stimuleze creierul cu ajutorul curentului electric, dar, realist vorbind, investigaţiile veritabile, riguroase, au debutat abia după anul 2000 în acest domeniu fascinant.
yogaesoteric
15 mai 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu