Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 19 iulie 2013

URIAȘUL ADORMIT S-A TREZIT

Dragi prieteni,

Pe tot curpinsul planetei, milioane de oameni de toate vârstele umplu străzile și se mobilizează online pentru a lupta împotriva corupției și nedreptăților și pentru a vorbi despre posibilitatea unei lumi mai bune. Un nou hashtag de Twitter din Brazilia rezumă cel mai bine această poveste: #OGiganteAcordou. În traducere: "Uriașul adormit s-a trezit".

Iar Avaaz - care va atinge în curând 25 de milioane de membri - e prezent aproape pretutindeni unde această poveste prinde contur. Pentru a da doar un exemplu: săptămâna trecută, Senatul Braziliei a menționat în numeroase rânduri comunitatea noastră, în cadrul votului care dă fiecărei petiții cu peste 500.000 de semnături puterea de a impune Guvernului luarea de măsuri în legătură cu o problemă presantă.

Creștem cu peste un milion de membri în fiecare lună; din ce în ce mai repede. Peste tot în lume, tot mai mulți oameni deschid ochii și devin conștienți de forța pe care o au, împreună. Știm acum că puterea ne aparține și că, în ciuda tuturor dificultăților, viitorul nostru depinde doar de noi.

Pentru că, atunci când ne unim forțele și luptăm împreună, câștigăm! Mai jos puteți găsi mai multe informații despre victoriile noastre din ultimele săptămâni:



Brazilia luptă împotriva corupției și pentru o democrație de secol 21!

Senatul Braziliei primește petiția noastră cu 1.6 milioane semnăturiPetiția noastră cu 1.6 milioane semnături este înmânată Senatului Braziliei
Brazilienii fac front comun împotriva corupției devastatoare. Primul pas a fost campania pentru Legea Dosarelor Curate, care interzice politicienilor acuzați de crime să candideze pentru posturi oficiale. Conform rapoartelor, Avaaz a jucat un rol cheie în obținerea acestei victorii. Apoi, un membru Avaaz a lansat cea mai mare petiție din istoria Braziliei, prin care 1.6 milioane de oameni și-au unit vocile pentru a cere demisia Președintelui Senatului, un politician pătat, implicat în numeroase scandaluri de corupție. Acest personaj sinistru e încă în funcție, dar suntem aproape de a obține schimbarea procesului de vot secret prin care și-a putut asigura această poziție importantă.

Mai mult decât atât: Senatul a votat în favoarea unei propuneri legislative prin care cetățenii pot forța politicienii să acționeze, mai rapid și mai ușor. Avaaz a fost menționat în numeroase rânduri în cadrul dezbaterii din Senat în urma căreia s-a căzut de acord asupa numărului de semnături necesare pentru petițiile din partea societății civile și s-a stabilit faptul că și semnăturile online sunt valabile! Suntem deja pe baricade pentru a convinge și Camera Deputaților să sprijine acest proiect!



Bangladesh: o rază de speranță printre ruine

Un ziar suedez publică banner-ul nostru care a fost interzisUn ziar suedez publică banner-ul nostru care a fost interzis
Când o fabrică de textile s-a prăbușit în Bangladesh și peste o mie de persoane și-au pierdut viața, Avaaz și-a unit forțele cu organizații pentru protecția muncii și a lansat o campanie masivă pentru a convinge doi giganți ai industriei textile să semneze un nou acord de protecție a angajaților care ar putea deveni un exemplu pentru întreaga lume.

Membrii Avaaz au împânzit cu mesaje paginile de Facebook ale companiilor H&M și GAP, iar când panourile noastre publicitare adresate directorului H&M au fost respinse de un ziar important din Suedia, un scandal de proporții a izbucnit în mass-media și pe Internet. Nume importante din conducerea H&M au luat legătura cu noi iar 3 zile mai târziu au semnat acordul, convingând peste 75 de producători să le urmeze exemplul! GAP și WalMart nu sunt încă pe listă, dar bătălia continuă!



O victorie pentru albine în Europa!

Pe ploaie, ninsoare sau vânt: am rămas pe baricade pentru a ne salva albinele Pe ploaie, ninsoare sau vânt: am rămas pe baricade pentru a ne salva albinele
După mai mult de 2 ani de lupte neîncetate, am reușit să convingem Europa să interzică pesticidele care ne ucid albinele, cel puțin până în 2015! Victoria a fost rezultatul a doi ani de muncă asiduă: am inundat ministerele cu mesaje, am lansat o petiție masivă cu peste 2.6 milioane de semnături, am finanțat sondaje de opinie, am organizat proteste care să ia ochii mass-media, unindu-ne forțele cu apicultorii și dând vizibilitate cauzei noastre cu ajutorul unei albine gonflabile uriașe, înaltă de 5 metri și multe, multe altele.

A fost o provocare enormă să dăm piept cu mega-corporații ca Bayer, și nu am fi reușit să o facem fără ajutorul a numeroși cercetători, specialiști, oficiali simpatizanți ai cauzei noastre, apicultori și organizații pentru protecția mediului. În cuvintele prietenilor noștri de la Friends of the Earth: "Fără îndoială, petiția masivă din partea Avaaz și campaniile sale creative au contribuit decisiv la obținerea acestei victorii".



Am oprit evacuarea în masă a tribului Maasai

1.7 milioane de membri Avaaz sunt alături de Massai în eforturile lor de a-și salva pământurile1.7 milioane de membri Avaaz sunt alături de Massai în eforturile lor de a-și salva pământurile
Guvernul Tanzaniei plănuia evacuarea a mii de familii de Maasai de pe pământurile lor, pentru ca turiștii bogați să poată împușca în voie lei și leoparzi! Dar 1.7 milioane dintre au fost alături de Maasai pentru a împiedica această tragedie, atrăgând atenția CNN și Al Jazeera, care au făcut cunoscută povestea întregii lumi, și lansând apoi o campanie de publicitate în presa locală, care cerea Guvernului să protejeze Maasaii și țărilor donatoare să ia atitudine față de această situație intolerabilă. Președintele Kikwete a încercat să îi reducă la tăcere pe Maasai, dar aceștia au perseverat! Când membrii tribului au mărșăluit în Parlament, Primul Ministru a semnat o declarație prin care se angajează să găsească, împreună cu ei, o soluție pentru acest conflict. Până acum am reușit să oprim evacuările, dar vom continua să luptăm până când Președintele va renunța complet la acest plan.



Un pas înainte, după eșecul "războiului împotriva drogurilor"

Președintele Guatemalei, Pérez Molina, e în favoarea opririi Președintele Guatemalei, Pérez Molina, e în favoarea opririi "războiului împotriva drogurilor", care s-a dovedit a fi un eșec
Vocile a sute de mii de membri Avaaz de pe continentele americane au cerut liderilor schimbarea politicii împotriva drogurilor, în favoarea oamenilor. Rezultatul a fost o declarație istorică din partea Organizației Statelor Americane, care s-a angajat să facă un pas înainte, depășind stadiul interdicției și abordând problema drogurilor ca o prioritate a sistemului de sănătate publică, și nu ca o misiune militară.

Petiția noastră a jucat un rol crucial și a fost înmânată direct Președintelui Guatemalei, Otto Pérez Molina, în prezența presei. Iar Președintele ne-a rezumat strategia cu propriile sale cuvinte: "Mulțumim comunității Avaaz pentru această petiție care ne dă nouă, liderilor, puterea de a aborda o problemă care astfel nu mai este percepută ca un tabu."



Oprirea războiului împotriva femeilor

Autobuzul nostru roz în tur prin New Delhi, cu Autobuzul nostru roz în tur prin New Delhi, cu "prim-ministrul Singh" la bord, pentru a cere un program de educare a populației împotriva violurilor
În India, o tânără în vârstă de 23 de ani a fost violată cu bestialitate într-un autobuz și a murit apoi din cauza rănilor. În Maldive, o fetiță de 15 ani a fost condamnată la flagelare publică pentru "întreținerea de relații sexuale în afara căsătoriei". În Somalia, o tânără a fost violată în grup cu brutalitate de reprezentanți ai forțelor de securitate care aveau misiunea de a o proteja!

În fiecare dintre aceste cazuri, membrii Avaaz au încercat să transforme aceste orori în punctul de pornire al unei lupte pline de speranță, amplificând vocile a milioane dintre noi prin intermediul mass-media și făcând presiuni asupra guvernelor pentru înăsprirea legislației care apără drepturile femeilor. În Maldive, campania noastră, care amenința industria turismului, ne-a deschis calea către politicieni importanți care ne-au asigurat că fetița nu va fi flagelată , iar un sondaj de opinie finanțat de Avaaz și publicat în primele pagini ale ziarelor naționale a arătat că cetățenii vor ca legile să fie schimbate. În India, un autobuz roz cu un manechin supradimensionat al prim-ministrului Singh care trâmbița mesajul nostru a făcut turul orașului. Apelul nostru pentru lansarea unei campanii masive de educare a populației și schimbarea atitudinilor față de femei se bucură acum de o atenție sporită. Iar acesta e doar vârful aisbergului în lupta noastră împotriva misoginiei.



Salvarea balenelor finlandeze de cuțitul măcelarului

Delivering our call to save the fin whalesÎnmânarea petiției noastre pentru salvarea balenelor finlandeze Secretarului de Stat pentru Economie
Când un magnat islandez a început să vâneze balene dintr-o specie rară pentru a le transforma în hrană pentru câini, Avaaz a lansat o campanie pentru a opri transportul de carne de balenă către Japonia. Peste 1.1 milioane dintre noi și-au unit forțele și au convins politicienii olandezi să interzică accesul ambarcațiunii în porturile olandeze. Ne-am făcut apariția și în Germania, atunci când magnatul a încercat să își redirecționeze transportul prin portul din Hamburg. Ministerul german al Mediului a răpuns imediat membrilor Avaaz prin Twitter și, lucrând alături de prietenii noștri de la Greenpeace, am reușit să trimitem transportul de carne de balenă înapoi în Islanda! Guvernul Germaniei a cerut autorităților portuare să refuze de acum înainte orice transport de carne de balenă iar 200.000 de membri Avaaz din Germania cer acum celui mai mare lanț de supermarketuri să oprească vânzarea de produse ale companiei care vânează balene. Dacă această firmă nu se supune decât legii profitului, vom bloca încasările acesteia până când magnatul va realiza că trebuie să înceteze să ucidă balene!



Împotriva jafului corporatist global

Membrii Avaaz în acțiune, cerând prim-ministrului Harper să acționeze împotriva evaziunilor fiscaleMembrii Avaaz în acțiune, cerând prim-ministrului Harper să acționeze împotriva evaziunilor fiscale
În fiecare an, companiile avide de câștig și cei mai bogați oameni din lume se folosesc de toate vicleșugurile posibile pentru a se sustrage de la plata impozitelor, păgubind bugetele de stat cu o sumă estimată la o mie de miliarde de dolari, bani care ar putea fi investiți în servicii pentru populație! Anul acesta am identificat o oportunitate de a recupera banii pierduți printr-o petiție masivă și, alături de faimosul cântăreț Baaba Maal și organizațiile Save the Children și ActionAid, am înmânat cererea noastră lui David Cameron, gazda summit-ului G8.Scrisoarea noastră, semnată de 21.000 de oameni de afaceri a ajutat la poziționarea campaniei noastre ca o mișcare pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și apărarea drepturilor cetățenilor. Am reușit astfel să obținem o schimbare de direcție în Germania și Canada, al cărei rezultat este un acord istoric care ar putea uni guvernele într-un efort de a lupta împreună împotriva evaziunii fiscale. "Declarația Lough Erne" nu a oferit prea multe detalii dar este un punct de pornire extrem de important în a convinge gurvernele să blocheze schemele evazioniste.


E minunat să faci parte dintr-o comunitate de cetățeni din toate colțurile lumii, uniți de scopuri și acțiuni comune. Dă click aici pentru a citi povești personale și a lua legătura că alți membri Avaaz.

Uriașul nostru adormit s-a trezit și face pași către un viitor plin de șanse pentru noi toți. Abia aștept să văd încotro ne vom îndrepta cu următorul pas.

Cu dragoste, speranță și enormă apreciere pentru această comunitate formidabilă care are puterea de a schimba lumea,

Ricken, Jamie, Oli, Alex, Dalia, Joseph, Laura, Mais, Michelle și restul echipei Avaaz

PS: Fiecare dintre aceste campanii a fost finanțată 100% de comunitatea noastră. Pentru a își putea asigura independența, Avaaz nu primește donații din partea guvernelor, corporațiilor și fundațiilor. Este un statut rar întâlnit și unul dintre motivele eficienței noastre. Contribuie și tu pentru a ne putea continua lupta pentru o lume mai bună: http://avaaz.org/ro/reportback_0713/




Avaaz.org este o rețea pentru campanii internaționale cu peste 24 milioane de membri al cărei crez este că cetățenii lumii trebuie să participe activ la luarea deciziilor globale. ("Avaaz" înseamnă în multe limbi "voce" sau "cântec".) Membrii Avaaz vin din toate colțurile lumii; echipa noastră e răspândită în 19 țări de pe 6 continente și operează în 14 limbi diferite. Află mai multe despre cele mai mari campanii Avaaz aici, sau urmărește-ne pe Facebook sau Twitter.
Primești acest mesaj pentru că ai semnat campania "Opriți masacrul elefanților" pe data de 2013-03-20, folosind adresa de e-mail vialis1938@yahoo.com.
Pentru a te asigura că mesajele noastre ajung în Inbox, te rugăm să adaugi adresa avaaz@avaaz.org în registrul de adrese. Dacă vrei să îţi schimbi adresa de e-mail, limba sau alte informaţii, contactează-ne,. Pentru a te dezabona, dă click aici.


Dacă vrei să contactezi Avaaz, nu răspunde la acest e-mail, ci scrie-ne prin intermediul formularului pe care îl găseşti aici: www.avaaz.org/ro/contact sau sună-ne la numărul +1-888- 922-8229 (US).

(pentru conf. C.M.) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu