Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

luni, 21 martie 2016

Un călugăr tibetan a fondat o «școală solară» a cărei factură lunară la energie costă un dolar

Supranumit „Călugărul Solar”, Prakruwimolpanyakhun și-a vândut locuința pentru a finanța construcția școlii Sisaengtham. Aceasta este o școală care funcționează în întregime cu energie solară, având costuri lunare totale la electricitate de circa un dolar.
Călugărul thailandez a finanțat construcția școlii prin care dorește să le transmită elevilor importanța unei vieți cu impact redus asupra mediului și, pe cât se poate, autosuficiente: copiii învață, printre altele, să cultive legume prin agricultură biologică, dar și cum să obțină energie din surse regenerabile și să-și administreze cât mai eficient resursele. Școala este situată în pădurile din nordul Thailandei și funcționează cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Prețul lunar de un dolar pentru factura de electricitate asigură conectarea școlii la rețeaua națională de curent electric.
 
 
 
 
 

Școala funcționează deja de cinci ani, oferind elevilor de liceu ocazia de a îmbina materiile din programele clasice, cu educație comunitară și elemente de auto-suficiență, precum și elemente de spiritualitate. Direcția școlii a fost influențată și de programul guvernul thailandez care promovează auto-suficiența și sustenabilitatea la nivel local. Legumele cultivate în grădina școlii sunt fie folosite la cantină, fie vândute, pentru a asigura venituri suplimentare școlii. De asemenea, elevii învață să folosească sistemele de panouri fotovoltaice și să dezvolte la rândul lor mici proiecte similare în cadrul comunității. Unul dintre aceste proiecte a constat în construirea unor sisteme mobile de alimentare cu energie solară pentru pompele de apă folosite de agricultori, pentru a reduce astfel dependența de tractoare pe motorină. Totodată, elevii construiesc kituri de panouri fotovoltaice, pe care le vând, și oferă cursuri vizitatorilor doritori să învețe cum să devină auto-suficienți.

yogaesoteric
20 martie 2016
 

Un comentariu: