Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 10 iunie 2015

În curând va avea loc saltul cuantic (II)

Mesaj comun de la: Sananda, Maestrul Ascensionat „Cel Care Servește” și Ashira.

(3 iune 2015; channeler: James McConnell și Dr. Susan Sammarco)
Traducere Const. Mihăilescu
(continuare)

 AshiraMulțumesc! Frate Moise, ceea ce aș vrea să spun este că sufletul nu se pierde, de-a lungul procesului de încarnare. Asta nu se întâmpla și, desigur, în acest moment asistăm la schimbarea, în mare măsură a regulilor cunoscute. Odată cu trecerea corpului și sufletului în Noua Eră de Aur, toate aceste legi vechi din lumea 3D vor fi schimbate. Din acest motiv am spus că vor veni mentori care să ajute procesul iluminării. Cum vor face asta, cum vor influența mințile umane, cum vor putea dirija creativitatea? Oricum, acesta va fi o experiență foarte diferită de ceea ce umanitatea a cunoscut până acum.
Suntem încântați deoarece acele lucruri despre care tot vorbim de mai multe luni vor începe să dea roade și voi veți trăi într-o lume în care altele vor fi regulile care vor sta la baza existenței și progresului. Mecanica cuantică despre care ai făcut vorbire, a fost aplicabilă în vechea lume, a dualității, dar nu va mai fi aceeași „mecanică” (dacă dorești să utilizezi acest termen) în Lumea Nouă. Nu vor mai fi aceleași legi, aceleași reguli, căci cele actuale nu-și vor mai găsi aplicabilitatea în noua lume. Setul de valori și natura experiențelor pe care le veți alege va fi complet diferit de ceea ce era în dimensiunea a treia.                      
Acum, revin la tine, "Cel Care Servește”.
OWS: Da. Foarte bine. Acesta a fost răspunsul, dragă Moise.
Întrebare: Am o întrebare despre devenirea noastră în rol de mentori. Cum ne va afecta Legea Liberului Arbitru?
OWS: Bine ai venit! Ce întrebare minunată, da! Fiecare dintre voi se află aici și acum pentru a lua parte la un process de formare. Și tu participi la acest proces. Asta vă va ajuta să vă mișcați către ceea ce tindeți și, în acest sens, veți acționa cu scopul de a vă îndeplini diversele misiunile cu care ați fost de acord, la nivel de suflet.
Da, ați fost parțial implicați în misiunea aceasta, care se află în derulare; multe alte lucruri și evenimente urmează să mai apară și, parte din voi, aveți de jucat un anumit rol.  Acum, fiecare dintre voi este aici pentru a progresa prin ceea ce face pentru el dar și prin ceea ce face pentru alții. Trebuie înțeles că ascensiunea este un proces cumulativ, și se întinde pe o anumită perioadă de timp. Cât este de lungă această perioadă, depinde de comportamentul și aspirațiile celor implicați. Ca proces progresiv, ascensiunea nu trebuie să se producă neapărat printr-un salt. Depinde cum vă mișcați în acest proces, ce priorități vă alegeți și cât de determinați sunteți pentru a-l încheia. Unii pot alege, la un anumit moment, să se oprească sau chiar să facă cale-ntoarsă, căci și în cazul lor Legea Liberului Arbitru funcționează. Însă, oricare vă vor fi alegerile, până la urmă veți accepta și vă veți convinge de necesitatea evoluției pozitive.  
Deci, acestă atitudine de delăsare sau tărăgănare, se poate manifesta la unele ființe; cu siguranță însă că ele vor reevalua situația dezvoltării lor și vor alege evoluția, singura care le va asigura bunăstarea și împlinirea.
Veți trece cu necesitate prin acea perioadă în care noile aranjamente, noile principii și noile modalități de rezolvare a problemelor vor apărea într-o totală contradicție cu ceea ce poate oferi timpul 3D. Dimensiunea joasă 3D se bazează pe secvențialitatea: trecut, prezent și viitor, un mod de partajare nefiresc și nefuncțional în dimensiunile superioare. Acest sistem caduc, va cădea de la sine.

Este posibil și destul de probabil ca anumite ființe umane, ajunse în planuri superioare, să aleagă ca, pentru o anumită perioadă de timp, să revină în planul inferior pentru a ajuta pe cineva drag, rămas acolo din diferite motive. Rolul vostru în asemenea cazuri va fi de mentor, rol care va fi acceptat de ființele superioare coordonatoare, care vă vor crea și anumite facilități și protecția necesară pentru ca voi să vă puteți îndeplini cu bine această sarcină ”umanitară”.

Ceea ce am spus până aici, are sens pentru tine?
Cel care a întrebat: Da. Minunat! Mulțumesc!
OWS: Ai ceva de adăugat la acest lucru, Ashira?
Ashira: Vreau să adaug, pentru cel care tocmai a venit în acest grup, că este bine ca, înainte de a ne pune întrebări, să consulte materialul cuprinzând discuțiile anterioare, deoarece la unele s-au dat deja răspunsuri.
Atunci când sunteți în postură de mentori, trebuie să alegeți cea mai scurtă și concentrată îndrumare pe care s-o „administrați” solicitantului, după care să-i dați răgazul s-o „rumege”. Trebuie să așteptați ca acea persoană să revină la voi, „flămândă” să primească o nouă porție de hrană spirituală. (Nota C.M.: adică „nu dați gâștelor mărgăritare”). Dacă persoana revine, înseamnă că este pregătită să primească noi îndrumări și clarificări. Dacă nu revine, considerați că fie s-a adresat altui mentor (ceea ce ar trebui să vă dea de gândit), fie a renunțat, deoarece lecția voastră „n-a prins”. Deocamdată, acel solicitant nu era pregătit pentru a primi Lumină. Înțelegi ce vreau să spun?
Cel care a întrebat: Da, mulțumesc! Aș vrea câteva detalii, dacă se poate, cu privire la modul de comunicare cu persoanele insuficient pregătite.
OWS: În legătură cu această problemă, mai sunt și alte întrebări?
Întrebare: Da, am o întrebare. Când vorbim despre Sinele Superior sau Lumina corpului mental este vorba despre același lucru, sau există o diferență între ele?
OWS: Da. Ne bucurăm că ai pus această întrebare! În general, noi nu putem răspunde unor întrebări care nu ne-au fost puse. Motivarea este evidentă și ne așteptăm să primim înțelegerea cuvenită. Pe lângă acest grup particular, există alte grupuri cărora li s-a răspuns la întrebarea legată de  "Corpul Mental de Lumină".
Cred că James nu a fost destul de clar în ceea ce a spus mai devreme, că corpul Mental de Lumină a fost o parte a Sinelui Superior. Este aproape opusul acestei afirmații. În dimensiunile superioare există mai multe niveluri în care aspectele unei ființe totale experimentează.
Ceea ce am spus, are sens pentru tine?
Cel care a întrebat: Da.
OWS: Ashira, deorești să adaugi ceva?
Ashira: Nu, nu în acest moment.
OWS : "Sinele Superior" nu este cea mai mare dimensiune de sine, așa cum credeați voi că este. Există multe niveluri ale ființei voastre dincolo de Sinele Superior.
Știm că acest lucru este oarecum dificil de înțeles deoarece ați fost învățați, prin diferitele moduri de instruire, că Sinele Superior este cea mai mare (evoluată) parte din voi, parte care vă aparține și care aparține ființei voastre. Dar, voi aparțineți în totalitate unei UNICE SURSE. Fără a forța lucrurile, aveți dreptul să spuneți că voi sunteți chiar SURSA. (Pentru a vă …încurca și mai mult: VOI SUNTEȚI SURSA FIINȚEI VOASTRE!) 
[Nota C.M.: pentru a elucida această chestiune filozofică, îmi permit să fac unele precizări, plecând de la ceea ce știe aproape fiecare dintre cei care au o oarecare cunoaștere ezoterică.
Vom pleca de la „sufletul rădăcină” care este cel creat de Creator în prima fază, atunci când El s-a divizat într-un număr extrem de mare (dar nu infinit) de părți. Fiecare parte creată atunci a fost numită „suflet rădăcină”. Deci, să reținem: „sufletele rădăcină” au fot create în totalitatea lor o singură dată.
Prin procese evolutive ulterioare, din fiecare, „suflet rădăcină” au fost co-create alte suflete, să le zicem „suflete de prima speță”. Aceste suflete apărute în „tranșa a doua”, s-au născut printr-un procesul creativ al unui „suflet rădăcină” cu contribuția și aprobarea co-creativă a Creatorului. „Sufletele din prima speță” au creat, la rându-le ceea ce s-ar putea numi „suflete de speța a doua”, printr-un proces de co-creare, la care au participat: respectivul „suflet de primă speță”, cu aportul co-creativ al „sufletului rădăcină” și al Creatorului, etc.
Nu știu la a câta speță s-a ajuns, dar fiecare suflet creat a primit viață prin „ suflarea lui Dumnezeu”, fără de care nu ar exista.
Din comunicările lui Tobias, ale lui Kuthumi, și ciclul de cărți  „Conversații cu Dumnezeu”, scrise de Neale Donald Walsch, dar și din comunicările (din care au rezultat mai multe cărți) ale Suzannei Ward cu fiul său Matei, plecat în Nirvana, după moartea corpului fizic, ar rezulta următoarea desfășurare a evoluției sufletelor:
1) Din primele „suflete rădăcină”, Creatorul a dat naștere arhanghelilor (plasați diferit în procesul evolutiv, față de cel susținut de relgii). Primul arhanghel a fost Lucifer care, ulterior, după ce Creatorul a promulgat Legea Liberului Arbitru, a refuzat să mai participe la procesul de co-creare alături de Creator, proclamându-și independența.
Au fost creați de Creator și următorii arhangheli printre care: Mihail, Gavril, Rafael, Uriel, Remiel etc. Cei mai importanți fiind cam primii șapte.
2) După ce Creatorul a creat universurile (cifra vehiculată ar fi de șapte), Arhanghelii (cu excepția lui Lucifer) au primit însărcinarea de a iniția procesul de co-creare (împreună cu Creatorul) a dumnezeilor care urmau să conducă universurile. Noi îl numim pe dumnezeul universului nostru chiar Dumnezeu (deși, se pare, fiecare dumnezeu are un nume propriu – conform unor surse și afirmațiilor ezoteristului Lorin Fortună).
Toată această configurație din procesul creativ, deci până la nivelul de dumnezei, inclusiv, formează ceea ce s-a chemat Primul Cerc al Creației.
3) După ce și-a luat în primire universul care i-a fost repartizat, Dumnezeu și l-a amenajat așa cum a crezut de cuviință, într-o deplină putere de decizie, ținând însă cont de Legile Creației, promulgate de însuși Creatorul.
4) După o lungă existență, „sufletele rădăcină” au primit permisiunea de a trece granița care mărginea Primul Cerc. Altfel spus, sufletele plecau spre necunoscut.
Pentru lunga călătorie pe care urmau s-o întreprindă, sufletele au fost dotate, de la început, cu tot ceea ce aveau nevoie pentru a putea face față tuturor situațiilor necunoscute cu care urmau să se confrunte. Scopul călătoriei era ca fiecare suflet să-și îmbogățească cunoașterea prin tot felul de experiențe pe care alegea să le efectueze.
După multă vreme (multe vieți), fiecare suflet își îmbogățește cunoașterea, trecând prin planuri existențiale de la cele mai grosiere până la cele cu frecvența de vibrație cea mai înaltă. Cu acest important bagaj de cunoștințe, sufletul revine acolo de unde a plecat, adică la SURSĂ.

La plecare spre necunoscut, fiecare „suflet rădăcină” a fost „dotat” cu tot ceea ce îi era  necesar, pentru ca lunga sa călătorie să fie cât mai fructuoasă.
Astfel, el a primit, printre altele:
-)  Lumina Divină care nu se va stinge niciodată, și care îl ajută să se orienteze în toate deciziile pe care urma să le ia. Această lumină (scânteie) a fost numită Spirit (Superior);
-)  Puterea și abilitatea de a crea orice considera el că-i este necesar;
-)  Liberul Arbitru, care nu dădea nimănui dreptul de a interveni în deciziile sufletului, dacă acesta nu accepta.

  „Sufletele rădăcină” s-au împrăștiat în toate universurile, îndreptându-se, probabil, către acele universuri unde, sperau ele, vor găsi cele mai bune condiții existențiale, care să le garanteze evoluția și eternitatea.
5) După ce și-au găsit universul dorit, „sufletele rădăcină” au fost ajutate să ajungă în galaxia, sistemul solar, în sfârșit, planeta care le atrăgea cel mai puternic și care corespundea cel mai bine dorințelor lor.
6) După sosire, prima măsură pe care au luat-o a fost să-și creeze o interfață care să le ajute să trăiască și să se adapteze condițiilor oferite de planeta respectivă. Presupun că rezidențiatul a fost obținut de suflet cu aprobarea sufletului planetei respective (în cazul nostru, cu aprobarea Gaiei).
7) Și-au creat, așa dar, un corp mai mult sau mai puțin dens, de o formă anumită etc.
8) Folosind puterea sa creatoare, fiecare suflet a început să se multiplice prin diferite aspecte (entități) create în diverse locuri din univers.
9) Întreaga descendență formată a creat grupuri de suflete, cu evidente afinități. Fiecare grup de suflete astfel format se numește „suflet cumulativ”. 
Entitățile care compun un „ suflet cumulativ” pot exista în diferite locuri ale planetei, sistemului solar, galaxiei sau universului. Pot exista în diferite dimensiuni precum și în stări temporale diferite (prezent, trecut, viitor). Fiecare entitate are viața sa, identitatea sa, preocupări, forme etc. diferite. Orice suflet se poate exprima independent sau în cadrul sufletului cumulativ căruia-i aparține. (De ex. Matei, când comunică cu mama sa pământeană face mențiunea de la început, dacă se exprimă prin reprezentarea lui individuală sau prin „sufletul cumulativ”, situațiile fiind, de altfel, sesizate imediat de mama sa, Suzanne).

După această lungă divagație, revin la Spiritul Superior (Interior) aflat în fiecare ființă. Într-o entitate anume, Spiritul său Superior este, evident, cea mai evoluată parte a acelei ființe. Dar am spus mai sus că un „suflet cumulativ” conține mai multe suflete individuale, care există în același timp undeva, adică în diferite locații sau diferite dimensiuni (densități). Așa dar, nu putem spune niciodată că Spiritul nostru Interior este de cea mai înaltă formă evolutivă, el fiind depășit în anvergură de Spiritul Interior al altei ființe, aparținând aceluiași „suflet cumulativ” , dar care se află într-o ființă existentă într-o civilizație mult mai avansată, care, să zicem, trăiește în dimensiunea a 7-a, în timp ce Spiritul meu Interior se află în trupul meu, aflat într-o dimensiune inferioară, 3D]

SURSA: www.meetup.com/ancient-awakenings


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu