Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 15 aprilie 2018

CONVERSAȚIE CU NIKOLA TESLA


(6 april. 2018; by Li din China)
Traducere Const. Mihăilescu

Tesla: Sunt încântat să fiu din nou conectat pe această cale cu Pământul. Se pare că Pământul începe deja să se dezvolte într-o lume a înaltei gândiri, și asta mă bucură nespus. Eu sunt o ființă care provine și trăiește acum într-o lume relativ înaltă ca vibrație. Menirea mea, când am trăit pe Pământ, a fost să ajut umanitatea.
Pentru a se dezvolta, ființele umane de pe Pământ, planetă cu o vibrație inferioară, au nevoie aproape disperată să acumuleze cunoștințe în toate domeniile. Din acest motiv, consider că este obligația și responsabilitatea mea de a ajuta civilizația umană să evolueze.
Ca planetă aflată într-o dimensiune superioară, planeta pe care trăiesc acum (nota C.M.: Orion) și-a asumat misiunea de a acorda tot sprijinul Pământului, și altor planete aflate în dimensiuni inferioare, în ceea ce privește tehnologiile avansate. Din fericire, cunoașterea tehnologică pe care am atins-o personal, de-a lungul veacurilor, îmi dă dreptul să fiu considerat un fel de dumnezeu al tehnologiei universale, în sistemele materiale. Desfășor o activitate de înaltă clasă și sunt mândru pentru această muncă care îmi aduce mari satisfacții. Sunt cu adevărat mândru de slujba mea aici.

Orice lucrător, cercetător ori făuritor de noi tehnologii, care are o misiune de răspândire a cunoașterii în lumile mai puțin dezvoltate, poate fi considerat că are o sarcină divină.
Orice creatură se află într-un anumit raport cu divinitatea, definit de rolul și menirea sa în sprijinirea lumilor să avanseze. 
Multe suflete avansate se încarnează pe planete inferioare, considerând că este de datoria lor să contribuie la evoluția lumilor din această parte a creației. 
Înainte de a se încarna pe o anume planetă, entitatea își elaborează un program în limitele căruia își va derula viața pe care urmează s-o înceapă. Evident, fiecare creatură își va formula un program de viață în funcție de posibilitățile sale de realizare. Oricât de bineintenționat ar fi, un suflet nu-și poate asuma în viața în care urmează să debuteze, decât obiective pe care este capabil să le îndeplinească. Nu poți pretinde unui rudimentar ca în viața în care se va încarna să-și asume rolul de savant. Totul se bazează pe cât a acumulat în viețile anterioare.

Pentru a îmbunătăți tehnologia de pe Pământ, multe cunoștințe despre tehnologia spațială au fost înscrise în memoria mea subconștientă.
Sistemele materiale interferau puternic cu civilizația umană, atunci când eram pe Pământ iar lumea tehnică umană se confrunta cu mari blocaje, în momentul când 
eu am „descins” pe Pământ. Aduceam cu mine principii și sisteme tehnice și tehnologice de bază cu care lumea fizică, materială a deschis un nou orizont pe planetă. Era timpul, și dacă n-aș fi fost eu, cu siguranță ar fi fost altcineva căci, conform programărilor divine, Pământul își anunțase intenția de a avansa în sistemul evolutiv al sufletului planetar divin. Fac mențiunea că Sistemul Sufletesc Divin este sistemul fundamental evolutiv din univers.
Cu toate acestea, Pământul a pierdut acel timp divin de evoluție atunci când lucrători din diferite sisteme au purces la stimularea creaturilor autohtone să evolueze, și asta din cauza conștiinței lor foarte slabe, proces afectat de vibrația planetară scăzută.

În general, pe atunci, oamenii se mulțumeau cu puțin și considerau că au puține nevoi de îmbunătățire tehnologică. De aceea am fost trimis eu pentru a oferi ajutor energetic și educație tehnologică reprezentativă în sistemul material.
În mod normal, oamenii de pe Pământ ar fi trebuit să-și dezvolte tehnologia, după ce își dezvoltaseră suficient sufletul (spiritul), pentru a nu apărea discrepanțe. Dar au apărut decalaje care au condus la tensiuni.
Realizările tehnologice actuale de la voi au fost obținute în alte lumi ale universului de multă vreme. Către ele vă îndreptați și voi acum. Sunteți favorizați de faptul că Universul va avea un aranjament specific în timp, urmat de spațiul natural de dezvoltare.
Evoluția vieții a fost depășită, după anumite perioade au apărut sincope. Și de această dată, Universul va interveni din nou la un moment dat, căci trebuie cu necesitate să se refacă echilibrul.
Multe cunoștințe n-au pătrus pe Pământ și nici în mintea umană, ca urmare a interpretării exclusiv materialiste a pământenilor, ceea ce a accentuat deformarea. Interpretarea și încercarea de înțelegere predominant materialistă a lumii v-a îndepărtat de esența adevăratului univers.
Trebuie înțeles că în univers viața evoluează pe baza cunoștințelor metafizice, spirituale și că tehnologia este doar o chestiune suplimentară, este, de fapt, o consecință.
Energia tehnologică materială apare și se poate menține pe cont propriu numai după ce sunt aplicate și se stăpânesc regulile spirituale ale evoluției. .
Cu deosebire Pământul nu este o planetă care poate evolua prioritar pe o cale tehnologică, ci un loc destinat evoluției spirituale, care, abia ulterior va aborda evoluția tehnologică. Ca metodă asistată, tehnologia poate deveni, desigur, indispensabilă pentru o planeta de nivel inferior.
Orice planeta de nivel inferior are, de obicei, o proporție mai mare de materialitate, cu elemente de energie joasă și cu elemente mixte.
Ca planetă tipică de nivel inferior, Pământul întâmpină multe dificultăți în a dezvolta tehnologii reale, în timp ce altor planete li se potrivește mai degrabă dezvoltarea tehnologică decât cea a spiritului. Cea mai mare problemă cu care se confruntă planetele tehnologice este că, mai devreme sau mai târziu, vor fi depășite de planetele spirituale, indiferent la ce nivel tehnologic vor ajunge. Nu înseamnă că pe o planetă tehnologică ființele nu vor ști mai nimic despre spirit ci doar faptul că energia care stă la baza existenței lor nu va putea atinge înaltele culmi de spiritualitate care vor fi accesibile populațiilor spiritualizate. Este un fel de compensare: la performanța maximă, civilizația de tip spiritual nu va putea fi mai avansată tehnologic decât o civilizație „proiectată” a fi tehnologică, sau invers.
Totuși, energia adusă de practica spirituală este mult mai avansată decât cea tehnologică. În univers, tehnologia este energie. 
Pământul este o planetă mixtă care nu are nici o tehnologie înaltă, nici o energie spirituală pură. Speciile umane sunt amestecate, în timp ce elementele sunt puține și impure. Spiritul de pe această planetă poate fi înalt, dar are mari dificultăți în a se cumula, a se aduna.
Vorbind despre Pământ, când aspectele spiritual și tehnologic au intrat în dificultate, aspectul tehnologic trebuia să avanseze mai repede, pentru a reface echilibrul. Eu am avut misiunea ca, luându-mi corp fizic pe Pământ, să impulsionez dezvoltarea tehnologică cu energia mea, suplinind acea carență. Am venit cu câteva invenții care puteau avea aplicabilitatea pe care am contat.

Toate lucrurile inventate de mine pe Pământ erau de mult realizate în altă parte a universului. Din acest punct de vedere, eu nu aduceam lucruri noi, la nivel de univers, ci doar pământean.
Așa cum am menționat mai înainte, energia factorului uman era (și încă este) scăzută iar elementele naturale (nota C.M: materiile disponibile pe Pământ) sunt deficitare și impure. În acest fel, elementele nu au reușit să asigure materia primă de producere a unor componente de calitate corespunzătoare (nota C.M.: ar fi trebuit aduse de pe alte planete) și, deci, nici funcționarea la parametri necesari. În acest fel, nu s-a putut obține o funcționare eficientă și s-a generat multă poluare, rebuturi și deșeuri.
Prin urmare, tehnologia nu este calea cea mai bună pentru evoluția Pământului în univers (nota C.M.: cum este, de ex., Orionul, planeta cea mai tehnologizată din acest univers). Dar omul, pământeanul, nu-și dă seama de acest dat, de această limitare tehnologică, și încă mai crede că poate călători în univers cu ceea ce produce el pe Pământ.
Universul știe totul despre Pământ.
Principala problemă cu care se confruntă Pământul este energia redusă care va naște orice problemă (nota C.M.: de ex., multe civilizații ale universului au dezvoltat tehnologii de fabricare a navelor spațiale bazate pe puterea aurului monoatomic, drept combustibil. Aurul pur, care poate fi obținut pe Pământ, are 24 de carate, mult prea puțin pentru a fi folosit drept combustibil” pentru navele spațiale care călătoresc în univers. Pentru comparație, aurul de pe Neptun are peste 1000 de carate, suficient pentru a fi utilizat în acest scop).
Din păcate, pământenii nu vor putea rezolva această problemă energetică, din cauza lipsei resurselor naturale. Această tehnologie este și va rămâne doar un vis pentru pământeni.
Li: Sunt surprins să aud asta. Puteți să ne dați niște indicații despre tehnologia noastră?
Tesla: Cândva am lucrat pe Pământ ca un as al tehnologiei și încă sunt considerat o creatură avansată în univers. 
Problema actuală cu care se confruntă Pământul nu este cunoașterea tehnologică, ci cea umană despre univers. Tehnologia de nivel inferior nu ar pune o barieră insurmontabilă pentru evoluția pământeană.
Cu toate acestea, cunoașterea foarte slabă de pe Pământ a universului și legilor lui, calitatea precară a sufletului și energia scăzută a oamenilor, nu vă califică pentru evoluție. Mai mult, omul a vehiculat practici spirituale teribile și alte educații divine de nivel înalt, toate dezvoltate într-un mod deformat. Atât regulile, cât și principiile sunt contorsionate la voi. Oamenii devin dependenți de tehnologie, o folosesc de multe ori eronat sau cu rea intenție, fără să știe nimic despre practica spirituală, care este de fapt cea mai înaltă tehnologie din univers. Ei încalcă inconștient sau cu rea credință legile universului.
Întreaga funcționare a universului se bazează pe energie. Tehnologia și materia nu ar putea să dețină niciodată o energie la nivel ridicat. Prin urmare, energia fundamentală a lumii materiale este lăsată în urmă de sistemul spiritual. O astfel de energie joasă naște acolo creaturi înapoiate.

Universul face o judecată globală când e vorba de evoluția planetară. Întreaga energie de pe Pământ revine ca un bumerang la cei care a creat-o. Și cum voi produceți foarte multă energie negativă, n-aveți de ce să vă mirați că universul vă livrează ceea ce voi i-ați trimis. În acest fel, civilizația retrogradează, nu avansează iar, pe cale de consecință, și energia tehnologică regresează sau stagnează.
Dezvoltarea” tehnologică actuală de pe Pământ este, în viziunea mea, o pierdere de timp și poate conduce la distrugerea planetei.
Omul nu a făcut prea multe progrese de când am plecat eu de pe Pământ și, din păcate, universul nu va mai trimite la voi niciodată vreun dumnezeu al tehnologiei. Din cauza discrepanței între tehnologie și conștiință, omul se îndepărtează, nu se apropie de univers. Prin urmare, tehnologia este ultimul lucru pe care ar trebui să-l urmăriți acum pentru umanitate. Prioritatea civilizației umane trebuie să fie evoluția spirituală, care, ulterior, va aduce și tehnologiile avansate, nu invers.
Acum, toate sistemele sunt ocupate cu reforma energetică, deoarece universul face o revoluție energetică, inclusiv pe Pământ.
Este și credința mea că Pământul își poate îmbunătăți mult mai repede situația, dacă oamenii vor înțelege să acorde mult mai mult dezvoltării lor spirituale.
Energia a adus multe schimbări de Pământ, în ciuda faptului că oamenii înșiși nu au simțit-o. Sunt însă și ființe spiritualizate care o simt clar.
Această mare schimbare este și o selecție a creaturilor de pe Pământ.
Știința tehnologică va demonstra viabilitatea și prioritatea științei divine, dar enorma negativitate produsă de om a atins cote alarmante. Să sperăm că Universul le va aranja pe toate.

Li: Mulțumesc pentru această analiză, domnule Tesla. Puteți să ne oferiți mai multe informații despre dvs.? Mulțumesc.
Tesla: De fapt, am puțin să vorbesc despre viața mea de acolo. A fost responsabilitatea mea să o fac. Viața de acolo mi-a dat multe lucruri și bune și mai puțin bune. Munca mea a fost destul de satisfăcătoare datorită atitudinii mele stricte față de muncă. Multe dintre invențiile mele aduc foloase omenirii. 
Realizarile tehnologice erau doar o parte a misiunii mele. O altă parte era credința mea față de viață. Adică, devotamentul. Am lucrat acolo pentru a sluji oamenilor, nu pentru o anumită țară, ci pentru întreaga rasă umană. Și corpul meu fizic a câștigat, de asemenea, o anumită cunoaștere universală, prin practici spirituale. Dar nu mi-am îndeplinit întreaga sarcină acolo pentru că nu am reușit să conduc omenirea prea mult pe calea evoluției sale spirituale. Scopul meu final era de a aduce Pământul la un nivel mai înalt de energie tehnologică. Dar am eșuat.
Am încercat să mă contopesc cu sufletul și spiritul meu dar nu am atins nivele prea înalte. Stiu că energia mea tehnologică putea schimba întreaga lume atunci, dacă totul s-ar fi sincronizat perfect.
Diavolul și energiile neagative mi-au suprimat uneori munca. Energia mea nu a funcționat în întregime. Întreaga situație de lucru și resursele de acolo mi-au impus limite. Din tot ceea ce am trăit am încercat să învăț cât mai mult.
Sper că toți oamenii de pe Pământ își pot deschide inima și nu se vor mai lăsa controlați de diavoli. Fiecare om trebuie să-și facă propria judecată. Nu fiți egoiști, nu căutați vinovați în altă parte, uitați-vă bine la voi, mai întâi.
Universul este o aplicație științifică. Dar știința nu înseamnă doar tehnologie. Știința trebuia explicată prin teoria științifică.

(Traducere din Chineză în Engleză: Da Shuai)
http://sananda.website/conversation-with-nikola-tesla-via-li-in-china-april-6th-2018/

APENDICE:
Controversa asupra originii etnice a marelui inventator Nikola Tesla. A fost sau nu a fost ROMÂN?
4 oct. 2016, de Daniel Roxin, in Dezvăluiri, Enigme si mistere, Știați că, Știință și cunoaștere 

<<Marele savant şi inventator Nicolae Teslea (Nikola Tesla) s-a născut în noaptea de 9 spre 10 iulie 1856, ca fiu al preotului ortodox Milutin Teslea şi al Gicăi Mandici. Familia tatălui era de grăniceri antiotomani, în fostul imperiu austro-ungar.

Numele iniţial de familie era Drăghici, dar el a fost înlocuit în timp, cu porecla de Teslea, după meseria transmisă în familie, de dulgher (teslari). 
Tatăl lui, Nicu Teslea (Tesla) a mai avut un frate, Iosif, militar de carieră, care, după absolvirea şcolii de ofiţeri, a predat matematica în diferite şcoli militare, ca până la urmă să ajungă profesor la Academia de Război din Viena. Tatăl lui Teslea, iniţial, şi el elev la şcoala militară, şi-a schimbat repede profesia, trecând la seminarul teologic, devenind preot ortodox în 1845, când s-a însurat cu Gica. Biserica în care a slujit iniţial părintele Teslea se găsea în comuna Similian, la poalele munţilor Velebiti, acoperiţi de păduri de stejar, fag şi corn, în provincia Lica, cu centrul la Gospici, unde a fost transferat şi părintele.
Henri Coandă îl prezintă pe marele inventator Tesla ca român bănăţean din Banatul sârbesc, dar realitatea era că prietenul sau Nicolae era istro-român din Croaţia. Provincia Lica era locuita compact de istro-românii morlaci, încă din sec. XV-XVI. Gospici se afla la câţiva kilometri de ţărmurile Marii Adriatice, iar satul Similian la 12 km de Gospici, satul fiind patria lui Tesla, Teslea.
Preotul, om cult, se interesa cu precădere de literatură, filosofie, ştiinţe naturale şi matematică. Încercarea de desnaţionalizare i-a adunat pe morlaci sub stindardul bisericii ortodoxe.
Mama lui Teslea, Gica Mandici, româncă şi ea după nume, a rămas – copilă fiind – orfană, şi a trebuit să se ocupe de cei şase fraţi mai mici. Tatăl său a refuzat s-o trimită la o şcoală în limbă străina, dar ca autodidactă ea şi-a completat cultura ca elevă a soţului ei. În casa preotului se strânsese, cum am văzut mai sus, o vastă bibliotecă din felurite domenii, mai mult ştiinţifice. Gica era vestită datorită frumoaselor broderii pe care le făcea.
Teslea a mai avut un frate, Dan, mort tânăr într-un accident, şi trei surori: Anghelina, Milica şi Marița, mezina pe care a iubit-o cel mai mult.
Despre familia Teslea s-ar putea povesti mult.
Nicolae, inventatorul, şi-a făcut studiile la Karlovat şi la Politehnica din Graz (1875-1881). 
Îşi începe celebrele descoperiri şi invenţii încă din 1881-1882 la Graz, la Budapesta, la Paris, în cadrul Companiei Edison (1882), Strasbourg (1884), după care porneşte în vajnica odisee americană.
Când zici Nicolae Teslea (1856-1943), te gândeşti la istro-românul devenit cetăţean american, omul de ştiinţă şi inventatorul prolific în domeniul electro şi radiotehnicii, descoperitorul câmpului magnetic învârtitor (simultan cu italianul Galileo Ferraris, 1847-1897). 
Tot el a inventat şi sistemul bifazat de curent electric alternativ şi a studiat curentul de înaltă frecvenţă. 
El a construit primele motoare asincrone bifazate, generatoarele electrice, transformatorul electric de înaltă frecvenţă etc. 
În atomistica, a cercetat fisiunea nucleelor atomice, cu ajutorul generatorului electrostatic de înaltă tensiune. 
Noi, românii, am uitat să-l comemoram la 140 de ani de la naştere,  Tesla fiind pomenit doar, într-o scurtă comunicare de 15 minute la Academie, de prof. N. Leonăchescu.
Invenţia fenomenului „câmp electric învârtitor” se naşte în 1882 la Budapesta, de unde imediat, în baza unei recomandări, Teslea pleacă la Paris, unde este angajat la „Compania continentală Edison”. 
Aici, modifică dinamo-maşina Edison. 
În cadrul aceleiaşi companii, construieşte centrala electrică Strasbourg. 
Deşi i se promiseseră 25.000 dolari la încheierea dificilei lucrări, a fost frustrat de gratificaţii. 
Unul dintre asistenţii lui Edison, Charles Bechelore, îi propune să emigreze în America şi îi dă o scrisoare de recomandare pentru Edison personal (1884). 
După unele peripeţii (i s-au furat banii în gara Le Havre), se adresează proprietarului vasului, care îi înţelege situaţia (biletul şi locul îi aparţineau, fiind nominalizat), şi pe baza documentului de bord este primit şi astfel, fără bilet, ajunge la New York, unde se prezintă la Edison. 
Este primit cu dificultăţi şi răceală, dar în baza recomandării scrise, este angajat în atelierele companiei, ca inginer-electrician pentru repararea motoarelor şi generatoarelor de curent continuu Edison.
O situaţie neprevăzută îl face să se remarce în mod deosebit (1885). Transatlanticul Oregon, dotat cu generator Edison, care se defectase, trebuia să plece spre Europa la dată fixă; avea toate locurile vândute şi întârzierea le-ar fi adus armatorilor mari pagube. Firma lui Edison îl însărcinează pe Teslea să repare scurt-circuitul generatorului, cauza pe care o descoperă în spirele înfăşurării bobinei şi o remediază, rebobinând-o în 20 de ore. Edison îi promisese un premiu de 50.000 dolari dacă defecţiunea este îndepărtata în timp util plecării vasului la data prenotată. Nava pleacă la timp, dar promisiunea premiului se transformă în explicaţii: fusese o glumă. 
Nici alte gratificaţii promise, de exemplu, pentru perfecţionarea generatoarelor şi motoarelor electrice Edison în 24 de variante, înzestrate cu un regulator şi un nou tip de întrerupător, nu i se acordă. 
Edificat asupra conduitei lui Edison, Teslea va lucra de acum înainte pe cont propriu şi va realiza definitivarea sistemului sau original, bazat pe curenţi alternativi polifazaţi. 
Trecerea timpului îi dă dreptate lui Teslea, în competiţia sa cu Edison şi treptat, teza sa privind curentul alternativ se impune.

Din primăvara lui 1885, mândrul Teslea refuză să mai colaboreze cu Edison şi lucrează independent, înfiinţându-şi propria firma, „Tesla Arc Light Company”.
Într-o discuţie cu Henri Coandă, înregistrată pe magnetofon, marele savant mi-a declarat personal că îl cunoscuse pe Teslea: „Eu l-am cunoscut pe Teslea, când eram tânăr de tot, prin tatăl meu (Generalul Constantin Coandă – n.n.), care a fost întotdeauna lângă mine. Nicolae Teslea, care este inventatorul curentului electric alternativ, era român din Banat (era aromân – n.n.); e bănăţean, şi felul lui de a gândi şi de a vedea, m-a frapat enorm de mult. El era cu patru luni mai tânăr faţă de tatăl meu, dar nu pot sa spun că nu am fost influenţat şi de el, pentru că felul lui de a vorbi şi de a prezenta lucrurile erau aşa de extraordinare încât, deşi eram copil, n-am uitat. Vezi, unul din românii foarte importanţi, care a schimbat poate toată viaţa omenirii, e un bănăţean!…”. Daca acum, să zicem 150 de ani, s-ar fi spus, ar fi venit cineva să ne spună cum spunea Teslea Nicolae, Teslea, românul din Banat: „Voi face lumină electrică, adică lumină, voi face asta mişcând o bucată de fier în faţa unui fir de aramă”, lumea l-ar fi închis ca nebun. 
Întâlnirea lui Coandă cu Teslea s-a petrecut în 1893, când Teslea se afla în ţară, datorita morţii mamei sale. Era deja celebru în lumea întreagă, în România însă mai puţin.
În noiembrie 1933, recent emigrat în SUA, Albert Einstein află de cercetările lui Tesla asupra fisiunii nucleare şi caută să-l cunoască. Apropierea se face cu ajutorul unui tânăr reporter ştiinţific, Kenneth Sweasy, care se prezintă la Tesla cu o scrisoare de recomandare din partea lui Einstein. 
Teslea (Tesla) avea 75 de ani, în 1931, când primeşte scrisoarea lui Einstein. Cu prilejul sărbătoririi aniversării sale, el mărturiseşte că lucra la o nouă sursă de energie, informaţie care-l incită pe Einstein spre a-l cunoaşte.
Teslea se ocupa de câmpurile gravitaţionale (asemenea celui electromagnetic). Einstein ia cunoştinţa de articolul savantului roman din „Scientific American”, bazat pe experienţele efectuate la instalaţia sa de la Institutul Tehnologic din Massachussetts (1934), pentru obţinerea tensiunilor înalte, cu ajutorul unui generator Van den Graaf, destinat cercetării nucleului atomic.
La 13 martie 1885, un incendiu distruge laboratorul lui Teslea din New York. Flăcările mistuie toate instalaţiile de telegrafie şi întreaga aparatură pentru obţinerea curenţilor de înaltă frecvenţă. Catastrofa îl lasă sărac la bătrâneţe pe Teslea, fără mijloace financiare, dar savantul îşi recompensează secretarele care-l părăsesc, tăind în două medalia de aur Edison pe care o primise. După ce incendiul laboratorului l-a lăsat în stradă (nefiind asigurat), Teslea s-a mutat într-o modestă cameră de hotel. Dar şi în aceste condiţii precare el îşi continuă cercetările.
În primăvara lui 1898, Teslea demonstrează public dirijarea prin radio, la mare distanţă, a unui vas fără echipaj. Experienţele au fost efectuate în largul marii, în apropiere de New York.
În 1899, Teslea construieşte la Colorado un mare post de radio, cu o putere de 200 kw, şi realizează transmisii prin telegrafie fără fir, de peste 1000 km, face să se aprindă lămpile oraşului de la distanţă, obţine tensiuni de 12 milioane de volţi.
Edison şi Teslea au fost propuşi împreuna să împartă premiul Nobel pentru fizică pe 1915, ca unii ce-şi închinaseră viaţa pentru descoperiri şi realizări tehnice utile omenirii. Teslea a refuzat premiul, din cauza animozităţilor din trecut. Dar era în 1916, şi premiul pe acel an nu a mai fost acordat, din cauza războiului mondial…
Nicolae Teslea moare la New York, în noaptea de 7-8 ianuarie 1943 şi este înmormântat la 12 ianuarie. O covârşitoare personalitate care a marcat două secole prin geniul său.
PS. Îmi permit sa atrag atenţia că în vreme ce lui Teslea, guvernul iugoslav i-a acordat o pensie viagera lunară pentru meritele sale, de 7500 dolari, deşi lucra la „Massachussetts Institute of Tehnology”, nu cunosc vreun om de ştiinţă român care să fi primit vreo pensie viageră de merit, din partea statului român. 
În aceeaşi serie de nedreptăţi, amintesc şi faptul că în vreme ce la Belgrad există un mare muzeu tehnic „Nikola Tesla”, la noi, fostul „Muzeu Coandă” din casa părintească a savantului a fost desfiinţat, din dispoziţia Elenei Ceauşescu. Cine are urechi de auzit?>>

Sursa: Formula As
http://www.cunoastelumea.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu