Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 2 aprilie 2016

Natura creează cele mai frumoase forme geometrice...

Natura face uz de matematică tot timpul, iar plantele fractale sunt doar o dovadă. Fractalii, o descoperire relativ recentă în matematică, sunt prezenți încă de la începuturi în lumea vie, creând forme de o frumusețe deosebită. 
Limbajul lui Dumnezeu este, se spune, matematica.
Dacă unele forme de simetrie sunt evidente, alte reguli matematice după care sunt structurate plantele sau ființele vii au fost descoperite în urma unei atente cercetări. Fractalii, numărul de aur, șirul lui Fibonacci se regăsesc pretutindeni în ceea ce ne înconjoară. Aranjamentul frunzelor, patternul petalelor unei flori, falangele mâinii umane – pentru a da doar câteva exemple – respectă numerele lui Fibonacci, care sunt considerate a fi sistemul de numărare al naturii, un mod de măsurare al Divinității.
Iată câteva imagini care prezintă o reală frumusețe... matematică.

 
Dalie

 
Hoya Aldrichii

 
Aloe Polyphylla

 
Broccoli Romanesco

 
Planta Templul lui Buddha (Crassula)
Frunză de nufăr din Amazon
 
Varză roșie

 
Floarea-soarelui
 
Drosophyllum Lusitanicum
 
Aloe Spiralis
 
Cactus
 
Pelecyphora Aselliformis
 
Camelie
 
Viola Sacculus
 
Coadă de cameleon
 
Hoya Pubicalyx
 
Begonie spiralată
 
Hoya kerrii

Passiflora Caerulea

Simetrii superbe 




yogaesoteric
1 aprilie 2016

4 comentarii:

  1. Daca plantele sunt atat de frumoase,creatia Domnului,omul, ar fi trebuit sa fie "varful" acesteia, dar,priviti in jurul vostru.....Cine oare ne-a distrus in asemenea hal si de ce?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine n
    e-a distrus in halul acesta? probabil egoismul...

    RăspundețiȘtergere